Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Αν και γνωρίζουμε τη δυσκολία πολλών στο να αναγνωρίσουν όσα περιγράφουμε στην Ελληνική κοινωνία εν τούτοις θέλουμε εγκαίρως να επισημάνουμε τα αδιέξοδα και να προτείνουμε κάποια πράγματα χωρίς να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα γίνουν και αποδεκτά ή ότι κάποιοι (ποιοι ;)θα τα εφαρμόσουν… Κάποτε , το 1975-6 διαβάζαμε ότι η Μαφία είχε των έλεγχο των Αμερικανικών συνδικάτων και απορούσαμε!!! Εδώ και πολλά χρόνια διαβάζουμε ότι στην Ιταλία μέχρι και τη διαχείριση των σκουπιδιών την ελέγχει η Μαφία!... στην Ελλάδα τι γίνεται;

Αναδημοσίευση από: GALAXIAKO

Στην Ελληνική κοινωνία η διαπλοκή ιδιαίτερα μετά το 1989-92 εξαπλώθηκε στα ρετιρέ όλων των χώρων και σε όλους του τομείς σαν γρίπη! Βέβαια διαφθορά πάντα υπήρχε και παρανομίες και υπεξαιρέσεις και καταχραστές και το λάδωμα…αλλά μεμονωμένα κρούσματα και κυρίως σε υψηλά κλιμάκια σε επίπεδο Υπουργών, Γενικών Γραμματέων, και σε σοβαρά χειρουργικά «σαλόνια»… Μετά το 89-92 ξεσάλωσαν οι αριβίστες , καιροσκόποι, ατομικιστές μικροί και μεγάλοι και όρμησαν στα Ταμεία στον κρατικό κορβανά με πρότυπα τους Κοσκωτάδες ,τους Γούκους και όλα τα νεόπλουτα «αρσενικά ποιότητος» της πιάτσας ..εξ ου και η ορολογία που απέδωσε την πραγματικότητα «λαμογιά» και «λαμόγιο». Σήμερα η διαπλοκή έχει διαποτίσει κάθε χώρο… Υπουργεία, Νοσοκομεία, Δήμους, Δικαστικο Σώμα, Αστυνομία, Πανεπιστήμια, Μητροπόλεις, Νομαρχίες, Εφορίες ,Οργανισμούς ,ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικές εταιρείες, Πολεοδομίες, Κομματικές και Συνδικαλιστικές ηγεσίες κεντρικά αλλά και τοπικά, διορισμένα και αιρετά υψηλά κλιμάκια…παντού.

Αναδημοσίευση από: GALAXIAKO

Όπως οι μαφιόζικες οικογένειες είχαν τον κώδικα της omerta, ιεραρχία, αλλά και ημιαυτονομία ανά περιοχή και χώρο, έτσι και οι διακομματικές ομάδες των διαπλεκόμενων κυρίως στα ρετιρέ έχουν omerta, κανόνες, ιεραρχία αλλά και ημιαυτονομία που όμως δεν σε δυσκολεύει να δεις ως πολίτης σε κάθε χώρο και πόλη, ποιος , ποιοι «κάνουν κουμάντο»! Τα πλέον εξόφθαλμα παραδείγματα είναι όλες οι ΔΕΚΟ.

Eδώ και 20 χρόνια έχουν οικοδομηθεί σε κάθε προσοδοφόρο χώρο ημιαυτόνομες ομάδες-κλίκες-οικογένειες λαμογιών κάθε χρώματος και προέλευσης και απαρτίζουν την άτυπη και αφανή αλλά ουσιαστική εξουσία του χώρου. Η διακομματική αυτή παράταιρη ομάδα λειτουργεί όπως και μια μαφιόζικη οικογένεια. Τα πάντα , με κάθε τρόπο και μέσο πρέπει να υπηρετούν την ομάδα αυτή και τους ανθρώπους της χωρίς να ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο. Είναι στελέχη αιρετοί ή μόνιμοι υπάλληλοι και συνδικαλιστικά στελέχη που σε συνεργασία με κομματικά στελέχη με παράγοντες εκτός χώρου και τους κανόνες διαπλοκής , χειρίζονται τον όποιο χώρο με κριτήριο το ίδιο όφελος και μόνο που μπορεί να είναι ανάθεση έργων, επιχορηγήσεις στα Υπουργεία, διορισμοί συγγενών, πτυχία και μεταπτυχιακά στα Πανεπιστήμια, υπερωριακές –πλασματικές υπερωρίες, αποζημιώσεις συμβουλίων ,αναθέσεις στις Νομαρχίες και Δήμους, έκδοση παράνομων αδειών στις Πολεοδομίες, Δασαρχεία …κ.λ.π. διαχείριση γενικώς .. . Για να πετύχουν το σκοπό τους χρεισημοποιούν κάθε μα κάθε μέσο!!! Ο ασφυκτικός έλεγχος του κάθε χώρου από τις αντίστοιχες μαφιόζικες οικογένειες έχει ως αποτέλεσμα να μπλοκάρει να στρεβλώνει, να καταργεί κάθε προσπάθεια διαφάνειας, αξιοκρατίας, προόδου του χώρου και να τον οδηγεί ανεξέλεγκτα στο μαρασμό, τη γραφειοκρατία ,την υπερχρέωση, την παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών ,παραγωγής, εξέλιξης ,σωστής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας. Θα μπορούσαμε εδώ να δώσουμε εκατοντάδες παραδείγματα π.χ.

Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις ποιοι μεθοδεύουν τις διακομματικές τράμπες τις σταυρο-πριμοδοτήσεις, τις συμφωνίες πέρα από ιδεολογίες και κόμματα σε βάρος της Δημοκρατίας; Γιατί και πως το κόστος κατασκευής ενός έργου είναι οκτώ και δέκα φορές πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης; Γιατί δεν πήγε φυλακή ο Τσουκάτος; Γιατί δεν απολογείται ο Παυλίδης, ο Μπασιάκος;…Πως και γιατί πέθανε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αλεξανδρόπουλος στην Κρήτη; Γιατί κάηκε το Δημαρχείο στη Ζάκυνθο; Γιατί κάηκε η αποθήκη φαρμάκων στοΝοσοκομείο Αιγίου; Πως εκδιώχθηκε ο καθηγητής Νανόπουλος απο το Πανεπιστήμιο Αθηνών; Γιατί τα πηγάδια του Λαυρίου είναι γεμάτα αχρησιμοποίητα φάρμακα; Τι ήταν οι ανταλλαγές της Δημόσιας γης-λίμνης με τον Εφραίμ; Το Χρηματιστήριο; Τα ομόλογα; Τι έγινε με τα ελλείμματα του Παπαγεωργόπουλου στο Δήμο Θεσσαλονίκης; Πως χτίστηκαν τα δις κάποιων Μητροπολιτάδων; Γιατί και πως 36 συγγενείς είναι όλοι διορισμένοι και μόνιμοι στο ΑΤΕΙ Πατρών; Πως κτίζονται χιλιάδες αυθαίρετα σε καταπατημένες εκτάσεις; Γιατί το συνέδριο της ΓΣΕΕ στοίχησε 110.000.000 ευρώ; Γιατί η επιχορήγηση των 2.500.000 της ΔΕΗ στο σωματείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ; Γιατί πλήρωσαν αντι για 450 ευρώ για αιμοστατικά το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ;…

Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε… και δεν μιλάμε για διορισμούς , μικροβολέματα και μικροποσά…Ποια omerta συγκαλύπτει και σήμερα τις χιλιάδες αξιόποινες παρανομίες –υπεξαιρέσεις-καταχρήσεις μα πάνω απ`όλα την ατιμωρησία τους; Ποια διακομματική omerta στρεβλώνει και αποσιωπά και από τα ΜΜΕ την παλλαϊκή απαίτηση για κάθαρση και τιμωρία των ενόχων; Ποια διακομματική omerta επιβάλει την σιωπή για άμεσο έλεγχο και εφαρμογή του «ποθεν εσχες»;…

Θα σας πούμε όμως κάτι πιο γελοίο !!! και τρομακτικό!!! Συνδικαλιστική ηγεσία παρακαλώ πρότεινε σε Δήμο και έγινε αποδεκτό!!! Να πάρουν αυξήσεις φτάνοντας έτσι τις 4,5,7, χιλιάδες ευρώ μηνιαίως ( με προσόντα Λυκείου) και τα επιπλέον χρήματα να μπουν ως αύξηση στους λογαριασμούς των καταναλωτών του νερού!!!

Αν δεν αποδομηθούν όλες αυτές οι μαφιόζικες ομάδες , αν δεν αναδιοργανωθεί από την αρχή ο συνδικαλισμός με νέα καταστατικά και πέρα από τα κόμματα… αν δεν επανιδρυθούν με καθαρές νέες βάσεις νέα κόμματα…αν δεν μπουν δικλίδες ασφαλείας με αυστηρή νομοθεσία και δεν εφαρμοστούν οι νόμοι (έστω κι αν δεν είναι οι καλύτεροι) γρήγορα ,δίκαια, ισότιμα και αποτελεσματικά…τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στην Ελληνική κοινωνία. Θα συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια και δεν πρόκειται ως χώρα να δούμε καλύτερες μέρες… Η «σαπίλα του Βυζαντίου» και η κατάρρευση θα είναι η κατάρα που θα μας αφανίσει ως έθνος.

diaskronos 10/12/2010

ΥΓ. Έχουμε προτείνει μια σειρά πράγματα και σε προηγούμενα άρθρα αυτού του blog. Όπως..για την ενότητα της Αριστεράς, μια πρόταση για έξοδο από την κρίση κ.λ.π.

Αναδημοσίευση από: GALAXIAKO

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ