Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ
Μέχρι σήμερα η ΕΚΠΟΙΖΩ, δυόμιση μήνες μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου για τη ρύθμιση χρεών των νοικοκυριών, έχει ανοίξει 1.086 νέους φακέλους για την υπαγωγή στο νόμο, ενώ χιλιάδες είναι οι υποθέσεις καταναλωτών που απευθύνθηκαν στην ΕΚΠΟΙΖΩ πριν ισχύσει ο νόμος και περιμένουν να πάρουν τη σειρά τους. Καθημερινά ανοίγονται περίπου είκοσι με τριάντα νέοι φάκελοι ενώ έχουν προγραμματιστεί ραντεβού στα γραφεία της ΕΚΠΟΙΖΩ μέχρι τον Ιανουάριο του 2010. Τέλος, οι τηλεφωνικές κλήσεις που δέχονται τα κέντρα τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης, για το ίδιο θέμα, ξεπερνούν τις τριακόσιες καθημερινά.
Όλα τα παραπάνω αποτυπώνουν φυσικά μόνο μέχρι ενός βαθμού τις διαστάσεις που έχει λάβει η υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών. Την ίδια στιγμή, είναι αμφίβολο αν τα ειρηνοδικεία θα είναι σε θέση να δεχτούν, από την 1η του Ιανουαρίου, τoν τεράστιο όγκο των αιτήσεων που θα υποβληθούν στις γραμματείες τους. Όλα αυτά, ενώ η αναστολή των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας λήγει στις 3 Φεβρουαρίου του 2011.
Ακριβώς το κενό αυτό διάστημα, από τη λήξη της αναστολής μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης στα ειρηνοδικεία, πρόκειται να εκμεταλλευτούν οι τράπεζες, που έχουν προγραμματίσει πλειστηριασμούς από τις αρχές ακόμα Φεβρουαρίου.
Αποτελεί πάγιο αίτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ, το οποίο πρόβαλε με επιμονή στο στάδιο παρασκευής του νόμου, η κύρια κατοικία να προστατεύεται χωρίς τον όρο καταβολής δόσεων. Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή αναμένεται ντόμινο πλειστηριασμών τους επόμενους μήνες, είναι επιτακτική η ανάγκη παράτασης των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας μέχρι το τέλος του 2011.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί:
· Την Πολιτεία να παρατείνει την αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2011
· Τις τράπεζες να αφουγκραστούν επιτέλους την κοινωνική διάσταση του φαινομένου της υπερχρέωσης.

http://anemos5.blogspot.com/2010/12/blog-post_19.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ