Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Επινίκια στη Νίκαια...

ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ

(Άρθρο του Πρόδρομου Ζαχαρόπουλου).


Θα ήθελα κατ αρχήν μέσω αυτού του άρθρου να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην επανεκλογή μου ως Δημοτικού Συμβούλου στον νέο πλέον Δήμο της Νίκαιας–Αγ.Ι.Ρέντη, δεσμευόμενος παράλληλα ότι μέσα από την νέα μου θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συμβάλλω τα μέγιστα στην προσπάθεια, προκειμένου ο νέος μεγάλος δήμος μας να μπει επί τέλους σε μια ουσιαστική τροχιά ανάπτυξης και προόδου που την χρειάζεται και την δικαιούται .

Πιστεύω ότι ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσα από μια πολιτική αξιοποίησης όλων των δυνάμεων αυτής της πόλης ,μέσα από μια πολιτική που θα ενώνει και δεν θα διαιρεί ,μέσα από μια πολιτική που θα υπηρετεί πρωτίστως τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της πόλης ,αποκλείοντας την ταύτιση με συμφέροντα εξωθεσμικά ,και με δραστηριότητες ξένες με το υγειές πλαίσιο που βάζει ο «Καλλικράτης» για την λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Παράλληλα εκτιμώ ότι ο στόχος αυτός δεν επιτυγχάνεται με δηλώσεις του στυλ «δεν χωράμε όλοι σε αυτήν την πόλη» ,διότι αυτές οι διχαστικές δηλώσεις αφ ενός μεν παραπέμπουν σε αντιδημοκρατικές λογικές από τις οποίες έχουν δεινοπαθήσει άνθρωποι και λαοί, και αφ ετέρου θυμίζουν αλαζονικές συμπεριφορές από τις οποίες προς στιγμήν πιστέψαμε ότι θα απαλλαγεί η πόλη .

Οι πολίτες μιας πόλης με την κουλτούρα ,την αγωνιστική διαδρομή, και την πολιτιστική παράδοση της Νίκαιας αντιμετωπίζουν με απέχθεια διχαστικές ρητορείες και αλαζονικές συμπεριφορές.

Ο νέος Δήμος για να προχωρήσει καλά και με σιγουριά στα πρώτα του βήματα χρειάζεται όραμα, δουλειά ,και αποτελεσματικότητα ,δεν χρειάζεται έπαρση ,και εκδικητικότητα .

Άλλωστε μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής διαδικασίας υπάρχει και η νίκη και η ήττα ,και η πολιτική εγκυρότητα του νικητή φαίνεται από τον τρόπο που διαχειρίζεται όχι τόσο την νίκη του αλλά την ήττα αυτών που προεκλογικά βρίσκονταν στην απέναντι όχθη.

Όταν στην επινίκια ομιλία του ο νικητής εξαντλεί το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας σε διχαστικά μηνύματα και όχι σε μηνύματα ενότητας για το συμφέρον της πόλης ,τότε το μόνο που καταφέρνει είναι να αποδομεί την νίκη του και να αποδυναμώνει την προσπάθεια για την πανστρατιά που χρειάζεται η πόλη για να ορθοποδήσει.

Θεωρώ ότι η επινίκια ομιλία του νέου Δημάρχου Νίκαιας- Ρέντη όπως αυτή διατυπώθηκε το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου ήταν μια κακή στιγμή και όχι μια κακή αρχή.

Τουλάχιστον εγώ περιμένω τα επόμενα βήματά του για να διαπιστώσω κατά πόσο τον ενδιαφέρει η συστράτευση όλων, για ένα Δήμο με ελπίδα ,ανάπτυξη και προοπτική.

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ


Το neagenia αποτελεί ελεύθερο βήμα για τις ενυπόγραφες παρεμβάσεις. Ιδιαίτερα, όταν αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αυτές φιλοξενούνται πάντα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ