Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2007

Πράσινο Μέλλον

… Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ έναν μικρό τόπο με μεγάλη ιστορία που τον έλεγαν γη, ήταν ένας μεγάλος και κακός χειμώνας. Και κρατούσε πολύ και ήταν δυνατός και πολύ καταστροφικός. Και ήταν ατελείωτος. Και φαινόταν να καταργεί όλες τις άλλες εποχές. Και εξελισσόταν, εξελισσόταν, σαν να έρχεται το τέλος της ιστορίας. Σκοτείνιαζε τη φύση και απειλούσε τη ζωή …

Δυστυχώς δεν είναι παραμύθι!

Στο περιβάλλον: Ζούμε την εποχή της χημικής και πυρηνικής καταστροφής και γνωρίζουμε απίστευτα φυσικά φαινόμενα ως συνέπεια της αλόγιστης συμπεριφοράς ενός αχόρταγου συστήματος που ελέγχεται από λίγους και κινείται με δικά του κριτήρια, έξω από κάθε συλλογική συνείδηση.
Στον άνθρωπο και στην κοινωνία: Ζούμε την εποχή της ταπείνωσης του κάθε αξιοπρεπούς γέροντα, την εποχή της ταλαιπωρίας και του βασανισμού του κάθε ώριμου βιοπαλαιστή, την εποχή της πρόωρης επιβολής του διλλήματος «συμβιβασμός ή απελπισία» για την νέα γενιά.

Είναι γεγονότα πραγματικά:
Πείνα και φτώχεια στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Ασύμμετρες απειλές και ανάλογα ασύμμετρες πολεμικές απαντήσεις. Ο πολίτης θεατής με 32άρα οθόνη. Για να εισβάλλει στην ψυχή και στα μάτια μας η παγκοσμιοποιημένη καταστροφή ποταμών και θαλασσών, η περιφρόνηση του δασικού και ζωικού πλούτου αλλά και η παραδειγματική ταπείνωση της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν …

Η διεθνής υποκρισία (ή αποδοχή), όπου άλλοτε προτάσσεται η «ανάπτυξη», άλλοτε η «αντιτρομοκρατική επιβολή της ειρήνης» και άλλοτε επιστρατεύεται ο Θεός (τον οποίο ας ευχαριστούμε που δεν συνέβη ακόμη το δικό μας Τσερνομπίλ, το δικό μας Κοσσυφοπέδιο, το δικό μας Ιράκ).

Ο παγκόσμιος χωροφύλακας, του οποίου η κυριαρχία είναι εξαιρετικά δύσκολο να αμφισβητηθεί, ακόμη και από μεγάλες χώρες ή και ομάδες κρατών.

Ο συμβιβασμός, η αναξιοπιστία ή η αδυναμία παραδοσιακών προοδευτικών σχημάτων και γενικά η υποχώρηση της ιδεολογίας, συνιστά το άλλο μέρος του προβλήματος. Η διαπίστωση αυτή, αφορά ξεχωριστά τον Ευρωπαϊκό χώρο και προφανώς συμπεριλαμβάνει την χώρα μας.

Είναι λοιπόν αναπόφευκτα μαύρο το μέλλον;

Αγαπητοί φίλοι,
Δεν έχουμε έτοιμες τις απαντήσεις!
Όμως ο χώρος αυτός:
- Δημιουργήθηκε από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για μια άλλη απάντηση.
- Δημιουργήθηκε επιδιώκοντας διάλογο, αναζήτηση και συνάντηση με άλλους, που κι αυτοί αναζητούν
- Δημιουργήθηκε από ανθρώπους που εργάστηκαν και εξακολουθούν να συμμετέχουν στα κοινά, χωρίς όμως να πιστεύουν σε απεχθείς μορφές μηχανισμών που στην συλλογική δράση συχνά αναπτύσσονται
- Γι’ αυτό οι μηχανισμοί μας αντιπαθούν κι εκείνοι, όπως κι εμείς απορρίπτουμε αυτούς και τους εκφραστές τους.

Εάν λοιπόν πιστεύετε κι εσείς, ότι η ζωή χρειάζεται συμμετοχή αλλά και η συμμετοχή θέλει πραγματική ζωή, ελάτε σ’ ένα διάλογο που επιδιώκει να ξαναποκτήσει νόημα η συμμετοχή του καθενός μας.
Αρχίζοντας από τη γλάστρα της αυλής,
συνεχίζοντας με το αλουμινένιο κουτάκι,
δοκιμάζοντας να σκεφτούμε τον αλλοδαπό στο φανάρι,
ίσως βρούμε ένα κοινό βήμα για τον κόσμο.

Και τότε ΕΝΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ !

9 σχόλια:

lucozate είπε...

Καλή συνέχεια παιδιά, θα σας παρακολουθώ σχολαστικά.
Θέλω όμως να κάνετε και ένα πάρτυ

cinema είπε...

Υπάρχει άραγε επλίδα να αλλάξει κάτιστον κόσμο, στο περιβάλλον, στη ζωή μας;
Ωραία η ανάλυση στην πράξη κολλάνε όλα τα πράγματα.
Καλή αρχή πάντως.

CybeRNerO είπε...

Καιρός είναι εμείς οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νεότεροι να αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες.
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας και καλό κουράγιο στον αγώνα αυτό!

demyves είπε...

Είναι η στιγμή που οφείλουμε στους εαυτούς μας πια την επαναδιεκδίκηση αυτού που λέγεται "ποιότητα ζωής(μας)" προτού γίνουμε θλιβεροί θεατές του χειρότερου πολέμου,αυτού για νερό...
Το "πράσινο μέλλον" της νέας γενιάς,της δικής μας,εύχομαι να γίνει η σπίθα στο φιτίλι μιας βόμβας που όταν σκάσει θα φέρει όσα τώρα μόνο ονειρευόμαστε!

demyves είπε...

Εύχομαι το πράσινο μέλλον της νέας γένιας να γίνει η σπίθα στο φιτίλι μιας βόμβας που μόλις θα σκάσει θα φέρει όλα όσα τώρα ΜΟΝΟ αναπολούμε ή ονειρευόμαστε!!!
Για μια τόσο θετική κίνηση λοιπόν εύχεσαι κι ελπίζεις να γιγαντωθεί...

Ανώνυμος είπε...

Η αυτοοργάνωση ήταν πάντα προϋπόθεση για την δημιουργία ρευμάτων και κινήσεων που ξεκίνησαν σαν μια σπίθα αλλά εξελίχθηκαν σε πυρκαγιά. Ανέτρεψαν κατεστημένα, έδωσαν ελπίδα αλλά και αξία στην λέξη ΑΓΩΝΑΣ. Έδειξαν ιστορικά ότι τα πάντα ανατρέπονται και η πιο απόρθητες αυτοκρατορίες έπεσαν. Σήμερα που ζούμε την δικτατορία του μετρίου και των πολιτικών της διαχείρισης και του βολέματος είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να κοιταχτούμε γύρω μας και να αποφασίσουμε ότι μπορούμε... ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ...ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ Η ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ.... ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΘΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ..ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΘΑ ΣΚΕΠΤΌΜΑΣΤΕ..
την Κυριακή έγινε μια νέα αρχή.... καλό μας αγώνα

Ανώνυμος είπε...

Τις τελευταίες μέρες άκουσα μια πραγματικά σοβαρή είδηση.
Ναυάγησε λέει το πρόγραμμα για το φτηνό laptop που προοριζόταν για τις χώρες του τρίτου κόσμου, εκείνο το χειροκίνητο σύστημα που ήταν από ότι θυμάμαι ελληνική πατέντα και θα έδινε πρόσβαση στη γνώση σε νέους ανθρώπους που είναι πραγματικά αποκλεισμένοι και καταδικασμένοι.
Μιας και μιλάμε στο διαδίκτυο επειδή έτυχε να έχουμε αυτή τη δυνατότητα μήπως πρέπει τουλάχιστον να προβληματιστούμέ;

Cinema

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν... Το μόνο που έχω να πω είναι καλή επιτυχία. Αν και ξεχάσατε στην πρόσκληση να γράψετε κάτι για τη γενιά του 90-91, μια ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία της Π.Α.Μ.Κ.

Αν ειλικρινά ακόμη υπάρχουν σύντροφοι έτοιμοι να ξανακοιτάξουν τον ήλιο στα μάτια, τότε ΤΩΡΑ είναι η ώρα μας.

Για ένα Κίνημα Πολιτών...
Για ένα Κίνημα υπέρ της:

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σαν παλιό στέλεχος της Νεολαίας (88-93) χαίρομαι που υπάρχουμε ακόμα!

iraklis44 είπε...

Πάντα επίκαιρο, το κείμενο εκκίνησης του neagenia
Εδώ και λίγες μέρες και γώ στο blogging με το zimotirio

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ