Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η κρίση "χτύπησε" τα παιδιά...



Σε συνθήκες φτώχειας ζουν δύο στα δέκα παιδιά μέχρι 17 ετών σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Ερευνών που παρουσίασε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, το 23,3% των ανηλίκων στη χώρα ζει φτωχικά το οποίο σε ακριβείς αριθμούς μεταφράζεται σε 45.000 άτομα κάτω των 18 ετών....

apolitistosteki.blogspot.com


Ειδικοί αναλυτές αναφέρουν πως το φαινόμενο της φτώχειας σε παιδιά αυξάνεται αφού η Ελλάδα έχει πληγεί αρκετά από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Παράλληλα, η έρευνα δείχνει πως 20.000 ανήλικοι στη χώρα μας δουλεύουν ενώ το 14,6% των παιδιών δεν ολοκληρώνει τις σπουδές του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Από την πλευρά του, ο Διαμεσολαβητής του ελληνικού παιδιού, Γιώργος Μόσχος, ανέφερε πως ενδέχεται ο αριθμός των ανηλίκων που εργάζεται να είναι πέντε φορές περισσότερος αν υπολογίσει κανείς και αυτούς που εργάζονται μη νόμιμα.

Νωρίτερα, άλλη έρευνα έδειξε πως έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων στη χώρα μας με τους ειδικούς να εκφράζουν την ανησυχία τους ως προς και αυτό το φαινόμενο.

Υπενθυμίζεται πως η έρευνα υποστηρίζει πως 5.000 με 10.000 ανήλικοι (προσχολικής ηλικίας) κακοποιούνται ή παραμελούνται από τους γονείς τους ενώ 14.000 παιδιά ζουν σε ιδρύματα τα οποία έχουν περιορισμένες θέσεις.

Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν τη βελτίωση των δομών των ιδρυμάτων αλλά και την επίσπευση των διαδικασιών για την αναδοχή ενός παιδιού.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ