Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Αυτή η χώρα πριν λίγα χρόνια κέρδιζε τις μάχες.



Σήμερα ούτε ο καραγκιόζης δεν μας κάνει την χάρη...
Πάει και ο Καραγκιόζης...πατριώτηηηη!!!


http://johnkl.blogspot.com/



Η Τουρκία φαίνεται ότι κέρδισε μία μάχη σε μια υποεπιτροπή της UNESCO η οποία αναγνώρισε ότι η διάσημη φιγούρα του θεάτρου σκιών είναι τμήμα της τουρκικής και όχι της ελληνικής πολιτιστικής παράδοσης
Στη φιλολογική (και όχι μόνον) διαμάχη για την καταγωγή του Καραγκιόζη η Τουρκία φαίνεται ότι κερδίζει μία διεθνή μάχη, αφού, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της αγγλόφωνη τουρκικής εφημερίδας «Today's Zaman» "η UNESCO αποφάνθηκε ότι οι παραδοσιακές φιγούρες του θεάτρου σκιών, του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη, αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τουρκίας και όχι της Ελλάδας".
Βεβαίως, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Τουρκίας στην UNESCO, η πολιτιστική παρουσία του θεάτρου σκιών είναι πιο μακρά στην Ελλάδα παρά στη χώρα του, και για το λόγο αυτό όλος ο κόσμος πιστεύει ότι ο Καραγκιόζης είναι Έλληνας.
Κατά την εφημερίδα, η Τουρκία κατέφυγε στον οργανισμό αυτό του ΟΗΕ που ασχολείται με θέματα πολιτισμού, θέλοντας να αποκρούσει τις προσπάθειες της Ελλάδας να κατοχυρώσει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης την "ελληνικότητα του Καραγκιόζη".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ