Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Βουλή των Εφήβων

χαμομηλακι



Μεταξύ 4ης και 7ης Σεπτεμβρίου γίνεται η 14η σύνοδος του εκπαιδευτικού προγράμματος της Βουλής των Εφήβων. Στους σταθερούς στόχους της πρωτοβουλίας αυτής βρίσκονται η μύηση των νέων στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και η καλλιέργεια των δημοκρατικών αξιών. Στις εργασίες του προγράμματος συμμετείχαν κατά το σχολικό έτος 2008 - 2009 με γραπτά δοκίμια τους 17.033 μαθητές από τη Β΄ τάξη όλων των τύπων λυκείου. Ύστερα από αξιολόγηση όλων των γραπτών από την επιτροπή του προγράμματος επιλέχθηκαν οι 300 έφηβοι βουλευτές ,260 από την Ελλάδα, 20 από την Κύπρο και 20 από την ομογένεια.

Η ιδέα για την δημιουργία της Βουλής των Εφήβων ήταν του Έλληνα Πεζογράφου Αντώνη Σαμαράκη, το έργο του οποίου γνώρισε διεθνή αναγνώριση.





Ο Αντώνης Σαμαράκης γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας το 1919 και πέθανε το 2003. Εργάστηκε ως εμπειρογνώμων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών σε πολλές χώρες για κοινωνικά θέματα και το 1989 ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNICEF για τα παιδιά του κόσμου. Το έργο του Σαμαράκη έχει έντονο το στοιχείο της κοινωνικής καταγγελίας και αντικατοπτρίζει τις προσωπικές του ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον της σύγχρονης κοινωνίας. Χρησιμοποίησε απλή γλώσσα και μη επιτηδευμένο ύφος, και προσέγγισε τα θέματά του από μια έντονα ανθρωποκεντρική γωνία.


Χαρακτηριζόταν από την αγάπη του για τους νέους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ