Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Νομάρχης Πειραιά δεν πράττει "άκομψα". Πράττει "ότι πιστεύει". (Και μεις το ίδιο)

Δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι γνωστό.
Πολύ συχνά, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τις συζητήσεις για πολύ ουσιαστικά και κρίσιμα θέματα, τις κάνουν "στον διάδρομο".
Στον διάδρομο, ο λόγος είναι πιο απλός, πιο συνοπτικός, σαφής και κατανοητός, καθόλου ξύλινος. Εκεί, τα στελέχη δεν έχουν αναστολές, λένε συνήθως αυτό που πιστεύουν. Και συχνά επίσης, εκεί αποφασίζουν...

Με αφορμή -προχτές- μια δημόσια παρουσία του Νομάρχη Πειραιά, αναπτύχθηκαν τις επόμενες ώρες αρκετές συζητήσεις μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ αρκετές συζητήσεις.
Παρουσία περίπου 1500 πολιτών, στα εγκαίνια του σταδίου (απέκτησε νέο χλοοτάπητα) στον Κορυδαλλό, πριν την συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, ο κύριος Γιάννης Μίχας, Νομάρχης, ανέφερε όπως διαβάζουμε εδώ: "Ατόπημα Μίχα στον Κορυδαλλο"
"Αυτή η πόλη είχε την τύχη να έχει έναν καλό Δήμαρχο. Που τον διαδέχτηκε ένας καλύτερος".
Αναφερόταν στον κύριο Στέφανο Χρήστου (τώρα υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Β Πειραιά) και στον κύριο Κασιμάτη, που εκλέχτηκε ως ανεξάρτητος λαμβάνωντας στον πρώτο γύρο 27%, με την υποστήριξη τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δυσαρεστημένων από τον κύριο Χρήστου.

Ο κύριος Κασιμάτης αφού έληξε η ποινή της επιτροπής καταστατικού, επέστρεψε και πάλι στην κομματική του ιδιότητα. Είχε όμως γίνει Δήμαρχος. Και φυσικά διοικεί τον Δήμο με μιά πλειοψηφία όπου συμμετέχουν καθοριστικά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος, είναι ηγέτης της προσωπικής του παράταξης, που συνεδριάζει και λαμβάνει αποφάσεις, με την από κοινού συμμετοχή μιας πολιτικά "πολυχρωματικής" προέλευσης προσώπων.

Ο κύριος Μίχας φυσικά, δεν τοποθετήθηκε στον διάδρομο για το θέμα. Στην πλατεία τοποθετήθηκε.
Έχει φυσικά αναφαίρετο δικαίωμα ο κάθε Νομάρχης, ο κάθε παράγοντας, να εκφράζει την προσωπική του άποψη για όποιοδήποτε θέμα κρίνει σκόπιμο.
Όπως και είναι επίσης απολύτως φυσικό, δημοκρατικό, δίκαιο και δεοντολογικά σωστό, εφόσον πρόκειται για κομματικά στελέχη, η ίδια δημόσια δυνατότητα να προσφέρεται και στις άλλες απόψεις.


Εμείς, δεν συμφωνούμε ότι πρόκειται για "ατόπημα Μίχα". Την άποψή του λέει ο άνθρωπος. Καλοδεχούμενη.

Υπάρχει όμως αντίλογος. Αντίλογος Ισχυρός.
Ακούσαμε πολλές συζητήσεις στους διαδρόμους του γηπέδου. Γνωρίζουμε ότι δεκάδες μέλη και εκατοντάδες πολίτες φίλοι του ΠΑΣΟΚ κάνουν τελείως διαφορετική προσέγγιση.

Αποδεικνύεται αυτό από δυό διαφορετικά δημοσιεύματα που προέκυψαν, το ένα το ίδιο βράδι (και αυτοπροσδιορίζονται μέλη του ΠΑΣΟΚ ΕΔΩ), το άλλο πρίν από έξι ώρες (και πρόκειται μάλλον για επαγγελματικού χαρακτήρα ιστολόγιο ΕΔΩ).


Παράλληλα όμως, με την επιλογή του να δηλώνει κατα αυτόν τον τρόπο την προτίμησή του, παρουσία εκατοντάδων μουσικόφιλων πολιτών και εντός προεκλογικής περιόδου ο κύριος Μίχας, αναίρεσε μια κεντρική κατεύθυνση που εδώ και αρκετές εβδομάδες προωθεί το κεντρικό ΠΑΣΟΚ: "Τα τοπικά ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ".
Ο κύριος Μίχας, είναι παλιός, εμπειρότατος συνδικαλιστής και δεν τοποθετήθηκε τυχαία. Γνωρίζει συνεπώς πολύ καλά τι σημαίνει η ενέργειά του.
Το πλεονέκτημα της δημοσιοποίησης άποψης, ουδέποτε στο ΠΑΣΟΚ προβλεπόταν ειδικά για Νομάρχες, βουλευτές, υπουργούς κλπ.
Ο διάλογος συνεπώς θα είναι δημόσιος και ανοιχτός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ