Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το μπλόκο.

65 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ!

–23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΪ
–ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ
–ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ν.Ε.
ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στις 17 Αυγούστου , ημέρα Δευτέρα , συμπληρώνονται 65 χρόνια τιμής και μνήμης από το μπλόκο της Κοκκινιάς (1944 – 2009) . Μια μέρα όπου 315 συντοπίτες μας εκτελέστηκαν από το γερμανικό φασιστικό καθεστώς και τους εδώ εγκάθετούς τους . Μια μέρα όπου εκατοντάδες , χιλιάδες Νικαιώτες , μέλη της Εθνικής Αντίστασης βασανίστηκαν και εκδιώχθηκαν .
Η 17η Αυγούστου αποτελεί για τους κατοίκους της Νίκαιας (μιας πολύπαθης πόλης που συνδέθηκε με τη Μικρασιατική καταστροφή) αλλά και για την Β’ Πειραιά , ημέρα περισυλλογής και μνήμης . Μνήμης σε όσους θυσιάστηκαν , αψηφώντας την ζωή τους , θέτοντας την εθνική υπερηφάνεια και τη λευτεριά πάνω απ’ όλα ενάντια στον φασισμό . Περισυλλογής διότι τα μηνύματα του τότε , τα μηνύματα του χθες , ενδεχομένως να είναι επίκαιρα σήμερα παρά ποτέ . Αυτά τα μηνύματα , σήμερα , εκφράζονται με το αίσθημα της αξιοπρέπειας στη ζωή και γενικά , της θυσίας για την ελευθερία , την ανάγκη για πραγματική δημοκρατία και τίμια ζωή και την πάλη σε κάθε τι ολοκληρωτικό που καταπιέζει τα παραπάνω .
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Β’ Πειραιά με υψηλό το αίσθημα τιμής και μνήμης στα θύματα της γερμανικής κατοχής αλλά και του μπλόκου της Κοκκινιάς εν προκειμένω , πέρα από κομματικές σκοπιμότητες και κομματική σπέκουλα , θα τιμήσει με την παρουσία της τα θύματα στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στη Νίκαια με αποκορύφωμα την κατάθεση στεφάνου στην Πλατεία της Οσίας Ξένης την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 10 το πρωί . Θεωρούμε χρέος κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου , προοδευτικού και δημοκράτη ανθρώπου να βρίσκεται την Κυριακή εκεί και να αποτίσει τον ελάχιστο φόρο τιμής .

17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1944 – 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ . . .
Αιώνια να είναι η μνήμη για εκείνους που έπεσαν για έναν δίκαιο και τίμιο αγώνα….

(το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β' ΠΕΙΡΑΙΑ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ