Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Α. Παπανδρέου δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στο sibilla γιά το γνωστό θέμα του Θοδωρή Ηλιόπουλου. Το περιεχόμενο είναι το ακόλουθο:
Αθήνα, 17 Αυγούστου 2009
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Γνωρίζοντας την υπέρμετρη ευαισθησία σου για τον αδικημένο πολίτη αλλά και τις αναφορές σου, πάντα «που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο», θα θέλαμε με αυτή την επιστολή να σου εκθέσουμε σύντομα μία απαράδεκτη κατάσταση που έχει κορυφωθεί αυτές τις μέρες, του συνανθρώπου μας Θοδωρή Ηλιόπουλου.
Οι πολίτες, οι bloggers, τα sites, η προοδευτική και αγωνιζόμενη νεολαία, ο ΣΥΡΙΖΑ, Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης, Κινήσεις Πολιτών, πολιτικές δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς, Μέλη και Φίλοι του ΠΑΣΟΚ, οργισμένοι έχουν ξεσηκωθεί με την ανάλγητη συμπεριφορά της Κυβέρνησης που επιμένει να κρατά φυλακισμένο ένα συμπολίτη μας, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου και χρήζει άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο από τις Φυλακές Κορυδαλλού (http://www.tvxs.gr/v18055, ιατρική γνωμάτευση της γιατρού Ελένης Κάκαλου, Νοσοκομείο Ευαγγελισμός).
Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 10 Ιούλη, ένας από τους εκατοντάδες που συνελήφθησαν και διώχτηκαν για την εξέγερση του Δεκέμβρη. Από τις 22 Δεκεμβρίου βρίσκεται προφυλακισμένος στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού με κατηγορίες για 3 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα, που στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στις μαρτυρίες δύο αστυνομικών των ΜΑΤ. Σε ένδειξη συμπαράστασης πραγματοποιείται αποχή συσσιτίου στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Θ. Ηλιόπουλος αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και βρίσκεται έγκλειστος για περισσότερους από έξι μήνες στις Φυλακές του Κορυδαλλού επειδή «τραυμάτισε τη δημοκρατία», σύμφωνα με τους εισαγγελείς που διέταξαν την παράταση της προφυλάκισής του για άλλους 6 μήνες στις 8 Ιούλη. Η συνέχιση της ομηρίας του Ηλιόπουλου είναι κομμάτι της αντιεξεγερτικής διαδικασίας του κράτους για τον παραδειγματισμό και την τρομοκράτηση όλων όσων αγωνίζονται στους δρόμους της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της ανατροπής.
Πρόεδρε, δεν σου ζητάμε να αναφερθείς στο Δεκέμβρη. Σε παρακαλούμε να παρέμβεις ανθρώπινα και άμεσα, έτσι ώστε ο συνάνθρωπός μας να σωθεί. Στηριζόμαστε στον ανθρωπισμό σου, στο όραμά σου για μία δίκαιη Ελλάδα, για μία Δημοκρατία χωρίς χειραγωγούμενη δικαιοσύνη, όπου θα ισχύει «η ισχύς του δικαίου και όχι το δίκαιο του ισχυρού» και σε παρακαλούμε να κάνεις το ανθρωπίνως δυνατό για το Θοδωρή και τους απανταχού αδικημένους.

Την επιστολή υπογράφουν:

Κωνσταντίνος Αλεξάκος
Δέσποινα Βασιλειάδου
Κάτια Ζεβελεκάκη
Τριαντάφυλλος Καρατράντος
Μαίρη Μαντή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ