Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Η αποχή της Μυκόνου δεν αξίζει τίποτα. Η ψήφος του "μαλάκα" είναι σοβαρή υπόθεση.



Υπάρχει ένα είδος αποχής, που αιτιολογείται. Ας πούμε ο νέος με τα κλειδιά των τριών εξοχικών και την τζιπάρα στο γκαράζ, έχει κάθε δίκιο. Όσο είναι ασφαλής η μίζα του μπαμπά του, εκείνος μπορεί άνετα να διαμαρτύρεται στην παραλία για την ανησυχία που προκαλεί στην ρυθμισμένη ζωή του η απαίτηση να τρέχουμε κάθε τόσο σε εκλογές.

Άμεσα μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό; Νομίζουμε όχι…

Επίσης, κυρία με τέκνον, συμμετέχουσα επαναληπτικά με βαρβάτες οικονομικές συνδρομές για την ενίσχυση πολιτευτού, δεν μπορεί να αντέξει το γεγονός ότι το δικό της τέκνον παρά τις υποσχέσεις δεν τακτοποιήθηκε ακόμα εις την αρμόζουσα - σύμφωνα με την περίπτωση - εργασιακή θέση.

Είναι να μην τη βγάλει με καπελάκι στην παραλία;

Εμάς εδώ, πολύ λίγο μας ενδιαφέρει να αναλύσουμε αυτήν τη μορφή της αποχής. Άλλωστε, δεν χρειάζεται καμία ανάλυση. Αρκεί μια απλή αναγωγή της συμπεριφοράς στην κοινωνική - ταξική θέση. Τίποτα περίεργο.

Μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό; Νομίζουμε όχι…

Όλες αυτές οι περιπτώσεις, εμάς εδώ δεν μας ενδιαφέρουν.

Μας ενδιαφέρουν οι άλλες περιπτώσεις. Αυτών, που «δικαιολογούν» περίπλοκα την θέση τους…

Δεν θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Δεν θα τους καλύψουμε. Δεν θα προσχωρήσουμε στην αντίληψη της άκριτης απόρριψης και της αδράνειας. Δεν θα τους πούμε και μπράβο, που αντί να βασανιστούν με αυτό που εμείς πασχίζουμε εκείνοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «το παιχνίδι είναι χαμένο». Γιατί πολιτική μάχη όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί ποτέ να βαπτίζεται η αποχή. Έστω και ως συνειδητή ενέργεια.

Όμως, επειδή αυτές οι περιπτώσεις εμάς μας ενδιαφέρουν. Ρωτάμε: για αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να κάνουμε κάτι;

Δείτε λοιπόν τι γράφαμε στην ανάρτησή μας εδώ, στις 20 Μαϊου

«… Δεν είναι πλουραλισμός της αριστεράς, αλλά κατάντια, ευρύτερα στον Πειραιά μας να υπάρχουν 6 σωτήρες του Κερατσινιού, 7-8 Δραπετσωνάρχες, 5-6 αρχιδελφίνια της Νίκαιας, 4-5 καταλληλότεροι Δήμαρχοι Κορυδαλλού (είναι δυό "καταλληλότεροι" και πέντε - έξι με ξεσκονόπανα γύρω γύρω που τους γλύφουν και τους ξεσκωνίζουν)…»

Στην ίδια ανάρτηση γράφαμε και άλλα. Ρίξτε μια ματιά.


Είναι ευκαιρία σήμερα να συμπληρώσουμε, ότι δυστυχώς, πρωτοκλασάτοι κλακαδόροι - υποστηρικτές βουλευτών, που τους ξέρουν όλοι πως τρέχουνε για τον προσωπικό σταυρό του τοπικού βουλευτή τους, όχι μόνο δεν εμφανίστηκαν με τα κλάξον και τα ντέφια τους, αλλά… από την Πέμπτη ψώνιζαν καπελάκια για την παραλία. Τα ακούτε κύριοι βολευτές μας;

Όποιος πάλι θεωρεί ότι υπερβάλλουμε, ότι είμαστε εκτός θέματος, σχέση κακή και υπηρεσία κακή μπορεί να έχει η παρουσία του στο προοδευτικό κίνημα. Γιατί είναι αυτός που θα κατευθύνθει να «κερδηθούν» οι ψήφοι από την «αποχή της Μύκονου». Ενώ αυτό που μπορεί να κερδηθεί είναι μόνο η ψήφος του "γκρινιάρη", του "θυμωμένου", του "μαλάκα".

Που όμως, έχει και ένα μέρος δίκιο. Μέσα στην γκρίνια στο θυμό και στη μαλακία του. Γιατί τον αδικήσαμε. Γιατί τον επετάξαμε. Γιατί "επειδή είναι μαλάκας, τα θέλει όλα τέλεια". Ή γιατί απλώς, του τσαλακώσαμε την ευαισθησία και τα όνειρά του.



12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θελετε να πείτε ότι δεν ψήφισαν οι προσωπικοί φίλοι βουλευτών. επειδή δεν υπήρχε θέμα σταυρού; και ότι αν ψήφιζαν αυτοί η νίκη θα ήταν μεγαλύτερη;

neagenia είπε...

Όχι ακριβώς... Θέλουμε να πούμε ότι όλα αυτά τα βλέπουν οι ψηφοφόροι. Και πράττουν ανάλογα. Ανεξάρτητα από την αποδοκιμασία της αποχής σαν πολιτική στάση, λέμε ότι έχει δυστυχώς αιτίες. Έτσι, ενώ το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει προχωρήσει αρκετα, πολλοί δεν γυρίζουν πίσω γιατί δεν εγκρίνουν τον τρόπο λειτουργίας ορισμένων παρεών σε κάθε περιοχή, οι οποίες εξακολουθούν να εκφράζουν τις πελατειακές σχέσεις και τα μικροσυμφέροντα, δημιουργώντας κακώς εννοούμενο οργανωτικό έλεγχο και προσωπικούς στρατούς. Αυτό, το ότι δεν γυρίζουν πίσω, δυστυχώς δεν το λέμε εμείς. Το λένε οι απόλυτοι αριθμοί.

Ανώνυμος είπε...

και δηλαδή αν γίνουν τώρα εκλογές το ΠΑΣΟΚ δεν τις κερδίζει;

neagenia είπε...

Εντάξει, τις κερδίζει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το επόμενο πρωί θα έχει λύσει τα προβλήματα της χώρας. Για να πετύχει πρέπει να ανατρέψει τους συμβιβασμένους μηχανισμούς που εξακολουθούν να το μπλοκάρουν. Και θέλει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. 'Αρα, όλοι αυτοί που στέκονται σε απόσταση, από άχρηστοι παρατηρητές πρέπει να πάρουν την ευθύνη τους. Αυτό που λέει η ανάρτηση είναι η άλλη πλευρά. Ότι βλέποντας αυτά, αρνούνται. Αν το ΠΑΣΟΚ περιμένει να το δούν αυτοί αλλιώς για να έρθουν να αλλάξουν τα πράγματα, θα περιμένει πολύ. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάζει κάθε μέρα. Τότε αυτοί θα πλησιάσουν το ΠΑΣΟΚ. Για να μην μιλάμε αόριστα, υπενθυμίζουμε ότι οι κοινοβουλευτικοί του ΠΑΣΟΚ, εμπόδισαν φανερά ή μυστικά την οριοθέτηση των θητειών σε θέσεις εξουσίας. Ψέματα;

malakas είπε...

δεν περίμενα ότι θα με αποκαλείτε μαλάκα επειδή δεν γούσταρα να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ

Nikos Lioliopoulos είπε...

"Όσο είναι ασφαλής η μίζα του μπαμπά του...."
Εξαιρετικό. Συμφωνω απόλυτα με το κε'ιμενο

neagenia είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
neagenia είπε...

(στον αυτοαποκαλούμενο)
Μην αδικείς τον εαυτό σου. Εμείς το έχουμε σε εισαγωγικά. Και τιμώμενο πρόσωπο σε έχουμε σήμερα αν είσαι από αυτούς που δεν ψήφισες. Και φυσικά καμία διάθεση προσβολής. Να πούμε και ένα αστείο ακόμα: "καλύτερα "μαλάκας" παρά "σαβουροψήφης". Και αυτό ισχύει για όσους ψηφίζουν εναντίον των συμφερόντων τους χωρίς να το γνωρίζουν. Ότι και αν έκανες, τώρα έγινε και έτσι ή αλλιώς είναι σεβαστό. Απλά εδώ το...συζητάμε.

neagenia είπε...

γιά
Nikos.Lioliopoulos

Νίκο, ευχαριστούμε για την ταλαιπωρία της ανάγνωσης και για το σχόλιο. Και μεις σε διαβάζουμε...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΣΑΣ είπε...

για να γυρίσει ο ήλιος...

neagenia είπε...

θέλει δουλειά
...Ηρακλή@...

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη είπε...

Όχι άλλη θολούρα.
Πρώτα από όλα χρειάζεται τα στελέχη να παίρνουν ανοιχτές, καθαρές θέσεις.

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ