Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Σαλαμίνα. Μαύρα νερά, ομπρέλες στις ακτές.

«Η Σαλαμίνα εκπέμπει SOS» Οι έλεγχοι έδειξαν πως δεν υπάρχει καμία παραλία καθαρή !!!


salamina salamispress
Για μικρή βελτίωση της ποιότητας των θαλάσσιων νερών του Αργοσαρωνικού, σε σχέση με την περυσινή απαράδεκτη κατάσταση, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, που δεν δίστασε να δηλώσει ότι οι μισές από τις συνολικά δώδεκα ακτές της Αττικής που εξασφάλισαν την πολυπόθητη σημαία είναι ακατάλληλες για κολύμπι.

«Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήσαμε ελέγχους στα νερά 221 παραλιών της Αττικής. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως σε σχέση με την τραγική κατάσταση που επικρατούσε πέρυσι, φέτος τα πράγματα είναι ελαφρώς βελτιωμένα. Οι συγκρίσεις των μετρήσεων τα λένε όλα! Πέρυσι, το ποσοστό των ακατάλληλων ακτών άγγιζε το 43%, ενώ φέτος μειώθηκε περίπου σε 35,5%.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το χειμώνα είχαμε αρκετές βροχοπτώσεις, αλλά κυρίως στο βιολογικό καθαρισμό της Ψυτάλλειας, αφού πλέον, μετά την επεξεργασία της, η λυματολάσπη δεν ρίχνεται μέσα στον Αργοσαρωνικό. Ωστόσο, η Σαλαμίνα και η Αίγινα έχουν τεράστιο πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές τα λύματα φεύγουν ανεπεξέργαστα προς την ανατολική πλευρά και έτσι οι δύο αυτές περιοχές πλήττονται. Ειδικά η Σαλαμίνα φέτος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Οι έλεγχοι έδειξαν πως δεν υπάρχει καμία παραλία καθαρή. Το νησί κυριολεκτικά εκπέμπει SOS.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, Παναγιώτη Χριστοδουλάκη, οι «γαλάζιες σημαίες» δίνονται κυρίως σε παραλίες που είναι άψογα οργανωμένες και όχι απαραίτητα σε ακτές που έχουν πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά, όπως λανθασμένα πιστεύει η συντριπτική πλειονότητα των λουόμενων που δεν διστάζει ακόμη και να πληρώσει αδρά προκειμένου να εξασφαλίσει… μια ξαπλώστρα σε κάποια «διάσημη» πλαζ.


Σάββατο, 13 Ιούνιος 2009 salamispress

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ