Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !


Το σκυλολόϊ των αυτόκλητων δημοσιολόγων - εισαγγελέων, στα έντυπα και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, κάθε συναπαντήματος, αλλάζουν την καραμέλα, που πιπιλίζουν, όπως τα πουκάμισά τους, χωρίς, βέβαια, ντροπή και φραγμό !
Επί μήνες ζάλισαν τα ούμπαλα της ελληνικής κοινωνίας με την προτροπή – επωδό των εμετικών αναλύσεών τους, «πάρτε μέτρα !... Γιατί δεν παίρνετε μέτρα ?...».

Μόλις πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα, η νέα καραμέλα έφερε τη διαπίστωση, πως «τα μέτρα είναι ανεπαρκή και αποσπασματικά !...».
Η λήψη του δεύτερου πακέτου – το Μάρτη – οδήγησε τις νταντάδες του λαού στην εκτίμηση, πως «…πάλι λίγα είναι, δεν φτάνουν !...».

Στη συνέχεια λύσσαξαν να γίνει χρήση του «μηχανισμού διάσωσης», μ΄ ό, τι αυτό συνεπάγεται, μόλις, όμως, αυτό έγινε, νάτους να ωρύονται για τα «…σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν…».
Οι ίδιοι, ανεκδιήγητοι τύποι, που έσπρωχναν τον Παπακωνσταντίνου να πάρει «μέτρα αποτελεσματικά», δηλαδή σκληρά, το ίδιο βράδυ της ανακοίνωσής τους, τον εγκαλούσαν γιατί πάρθηκαν τόσο δραστικές και σκληρές αποφάσεις.
Στο τραπέζι της «κριτικής» και η καραμέλα των «μονόπλευρων επιπτώσεων», θυμήθηκαν και τη θεωρία των «μόνιμων υποζυγίων των βαρών», να κι ο υπερτονισμός της αδικίας και της εύκολης, πάλι, λύσης : «…μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πληρώνουν !...».


Όταν συνελήφθησαν εξ απήνης, με την νέα εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις, ο αρχικός τους αιφνιδιασμός κράτησε ελάχιστα και γρήγορα η χαρακτηριστική γαϊδουριά τους, πέρασε σε πρώτο πλάνο : «…βαρύ χτύπημα στην επιχειρηματικότητα !...». Οι βρωμιάρηδες, για μια ακόμα φορά, αντάξιοι της βρωμοϊστορίας τους.
Κι ενώ ακόμα αντηχούσε στον αέρα η διαπίστωση για το μονόπλευρο των μέτρων λιτότητας, πέφτει στο τραπέζι και η πιθανή έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες ! Ο «φιόγκος» που ανέκρινε στο γυαλί τον Λοβέρδο, αν και από τους πρωτοστατούντες στην σταυροφορία υπέρ του «…να πληρώσουν όλοι !...», κόντεψε να πνιγεί ακούγοντας για το ενδεχόμενο να πληρώσουν και κάποιοι άλλοι εκτός από το μόνιμα υποζύγια.
Το τι έγινε από προχθές το βράδυ, έως χθες το μεσημέρι, που ο Πεταλωτής ανακοίνωσε, πως «έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες δεν θα επιβληθεί…», δεν περιγράφεται. Σωρεία ρεπορτάζ και αναλύσεων παίχτηκαν για τους αναξιοπαθούντες επαγγελματίες, που καλούνται να πληρώσουν, ζωντανές συνδέσεις με κάθε είδους φοροφυγάδες και φοροκλέπτες, που τσίριζαν για τα, τάχα, ζόρια τους και την καταστροφή που έρχεται από μια ενδεχόμενη έκτακτη εισφορά τους, κατέκλεισαν τι οθόνες. Η γάγγραινα της κοινωνίας και της χώρας σε πλήρη δράση !

Αν θάναι οι ίδιοι, που από αύριο θα γυρίσουν, ξανά στο μοτίβο «…μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, πληρώνουν…» ? Μα και βέβαια θάναι, τι θα τους βαρύνει και τι θα τους εμποδίσει, η συνείδηση ή η τσίπα ?...
Από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ