Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Διαδικτυακές Πύλες Δήμων

Δήμος Νέας Ιωνίας ΑττικήςΔήμαρχος Γιάννης Χαραλάμπους- ποσό που πληρώθηκε 280000 ευρώ περίπου. Η πύλη είναι στην διεύθυνσηhttp://www.neaionia.gr/. To site έχει γίνει από την greekgeeks S.A. Προσωπικά το βρήκα έως και άδειο το περιεχόμενο. Και σίγουρα είναι ένα λιτό site που ουσιαστικά δεν προσφέρει υπηρεσίες στον πολίτη.

Δήμος ΚορυδαλλούΔήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης – ποσό που πληρώθηκε 346000 ευρώ. Η πύλη είναι στην διεύθυνση http://www.korydallos.gr/. Λειτουργεί παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Υπάρχει έκδοση Newsletter. Ο σχεδιασμός είναι λιτός αλλά τον βρίσκω πρακτικό. Το site έχει γίνει από singular logic και από την @popsi.

Δήμος ΜεταμόρφωσηςΔήμαρχος Δημήτρης Τζίτζιφας- ποσό που πληρώθηκε 90000 ευρώ. Την πύλη δεν την βρήκα ..δυστυχώς. ενώ υπάρχει διεύθυνση www.metaforfossi.gr δεν οδηγεί πουθενά. Ίσως να είχε πέσει ο server σήμερα και άρα δεν έχω στοιχεία να σας δώσω.

Δήμος Βόλου- Δήμαρχος Αλέξανδρος Βούλγαρης- ποσό που πληρώθηκε 275000 ευρώ. Η διεύθυνση είναι εδώ http://www.volos-city.gr/ . Έχει ηλεκτρονικές αιτήσεις για 12 πιστοποιητικά, ο σχεδιασμός είναι απλός, αλλά είναι πλήρες απο περιεχόμενο. Δημοσιεύει όλες τις αποφάσεις του ΔΣ καθώς και όλα τα πρακτικά συνεδριάσεων από το 2003 και μετά. Επίσης παρέχει και φωνητική πύλη που δεν δοκίμασα αν είναι με μαγνητοφωνημένα κείμενα. Το site έγινε από την εταιρεία exodus.

Δήμος Αλεξανδρούπολης- Δήμαρχος Γιώργος Αλεξανδρής- ποσό που έχει πληρωθεί μέχρις σιτγμής 71500 ευρώ. Η διεύθυνση είναι http://www.alexpolis.gr/ . Υπηρεσίες ηλεκτρονικές δεν παρέχονται. Δημοσιεύεται μόνο η έκθεση πεπραγμένων του δήμου. Δεν υπάρχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες εκτός αν είναι στην περιοχή μελών. Τμήματα της πύλης… είναι άδεια! Το site σχεδιάστηκε από την Micronet.

Δήμος Πολίχνης Θεσσαλονίκης- Δήμαρχος Κώστας Θεοδωρίδης- ποσό που έχει πληρωθεί περίπου 95000 ευρώ. Η διεύθυνση είναι http://www.polichni.gr/ . Το σχέδιο απλό και λειτουργικό. Έχει υπηρεσία χρηστών με εγγραφή και εκδίδει πιστοποιητικά. Δεν δημοσιεύει αποφάσεις και πρακτικά, αλλά δημοσιεύει τα δελτία τύπου. Το site σχεδιάστηκε από Κοινοπραξία Gennet ΑΕ και το Πολυτεχνείο Κρήτης (ΕΛΚΕ).

Δήμος ΚοζάνηςΔήμαρχος Λάζαρος Μαλουτας- ποσό που έχει πληρωθεί 261000 ευρώ περίπου. Η διεύθυνση είναι http://www.kozanh.gr. Το site και αυτό απλό σχεδιαστικά και με όλες τις υπηρεσίες προς τον δημότη εν λειτουργία. Υπάρχει πεδίο μελών, αλλά και οι προϋποθέσεις έκδοσης όλων των πιστοποιητικών. Γενικά είναι καλή δουλειά. Έχει σχεδιαστεί από Uni-systems και Γνώμων Πληροφορική.

Δήμος Κηφισιάς- Δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης- ποσό που έχει πληρωθεί 220.000 ευρώ περίπου. Η διεύθυνση είναι http://www.kifissia.gr/. Περίπου το ίδιο σχέδιο με την Κοζάνη, πλην του αρχικού slide show με φωτό της παλιάς Κηφισιάς. Παρέχει πλήρεις (;) υπηρεσίες για τους πολίτες. Δεν δημοσιεύει αποφάσεις και πρακτικά. Καλή δουλειά. Unisystems και Cyberce είναι η δουλειά.

Δήμος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης- Δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου- ποσό που έχει πληρωθεί περίπου 225000 ευρώ. Η διεύθυνση είναιhttp://portal.ampelokipoi.gr/Default.aspx?tabid=347. Σχέδιο απλό, εύχρηστο όμως και με βάση δεδομένων αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου και την γνωστή φόρμα παροχής πιστιποιητικών. Από την Singular Logic.

Δήμος Συκεών ΘεσσαλονίκηςΔήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης- ποσό που έχει πληρωθεί μέχρις στιγμής περίπου 90000 ευρώ. Η διεύθυνση είναιhttp://www.sykies.gr/web/guest/home. Πλήρες σε λειτουργία με ανάλογες υπηρεσίες με τα προηγούμενα. Κατασκευή Unisystems και Γνώμων Πληροφορική ΑΕ.

Δήμος ΚερκυραίωνΔήμαρχος Σωτήρης Μικάλεφ- ποσό που έχει πληρωθεί 192000 ευρώ περίπου. Η διεύθυνση είναι http://www.corfu.gr/web/guest/home. Σχέδιο γνωστό και από άλλες δουλειές. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με πληρωμές φόρων και προστίμων. Σχεδίαση Κατασκευή Γνώμων Πληροφορική ΑΕ.

Δήμος ΚαλαμάταςΔήμαρχος Παναγιώτης Νίκας- ποσό που έχει πληρωθεί 261000 ευρώ περίπου. Υπηρεσίες πληρωμής και (μάλλον) πιστοποιητικών. Έχει φόρουμ, δημοψηφίσματα και FAQ. Η διεύθυνση είναι http://www.kalamata.gr/. Το έργο υλοποίησε η Cyberce SA.

Δήμος Αγίας ΠαρασκευήςΔήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος- ποσό που πληρώθηκε 132.000 ευρώ περίπου. Η διεύθυνση είναιhttp://www.agiaparaskevi.gr/Default.aspx?tabid=62. Υπάρχουν οι γνωστές υπηρεσίες αλλά και όλες οι πράξεις που εκδίδονται, καθώς και όλα τα πρακτικά των συλλογικών του οργάνων. Αισθητικά μπορεί να διαφωνώ, αλλά σε περιεχόμενο είναι σε εναρμόνιση με την πλήρη διαφάνεια ως προς τον δημότη. Φτιάχτηκε από την SDC ΑΕ και σχεδιασμός από την COPA COPA.

Δήμος Χολαργού- Δήμαρχος Δημήτρης Νικολάου- ποσό που πληρώθηκε 171000 ευρώ περίπου. Φτωχό σχεδιαστικά, αλλά με υπηρεσίες πληρωμών και έκδοσης πιστοποιητικών. Η διεύθυνση είναι http://www.holargos.gr/el/ΑΡΧΙΚΗΣΕΛΙΔΑ/tabid/116/Default.aspx. Έγινε από SDC και την TBS.

Δήμος Βούλας- Δήμαρχος Γιώργος Μάντεσης- ποσό που πληρώθηκε 81000 ευρώ περίπου. Η διεύθυνση είναιhttp://www.dimosvoulas.gr/portal/page/portal/VoulaNew/Home. Σχεδιαστικά και σαν δομή λίγο χιπ χοπ μου φαίνεται.. Έχει υπηρεσίες προς τον πολίτη και φτιάχτηκε από την εταιρεία iknohow.

Δήμος Κομοτηνής- Δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης- πληρώθηκαν περίπου 95000 ευρώ. Σχεδιαστικά μάλλον μου άρεσε. Πλήρως λειτουργικό με όλες τις υπηρεσίες και τις δημοσιεύσεις των δημοτικών πράξεων. Υπάρχει και εφαρμογή αξιολόγησης δημοτικών πολιτικών! Η διεύθυνση είναι http://www.komotini.gr/. Φτιάχτηκε από την εταιρεία i-magic.

Δήμος ΚαρδίτσαςΔήμαρχος Δομήνικος Βερίλλης- πληρώθηκαν περίπου 114000 ευρώ. Η διεύθυνση είναι http://www.karditsa-city.gr/web/guest/home. Σχεδιαστικά πολύ απλό και ίσως όχι και τόσο λειτουργικό. Παραπάνω blog θυμίζει παρά portal. Έχει και Live συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Τον κατασκευαστή δεν μπόρεσα να τον βρω.

Πηγή και λίγα γενικά σχόλια θα βρείτε εδώ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ