Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Χαμός στη Νίκαια.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΛΑΤΣΑΤΩΝ 1 2Ος όροφος ΝΙΚΑΙΑ 13/3/2010
ΤΗΛ/ΦΑΞ 2104900471
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1950

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

Την Παρασκευή 12/3 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δ.Σ. με τον κ. Δήμαρχο έπειτα από αίτημα που του καταθέσαμε εγγράφως την Δευτέρα 8/3. Στην συνάντηση ελπίζαμε ότι θα λαμβάναμε απαντήσεις στα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα τα οποία είναι σε στασιμότητα δημιουργώντας αναστάτωση στους εργαζόμενους (μισθός αορίστου χρόνου-υπερωρίες-προϋπολογισμός υπερωριών 2010-καταβολή ειδικού επιδόματος αορίστου-κρίσεις και μετατάξεις προσωπικού) .
Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο κ. Μπενετάτος δεν απάντησε και έδειξε αδιαφορία στο να επιλύσει τα προβλήματα , μια αδιαφορία η οποία είναι άξια αναφοράς. Όχι μόνο δεν απάντησε όπως όφειλε αλλά ανακοίνωσε ότι δεν θα καταβάλλει το τρέχον δεκαπενθήμερο!
Ο κ. Δήμαρχος με την συμπεριφορά του απαξιώνει τους εργαζόμενους και τους γυρίζει την πλάτη σε μια περίοδο που το εισόδημα μας δέχεται ολομέτωπη επίθεση από τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα. Θεωρούμε ασέβεια να μας χαρακτηρίζει η διοίκηση στην επίσημη συνάντηση ως «εκβιαστές» επειδή διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας !
Όπως εμβρόντητοι ακούσαμε τον κ. Μπενετάτο να μας ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να μας καταβάλλει το ειδικό επίδομα των αορίστου χρόνου συναδέλφων μας στα Ν.Π. που διεκδικήσαμε και κερδίσαμε , με την απαράδεκτη θέση «ότι δεν θα μας κάνει πλούσιους(!!!) , και ότι προκαλούμε τους εργαζόμενους της πόλης με τις διεκδικήσεις μας»!!!
Η σπίλωση των εργαζομένων συνεχίστηκε δια στόματος αντιδημάρχου Στρίγκου που κατηγόρησε τον σύλλογο ότι μονιμοποίησε τους έκτακτους εργαζόμενους και «κατέρρευσε» οικονομικά ο δήμος της Νίκαιας…
Η διοίκηση με αυτές τις συντονισμένες και απαράδεκτες φραστικές επιθέσεις δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και επιτίθεται δίχως ίχνος ντροπής στους συνδικαλιστικούς αγώνες του σωματείου και στο δικαίωμα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Το πολιτικό ολίσθημα και το παραλήρημα του αντεργατικού Μπενετάτου είναι πρωτοφανές! Τον καλούμε να «ηρεμήσει» και να είναι πιο προσεκτικός στις διατυπώσεις του στο μέλλον…
Μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της η διοίκηση του δήμου ανακοίνωσε το κλείσιμο του δήμου την Τετάρτη με ταυτόχρονη κινητοποίηση στο ΥΠΕΣΔΑ με αίτημα την εξασφάλιση πόρων για την τακτική μισθοδοσία μας!

Ο Δήμαρχος της πόλης αδυνατώντας να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει εργαζόμενους και δημότες και προχωρεί σε μια ανούσια κίνηση αντιπερισπασμού χωρίς την ανάλογη κοινωνική προετοιμασία , για να δικαιολογήσει απλούστατα την ανικανότητα του να διαχειριστεί τα οικονομικά του δήμου. Επικαλείται αδυναμία καταβολής του 15νθημέρου αλλά ταυτόχρονα είναι ταμειακά έτοιμος να πληρώσει εργολάβους και σχολικές επιτροπές!!!
Η θέση του συλλόγου όσο αφορά τις από κοινού κινητοποιήσεις με την διοίκηση είναι γνωστές στον κ. Μπενετάτο από τον περασμένο Οχτώβρη .
Δεν νοείται από την πλευρά μας σύμπλευση στους αγώνες όταν η διοίκηση εμμένει στην παράνομη θέση της περικοπής των ημερομισθίων , της συνεχιζόμενης δικαστικής διαμάχης που έχουμε σε διάφορα ζητήματα , της απαράδεκτης θέσης της για την μη απόδοση του ειδικού επιδόματος των αορίστου χρόνου και των προσβλητικών χαρακτηρισμών προς τους συναδέλφους μας .
Πρέπει σήμερα κιόλας να αποσύρει ο κ. Μπενετάτος τις αντεργατικές του επιλογές για να ξεκινήσει από μηδενική βάση το χτίσιμο των νέων σχέσεων , αν πραγματικά το επιθυμεί . Η παράταση της ανομίας του κ. Δημάρχου οριοθετεί την «κόκκινη γραμμή» στις σχέσεις συλλόγου-διοίκησης .
Μια κινητοποίηση δεν μπορεί να έχει ως βασικό αίτημα την μισθοδοσία του προσωπικού . Η θέση αυτή μεταθέτει το πρόβλημα από τους μοναδικούς υπεύθυνους που είναι η διοίκηση του δήμου .
Η κυβέρνηση πρέπει να αποδώσει τους παρακρατηθέντες πόρους στον δήμο και ο κ. Μπενετάτος είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τους εργαζόμενους . Οι ρόλοι του καθενός είναι ξεκάθαροι και δεν διαπραγματεύονται .
Μια κινητοποίηση για να έχει σοβαρό και μόνιμο αποτέλεσμα πρέπει να προετοιμαστεί μαζί με τους φορείς της πόλης , τις δημοτικές παρατάξεις , τους εργαζόμενους και τους βουλευτές της περιφέρειας μας . Με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του δήμου και να έχουν στόχο τους παράνομα παρακρατηθέντες πόρους από την κεντρική εξουσία . Μόνο έτσι θα αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος που θα στηρίζεται στους κοινούς αγώνες και θα προωθήσει σταδιακά την απαίτηση του συλλόγου μας για χρηματοδότηση των πρόσφατα μονιμοποιημένων συναδέλφων μας.
Το αίτημα που προβάλει η διοίκηση , με τα στεγανά που το οριοθετούν (αγώνας για μισθούς ) είναι για να εξυπηρετήσει την κομματική της πελατεία και κρίνετε από εμάς τουλάχιστον απαράδεκτη και εκ του πονηρού…
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ! Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΟΣ!
Εμείς καλούμε ακόμη και σήμερα τον κ. Μπενετάτο να παραμερίσει τους «εφηβικούς» του εγωισμούς και να αποσύρει τα αντεργατικά μέτρα τα οποία έχει λάβει , διαφορετικά η αντίδραση του συλλόγου θα είναι άμεση και ισοπεδωτική!
-ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ!
-Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Καλημέρα Κοκκινιά!
Με αγωνιστικους χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικά επίσης, από πρόσφατα γεγονότα για τον Δήμο Νίκαιας, ξεχωρίσαμε:


Εννοείται ότι θα επανέρθουμε μόλις έχουμε περισσότερα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ