Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ

Όταν αναλάμβανε την διακυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ μετά την νίκη στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές όλοι οι Έλληνες πολίτες γνώριζαν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άφηνε μια οικονομία με πολλά προβλήματα .Κανείς όμως δεν μπορούσε να διανοηθεί το μέγεθος της καταστροφής που άφησε στην οικονομία της χώρας φεύγοντας από την εξουσία η πιο ανίκανη και διεφθαρμένη διακυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.
Σοκ και δέος αισθάνθηκε και αισθάνεται ο Ελληνικός Λαός από το ξεδίπλωμα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα .
Η πλήρη γνωστοποίηση αυτών των προβλημάτων μόνο αποτροπιασμό προκαλεί σε όλους ,για τον τρόπο που επί 5,5 χρόνια η ΝΔ χειριζόταν την Ελληνική οικονομία.
Η απαξίωση της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο εξ αιτίας της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε και η προσβλητική συμπεριφορά ξένων ηγετών και διεθνών οργανισμών λόγω αυτής της οικονομικής μας κρίσης προκαλεί θυμό και αγανάκτηση για όλους τους υπεύθυνους αυτής της εξέλιξης .
Αν θέλουμε βέβαια να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας τους υπεύθυνους δεν πρέπει να τους αναζητήσουμε έξω από τα σύνορα μας αλλά μέσα. Η διεθνής οικονομική κρίση κτύπησε την πόρτα όλων των χωρών της Ευρώπης και σίγουρα όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ,όμως για το μέγεθος της Ελληνικής κρίσης δεν είναι υπεύθυνο μόνο το διεθνές οικονομικό τοπίο αλλά και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν διαχρονικά και κυρίως οι πολιτικές της τελευταίας 5ετίας που βύθισαν την Ελλάδα στην αναξιοπιστία και διεθνή ανυποληψία .
Πρώτο μέλημα της νέας Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού ήταν η ανάκτηση του χαμένου κύρους της χώρας σε όλα τα επίπεδα και η διαμόρφωση των προϋποθέσεων ώστε να μπορεί η Ελλάδα να δανείζεται όπως οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης και να μη μας αντιμετωπίζουν σαν παρία στην Ε.Ε .
Τον στόχο αυτό ο Γ. Παπανδρέου τον πέτυχε σε ένα μεγάλο βαθμό και φυσικά η τελευταία απόφαση της Συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες ανοίγει νέους δρόμους για την καθημαγμένη Ελληνική οικονομία .
Μέσα σε αυτό το οικονομικό κλίμα ελήθφησαν όλα τα τελευταία οικονομικά μέτρα τα οποία ομολογουμένως και δυσάρεστα και δυσβάσταχτα είναι.
Ο Ελληνικός Λαός όμως ,στην συντριπτική του πλειοψηφία αποδεχόμενος το γεγονός ότι σαν χώρα πρέπει να βγούμε με ασφάλεια από την πρωτόγνωρη για την Ελληνική πολιτική ιστορία κρίση στηρίζει αυτά τα μέτρα και είναι σίγουρο ότι εάν με την συμβολή όλων επιτύχουν τότε θα μπούμε σε μια περίοδο ανάκαμψης και προόδου .
Εάν συνειδητοποιήσουμε την βαρύτητα των λέξεων του Πρωθυπουργού της χώρας, ότι η οικονομική κρίση μειώνει την Εθνική μας κυριαρχία ,τότε θα συμβάλουμε όλοι και με όλες μας τις δυνάμεις στην κατεύθυνση της επιτυχίας της προσπάθειας που καταβάλλει η σημερινή Κυβέρνηση .

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑ

(Το neagenia δημοσιεύει όλα τα άρθρα που περιέχουν απόψεις και προβληματισμούς. Ιδιαίτερα όταν προέρχονται από προσωπικότητες του Πειραιά, το θεωρούμε και εξαιρετικά ενδιαφέρον).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ