Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Τώρα που γυρίζει: Ενεργοί πολίτες που ονειρεύονται ξύπνιοι!

Η Κυριακή της αποκάλυψης πλησιάζει.
Το κλίμα χαλαρό, η συσπείρωση σχετική.
Ποιόν δρόμο λοιπόν θα ανοίξουμε; Ποια θα είναι "η απόφαση των πολιτών";
Δεν μπορεί να γκρινιάζουμε για την πορεία του κόσμου και να απουσιάζουμε από τις αποφάσεις για τον κόσμο.
Και αν "δεν γνωρίζουμε απ' αυτά", να ανοίξουμε τα στραβά μας να μάθουμε!


Αλλά, αν "η Ευρώπη είναι μακριά" (άποψη απλοϊκή και παραθαλάσσια) η απόφαση είναι και τοπική, μεγάλης ειδικής σημασίας για τη χώρα.
Το blog αυτό, δεν έγινε για να λέει τις ειδήσεις. Ούτε στα "γραμμιτζίδικα" ανήκει. Απόψεις εκφράζονται, σωστές ή λαθεμένες ή μέτριες.

Να απαντήσουμε εμείς σε έναν βασανισμένο ψηφοφόρο, που υποφέρει από αϋπνίες;

  • Το ένα βράδυ, ξυπνάει ιδρωμένος, τρομαγμένος, γιατί είδε στον ύπνο του ότι η δεξιά επικράτησε. Κέρδισε πολύ. Κέρδισε και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Και συνεχίστηκε το ίδιο χάλι. Πιο σκληρά. Πιο αποφασιστικά. Πιο εχθρικά, απέναντι στο εισόδημά του, απέναντι στα δικαιώματά του, απέναντι στο περιβάλλον μας. Καμία ελπίδα δεν έμεινε ότι στο υπόλοιπο της ζωής του θα δει άσπρη μέρα.

  • Το άλλο βράδυ ξυπνάει , με άλλο ιδρώτα. Είχε δει στον ύπνο του ότι οι σοσιαλιστές κέρδισαν. Αλλά ενώ όλα ξεκίνησαν αισιόδοξα, γρήγορα, οι τράπεζες που κρατούσαν το πάνω χέρι, έκαναν κονέ με ορισμένες κυβερνήσεις... Στήθηκε κόλπο με κανάλια και γνωστές επιχειρήσεις, πλήρωσαν, εκβίασαν, αγόρασαν και πούλησαν. Πρώτα ένας "μικρός συμβιβασμός", μετά μια μεγάλη υποχώρηση... Ο κόσμος δεν πήγε πάλι μπροστά. Μόνο ο γνωστός μας του μηχανισμού, που ήταν μέσα στα πράγματα. Αυτός, πήγε μπροστά.


  • ...Το τρίτο βράδυ είδε στο ύπνο του πρασινάδα, πολύ πρασινάδα. Οι οικολόγοι είχαν πάρει ποσοστό γερό. Ήταν τρίτο κόμμα. Θα "ρύθμιζαν" από δω και πέρα αποφάσεις. "Θα φτιάξει τουλάχιστον το περιβάλλον". Κοιμήθηκε, η αλήθεια, λίγο παραπάνω ή λίγο πιο βαριά εκείνο το βράδυ.. Πριν φωτίσει ήταν πάλι όρθιος και ιδρωμένος. Αλλά πολύ ιδρωμένος. Και παγωμένος. Η ξεχασμένη τηλεόραση έπαιζε τα αποτελέσματα. Κάθε τόσο επιβεβαίωνε ότι "οι δυνάμεις των πράσινων κατάφεραν να αποσπάσουν ποσοστά από τους αριστερούς-σοσιαλδημοκράτες, αλλά η δεξιά με πολύ μικρότερες απώλειες κυριάρχησε και θα εφαρμόσει το σκληρό πρόγραμμά της.
Από τα παραπάνω, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Από τα παραπάνω, τίποτα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
Για τα παραπάνω, μια ιδέα μπορεί να φανεί αποτελεσματική:
ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ!
Μην κοιμάστε, μείνετε ξύπνιοι σε αυτό που μας συμβαίνει, μείνετε ενεργοί και δραστήριοι πολίτες. Ονειρευτείτε ξύπνιοι και μην παραδίνεστε στην πορεία των πραγμάτων. Ρυθμίστε εσείς την πορεία. Ασχοληθείτε όλο το χρόνο και όχι κάθε εκλογές με τα κοινά, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εγγυηθούμε ότι όλα θα πάνε καλά.
1 σχόλια:

Αμαλία Ζωγράφου είπε...

Είναι γνωστή η αδιαφορία που έχουν μερικοί για τις ευρωεκλογές ..πόσο μάλλον που η εκλογική αναμέτρηση τυχαίνει σε ένα καταπληκτικό τριήμερο για τους Έλληνες!

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ