Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΠΕΣΥΔΑΠ, άσχετοι στο Αιγάλεω όρος

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ βρίσκεται σε ένα δημοτικών εκλογών προεκλογικό πογκρόμ αυτοπροβολής της ασχετοσύνης και άγνοιας του για το Αιγάλεω όρος το οποίο και δήθεν προστατεύει και θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζει, έστω στα βασικά.

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα για δεύτερη φορά το σπουδαίο και καταγεραμένο 'Σπήλαιο του Σχιστού", στο οποίο έχει γίνει έως και σωστική ανασκαφή από το Υπουργείο Πολιτισμού και τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευθεί σε μεγάλες εφημερίδες και έχουν απασχολήσει και μεγαλους τηλεοπτικούς σταθμούς το αποκαλεί ράθιμα ως: "Ανώνυμο Σπήλαιο" και συνεχίζει με περίσσεια αναίδεια ως: "το ανώνυμο σπήλαιο παλαιολιθικής εποχής, την ανάδειξη του οποίου προωθεί με συντονισμένες ενέργειες εξωστρέφειας ο ΠΕΣΥΔΑΠ."!!!

Σιγά μην ονομαστεί και σπήλαιο "ΠΕΣΥΔΑΠ", έως που, λοιπόν φτάνει το θράσος και η αναίδεια; Δεν υπάρχει ανώνυμο σπήλαιο στο Αιγάλεω όρος και αυτό είναι πολύ γνωστό καθώς ακόμη και το πανέμορφο σπήλαιο της Αφαίας που ανακαλήφθηκε μόλις το 2009 έχει όνομα...

Ακολουθεί το κείμενο του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας και φωτογραφίες του σπηλαίου:

"Το σπήλαιο Σχιστού βρίσκεται στις νοτιοδυτικές παρυφές στο Αιγάλεω Όρος, πάνω από το νεκροταφείο του Σχιστού.

Αποτελείται από μια ευρύχωρη κύρια αίθουσα και από έναν υπόγειο στενό χαμηλό χώρο που έχει σχηματισθεί μετά από κατάπτωση ογκολίθων. Στην κύρια αίθουσα υπάρχουν τεχνικές επεμβάσεις παλαιοτέρων περιόδων με σημαντικότερη μια σειρά βαθμίδων λαξευμένων στην κάθοδο.

Η σωστική ανασκαφή που διενεργήθηκε από την Εφορεία Παλαιοντολογίας - Σπηλαιολογίας στον υπόγειο θάλαμο έφερε στο φως ευρήματα της ύστερης Αρχαϊκής, Κλασικής και πρώιμης Ελληνιστικής Εποχής (κεραμική, ειδώλια, οστά ζώων) από τα οποία συνάγεται ότι το σπήλαιο αποτέλεσε σημαντικό χώρο λατρείας κατά τις περιόδους αυτές. 
Αντίθετα η μεγάλη αίθουσα παρείχε άφθονα ίχνη χρήσης προϊστορικών περιόδων από το τέλος της 11ης μέχρι και τις αρχές της 7ης χιλιετίας π.Χ. με ευρήματα που περιλαμβάνουν λίθινα εργαλεία από πυριτόλιθο, οστέινα αντικείμενα, οστά ζώων και φυτικά κατάλοιπα, όλα σημαντικά για την κατανόηση της μετάβασης στο νεολιθικό παραγωγικό στάδιο στο Αιγαίο'. 
Κρούπης Ηλίας
Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ