Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

«Μέτωπο» κατά της πώλησης του ΟΛΠ από τους δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ

Τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού για τον ευρύτερο Πειραιά, την οικονομία, την κοινωνία και το εμπόριο παρουσίασαν χθες σε ευρεία συνέντευξη Τύπου στο παλιό δημαρχείο Δραπετσώνας οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους Δήμους του Πειραιά.  
Παράλληλα, υπογράμμισαν πως ο αγώνας για να μείνει το λιμάνι σε δημόσιο έλεγχο είναι κοινός και τόνισαν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα μπει πρώτη στις προτεραιότητες των παρατάξεων τόσο προεκλογικά όσο και μετά τις εκλογές.Το παρών έδωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πειραιά, Θ. Δρίτσας, Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος, Περάματος, Γ. Λαγουδάκης, Σαλαμίνας, Δ. Καρούση, Κορυδαλλού, Κ. Κυλλάκου, Νίκαιας, Κ. Παπαδόπουλος, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε η συνδικαλίστρια του ΟΛΠ Α. Φραντζεσκάκη. 

 «Δεν υπάρχει ούτε κοινωνική αλλά ούτε και θεσμική κοινοβουλευτική δεδηλωμένη για το ξεπούλημα του ΟΛΠ στα μονοπωλιακά συμφέροντα» υποστήριξε ο Θ. Δρίτσας κάνοντας λόγο για προσπάθεια παραπλάνησης της κοινωνίας και της Βουλής από πλευράς των τεχνοκρατών και των επιστημόνων που με τεχνητό τρόπο παρουσίασαν στην άτυπη ενημέρωση σε επιτροπή της Βουλής, υποτιθέμενες ζημιές του Δημόσιου ΟΛΠ σε αντίθεση με την Cosco. 
Την ίδια στιγμή τόνισε πως η ιδιωτικοποίηση πέραν από καταστροφική είναι και «απολύτως παράνομη», ενώ πρόσθεσε ότι, στο σχέδιο προκήρυξης του ΤΑΙΠΕΔ που παρουσιάστηκε στη Βουλή υπάρχουν διατάξεις που «φωτογραφίζουν» την Cosco. «Παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες της κυβέρνησης να παρουσιάσει την παρουσία της Cosco στο λιμάνι σαν ένα "succes story", αποδεικνύεται περίτρανα ότι η πώληση σε ιδιώτες αποτελεί ταφόπλακα για τις εργασιακές σχέσεις, ενώ μέχρι τώρα δεν έχουμε δει τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που μας υπόσχονται» σημείωσε, σχολιάζοντας τις νέες υποσχέσεις Σαμαρά για 600 θέσεις εργασίας με τη συμφωνία Cosco - ZTE. 
«Με την εικονική πραγματικότητα δεν λύνονται τα προβλήματα» ανέφερε. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι το λιμάνι στα χέρια ενός μονοπωλίου θα αποξενωθεί από την πόλη και θα λειτουργεί σε βάρος της τοπικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τέλος, κάλεσε όλους τους δημάρχους και τους υποψήφιους να θέσουν σε πρώτη προτεραιότητα την ακύρωση των σχεδίων του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης. 
«Το ξεπούλημα του ΟΛΠ θα σημάνει περισσότερη ανεργία, ενώ θα χαρίσει στους ιδιώτες κερδοσκόπους την ευρύτερη περιοχή των λιπασμάτων στη Δραπετσώνα» υποστήριξε ο Χρ. Βρεττάκος, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στην περιοχή των λιπασμάτων, καθώς και πρόσβαση στη θάλασσα για τους πολίτες, σε αντίθεση με την επιχειρούμενη περαιτέρω τσιμεντοποίηση που θα επιφέρει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. «Ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας έχει ως βασική προϋπόθεση το δημόσιο λιμάνι» κατέληξε. Τις άμεσες καταστροφικές συνέπειες που θα φέρει η πώληση του λιμανιού στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα παρουσίασε ο Γ. Λαγουδάκης, υπογραμμίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ναυπηγοεπισκευής και του δημόσιου λιμανιού στην παραγωγική ανασυγκρότηση. 
Για «ολοκληρωτική καταστροφή για τον ήδη υποβαθμισμένο προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου των Σαλαμινομάχων και ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής καταστροφής της περιοχής» έκανε λόγο η Δ. Καρούση που τόνισε ότι η πώληση του ΟΛΠ θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση της Σαλαμίνας. Πόλεις και γειτονιές που χτίστηκαν και κατοικούνται από ναυτικούς, παλιούς καπετάνιους, λιμενεργάτες και εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευή η Νίκαια και ο Κορυδαλλός και κατά συνέπεια η κρίση στο λιμάνι έχει αυξήσει ραγδαία την ανεργία σε αυτές τις περιοχές, όπως τόνισαν ο Κ. Παπαδόπουλος και η Καίτη Κυλάκου, οι οποίοι υπογράμμισαν την ανάγκη για ενιαίο μέτωπο για την υπεράσπιση του δημόσιου λιμανιού και στο δικαίωμα των κατοίκων του «όλου Πειραιά» να έχουν πρόσβαση σε αυτό.
portnet.gr


Ένα θαυμάσιο βίντεο από την έλευση πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ