Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Κερατσίνι: περί διευθυντών συνέχεια...

Προχτές, 29-11-2010, αναδημοσιεύσαμε εδώ ανάρτηση περιέχουσα απόσπασμα και παραπομπή στην πηγή η οποία αφορούσε
την τοποθέτηση της κ. Μαρίας Ψαρρού και του κυρίου
Γιώργου Χρηστίδη σε διευθυντικές θέσεις του Δήμου Κερατσινίου,
τοποθετήσεις τις οποίες η δημοτική αντιπολίτευση είχε προαναγγείλει και για τις οποίες αντέδρασε έντονα (κλικ Εδώ όλη η ανάρτησή μας)

κλικ εδώ στην ομάδα "keratsini" στο facebook "συζητήσεις" - Λάλος Κανέλλος

Κυκλοφόρησε εκ των υστέρων επιστολή, προερχόμενη όχι από τον κύριο Δήμαρχο αλλά από την κυρία Ψαρρού, η οποία διοχετεύτηκε όπως φαίνεται μαζικά σε ιστολόγια. Και είναι βέβαια από όλες τις απόψεις κατανοητό σεβαστό - και ανθρώπινο- να υπερασπίζεται η κυρία Ψαρρού τον εαυτό της. Πιθανότατα επίσης τα προσόντα της να είναι απολύτως επαρκή για την συγκεκριμένη θέση. (Φυσικά αυτό είναι δουλειά του ΑΣΕΠ και των επιτροπών αξιολόγησης και όχι δική μας). Και πάντως οπωσδήποτε η ανάρτησή μας, έστω και αναδημοσίευση, σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να θίξει ή να προσβάλει την κυρία Ψαρρού, την οποία σεβόμαστε απολύτως. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη στο βαθμό όπου κάτι τέτοιο προκύπτει από την ανάρτησή μας.

Παράλληλα
1)Το πρώτο και ουσιώδες θέμα μας ήταν και είναι η διαφάνεια και ο τρόπος ενέργειας των διοικούντων. Στο θέμα αυτό, η διαμάχη του Δημάρχου κυρίου Μελά με την αντιπολίτευσή του συνεχίζεται και έχουμε την εντύπωση θα συνεχιστεί αρκετό καιρό ακόμα, ενώ εκτός της πολιτικής διαμάχης, παρενέβη αυτεπαγγέλτως (λέει εδώ) ο κύριος εισαγγελέας.
2)Αποσαφηνίζουμε προς αποφυγή παρεξήγησης ότι εμείς δεν λάβαμε την επιστολή της κυρίας Ψαρρού και για τον λόγο αυτό ως αυτήν τη στιγμή δεν την δημοσιεύσαμε ...περιμένοντας

Επειδή δεν ήρθε όμως, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε την υποχρέωση να την αναρτήσουμε. Εξάλλου, αναρτήθηκε σε πάρα πολλά ιστολόγια τα οποία δεν είχαν αναφερθεί στο θέμα και αυτό πιθανόν να δημιουργούσε την εντύπωση ότι εμείς την ...κρύβουμε.
Αναγκαστικά όμως, απουσία ιδίας πηγής, αναδημοσιεύουμε και πάλι:
(πηγή)
http://korydallos.blogspot.com/2010/01/blog-post_31.html

Απάντηση στο "Κερατσίνι (Δήμαρχος Φώτης Μελάς)"

H κ. Μαρία Ψαρρού μας έστειλε με e-mail απάντηση στην ανάρτηση Κερατσίνι (Δήμαρχος Φώτης Μελάς), ακολουθεί αυτούσια:
Είναι δικαίωμά κάθε δημοτικού συμβούλου να ταλανίζει το δήμο με μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και να στηρίζει την προεκλογική του εκστρατεία σε καθόλου θεμιτά ευφυολογήματα Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κατηγορεί νέους ανθρώπους που το μόνο που επιδιώκουν είναι να πραγματοποιήσουν τα προσωπικά τους όνειρα.

Συμμετείχα στη διαδικασία επιλογής διευθυντή της ΔΗΚΕΠΟΚ, θεωρώντας ότι διαθέτω όλα τα απαραίτητα τυπικά όσο και ουσιαστικά προσόντα: σπουδές, εμπειρία και κυρίως όραμα και όρεξη για την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης του Κερατσινίου.

Αν η ηλικία μου θεωρείται επιλήψιμη, επιτρέψτε μου να σας επισημάνω ότι ο μακροβιότερος Δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Σαράφογλου ανέλαβε τα ηνία του δήμου έχοντας την ίδια ηλικία.

Αν οι σπουδές μου θεωρούνται επιλήψιμες, επιτρέψτε μου να σας επισημάνω ότι η πρώην διευθύντρια της επιχείρησης κυρία Ξένια Μάλλιου προσελήφθη με απολυτήριο λυκείου.

Αν η συγγένειά μου με το Δήμαρχο Κερατσινίου θεωρείται επιλήψιμη, επιτρέψτε μου να σας επισημάνω ότι τους συγγενείς δεν τους διαλέγουμε.

Αν η όρεξή μου για δουλειά θεωρείται επίσης επιλήψιμη, επιτρέψτε μου να σας επισημάνω ότι το μείζον πρόβλημα τέτοιων επιχειρήσεων θεωρείται η δημοσιουπαλληλική αντίληψη και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Αρνούμαι να παίξω οποιονδήποτε ρόλο στα μικροπολιτικά σας παιχνίδια και για το λόγο αυτό υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση της διευθύντριας της ΔΗΚΕΠΟΚ. Ελπίζω ότι η νέα διαδικασία επιλογής διευθυντή θα αναδείξει κάποιον που θα συγκεντρώνει αφενός περισσότερα προσόντα αφετέρου θα είναι ορφανός για να μην γίνει και αυτός στόχος ανήθικων επιθέσεων.

Ευχαριστώ για τα μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και πολιτιστικής πολιτικής. Θα τα συμπεριλάβω στο παράρτημα της διδακτορικής μου διατριβής καθώς και τα ονόματά των «δασκάλων» μου στις ευχαριστίες.

Υ.Γ. Παρακαλώ όλους όσοι επιθυμούν στο μέλλον να μου προσάψουν οτιδήποτε, να επισκεφθούν το blog μου για να τεκμηριώσουν πληρέστερα τους ισχυρισμούς τους.

Μαρία Ν. Ψαρρού
http://mariapsarrou.blogspot.com/

Η δεοντολογία επιβάλει η παρούσα ανάρτηση θα σταλεί με ηλεκτρονικό μήνυμα στην κυρία Ψαρρού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ