Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Μια πραγματικότητα.

Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥ.
(πηγή: Λογοπλοκίες)

Από το σχόλιο του
stathis ένα απόσπασμα:
..."Η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση των επιχειρήσεων από τις Τράπεζες, όταν ζητούν δάνειο, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Τα υποκαταστήματα των τραπεζών της περιφέρειας, το πρώτο διάστημα, δηλώνουν άγνοια. Περιμένουν εντολές από το κέντρο, οι οποίες καθυστέρησαν αδικαιολόγητα! Όταν ήρθαν οι εντολές από την Αθήνα, οι Τράπεζες προσπαθούν να βελτιώσουν την ρευστότητα τους. Καλούν τους πελάτες τους και τους προτείνουν να πάρουν δάνεια, τα οποία να τα τοποθετήσουν σε προθεσμιακούς λογαριασμούς, με επιτόκια 6-7%. Σε περίπτωση που οι επαγγελματίες αρνούνται την διαδικασία και δηλώνουν ότι επιθυμούν την δανειοδότηση, τότε οι τράπεζες τους συνιστούν να απευθυνθούν στις κρατικές τράπεζες και ιδιαίτερα στην Αγροτική!

Τα πρώτα στοιχεία, λοιπόν, από την υλοποίηση των επιδοτούμενων δανείων του Ταμείου Εγγυοδοσίας, δεν φαίνεται ότι κατευθύνονται σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη, αλλά χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την ρευστότητα των τραπεζών.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι όλο αυτό το διάστημα, οι τράπεζες, περιορίζουν τον δανεισμό, αυξάνουν καταχρηστικά τα επιτόκια, κλείνουν αυθαίρετα λογαριασμούς προεξόφλησης επιταγών και παρακρατούν, με διάφορες δικαιολογίες ακόμα και τα χρήματα των πελατών τους, υπάρχει μια συνολική και μαζική αφαίρεση χρημάτων από την αγορά"...

όλο το άρθρο και τα σχόλια ΕΔΩ

Βέβαια θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι αφελές "να καταγγέλλονται οι κακούργες τράπεζες", χωρίς να αποδίδεται η ευθύνη της κυβερνητικής ανοχής. Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται μόνο για συμφωνία των τραπεζών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ