Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Από μας βούρτσα και ξεσκονόπανο δεν θα δει κανείς. Ξέρετε τι σημαίνει κανείς???


Με τίτλο "Τα πρώτα επίσημα στοιχεία της φτώχειας", διαβάζουμε εδώ:

( GO report )

ΟΤΙ...


2 εκατομμύρια Ελληνες θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης.

Και το σχόλιο του αρθρογράφου είναι το ακόλουθο:



...Με κάθε επισημότητα η κυβέρνηση αποδέχτηκε ότι έχει 2 εκατομμύρια πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας

Με τα χίλια ζόρια να το δώσουν και έχει βγει ο χειμώνας. Μήπως για αυτό δεν έδωσαν την... ελεημοσύνη πέρσι, για να μην γίνει καταγραφή των πραγματικών δεδομένων; Και να σκεφτεί κανείς ότι άλλοι τόσοι είναι παραπονεμένοι, γιατί έπρεπε και αυτοί να το πάρουν, αφού είναι στην ίδια κατάσταση. Αυτή είναι η Ελλάδα του Καραμανλή...

(από δώ και κάτω δεν είναι του αρθρογράφου, είναι δικά μας)

Τελείωσε. Δεν έχει λοιπόν καμία τύχη αυτή η κυβέρνηση!
  • Πέντε χρόνια δίνει πολλά στους λίγους. Την πήρανε χαμπάρι και την κράζουνε αντίπαλοι και φίλοι.
  • Αποφάσιζει να χαρίσει δυό ψιχουλάκια σε πολλούς (εκλογές έρχονται) πάλι της πετάνε παπούτσι.
Την αδικούν; Όχι βέβαια. Είναι απλά η ώρα να φάει στη μούρη το παπούτσι που της αξίζει. Η αναδιανομή του πλούτου που συνέβη κατά τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχει εύκολο συγκριτικό προηγούμενο.

Με όλους τους τρόπους.
  • Με το φορολογικό σύστημα,
  • με την πλήρη υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους,
  • με τις παλινωδίες από την απαξιωτική για την οικονομία απογραφή με την οποία ξεκίνησε,
  • στην εξωραϊστική εικόνα της οικονομίας, που παρουσίαζε έως πρόσφατα, με την οποία, ενώ φτωχαίναμε σαν χώρα, μας παραμύθιαζε.
Η επιδείνωση της φτώχειας, δεν έγινε ξαφνικά σε αυτή τη χώρα επειδή μια μέρα κάτι συνέβη στο διεθνές Τραπεζικό Σύστημα και στα ξένα χρηματιστήρια. Τόσα χρόνια, προκειμένου "να περάσει" αυτό το αντιλαϊκό πρόγραμμα ανακατανομής πλούτου, από την μια πλευρά χρησιμοποιήθηκε το ψέμα της "μεταρρύθμισης", η οποία "θέλει θυσίες", τις οποίες σεμνά και ταπεινά πρέπει να υποστούμε, για να γίνουμε "άνθρωποι". Για να γίνουμε "καλοί νοικοκύρηδες - Ευρωπαίοι". Από την άλλη, όταν έσκαγε το ένα σκάνδαλο πίσω από το άλλο, ο κύριος Ρουσσόπουλος μας υπενθύμιζε ότι για όλα φταίει "το κακό ΠΑΣΟΚ". Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα αυτή τη χοντράδα θα την έτρωγε τόσα χρόνια ακόμα και ο πιο κουτός λαός (όχι εμείς οι Έλληνες που είμαστε και γάτοι). Αλλά, πότε δόθεν - πότε κείθεν, ερχόταν ενέργειες ή αδυναμίες του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, να δώσουν λαβή στον λαϊκισμό αυτού του είδους. Είναι επίσης και το άλλο. Δεν προλάβαμε ρε παιδί μου να χαρούμε ένα πλήρες και σωστό σκάνδαλο σε αυτά τα χρόνια. 'Εσκαγε πάντα από πίσω ένα μεγαλύτερο, το υπερφαλάγγιζε... πάει το προηγούμενο. Ας πούμε τώρα, με το χάλι μας κοντεύουμε να το ξεχάσουμε το Βατοπαίδι.

Είναι βέβαιο. Έρχεται το τέλος αυτής της περιόδου.
Όσο ενδιαφέρουσα, κρίσιμη και αναγκαία είναι ετούτη την ώρα για τον τόπο αυτή η εξέλιξη, άλλο τόσο κρίσιμο και απαραίτητο είναι να ξεκαθαριστεί με μεγάλη σαφήνεια ότι ο τόπος δεν αντέχει άλλη απογοήτευση. Αυτό ισχύει, είτε προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση είτε προκύψει μιά άλλη εκ των πραγμάτων εξέλιξη.
Σε κάθε περίπτωση,
όλοι εμείς που εργαζόμαστε, δεν θα ανεχτούμε αυτή τη φορά να ράβονται από επιτήδειους κοστούμια με το νήμα της ελπίδας και του κοινού αγώνα και να τριγυρίζονται από διάφορους -δυστυχισμένους-. Που μη βρίσκοντας άλλο ρόλο... ξεσκονίζουν.
Ας το ξεχάσουν όσοι πρέπει λοιπόν. Tώρα. Για να μην το βρούμε πουθενά μπροστά μας μετά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ