Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

Πρέπει να ξαναγίνουμε είκοσι χρονών. Και ξεκινάμε!Πριν λίγες μέρες…

(τίτλος) Ο πρωθυπουργός ζητεί από την τρόικα να διερευνηθεί
το μέγεθος της «μαύρης τρύπας»...

"...Σε άτυπη απογραφή των μεγεθών της οικονομίας προχωράει η «τρόικα» που συγκρότησε ο πρωθυπουργός και η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά χθες υπό την προεδρία του κ. Κώστα Καραμανλή.

Ζητούμενο είναι η ακριβής αποτίμηση της «μαύρης τρύπας»…

στις 10 Ιανουαρίου από Καθημερινή

Μα εγώ ήξερα ότι απογραφή έγινε το 2004.

Έτσι δεν ξεκίνησε το …νέο οικονομικό θαύμα του κυρίου Αλογοσκούφη;


===========================================================================

Το παραμύθι πια έχει αποκαλυφθεί, αλλά δυστυχώς, δεν μπορούμε να το πανηγυρίσουμε. Γιατί η χώρα μας βρίσκεται τώρα σε πολύ δυσάρεστη θέση. Οι εκλογές έρχονται, αλλά το ζόρι θα είναι μεγάλο από δω και μπρος

Αποτύχατε! μας λέει ο επίτροπος και άσχετα με το διεθνές πρόβλημα, η χώρα σας έχει ιδιαίτερο, -ελληνικό- πρόβλημα. Για να λέμε την αλήθεια, όσο και αν δεν μας αρέσει να μας το επισημαίνει ο κουτόφραγκος, πρέπει να έχει δίκιο ρε γ.μ.τ.


Κοιτάξτε ας πούμε αυτήν την εικόνα [από ανάρτηση του Κρόγια με θέμα ώρα για προκήρυξη εκλογών..,Ο άλλος, φαίνεται να λέει:
"τι να σου κάνω Κώστα μου; τα έκανες θάλασσα. Μείνατε στην ίδια τάξη ας πούμε..."

Ο δικός μας,
μοιάζει απορημένος; μοιάζει πικραμένος; πάντως σίγουρα, δείχνει λίγο αποτυχημένος. Λίγο; Τσαλακωμένος θα λέγαμε. Χάλια! Μαύρα χάλια!
===================================================================
Παρά τα ανθρώπινα αισθήματά μας, δεν επιτρέπεται να σκάσουμε για αυτόν.
Θα πληρώσει μόνον το λογαριασμό του αποχωρισμού με την εξουσία. Τον άλλο λογαριασμό, του υψηλού δανεισμού της χώρας (παρακαλετό και αν καταφέρουμε), της ανεργίας και της φτώχειας, της υποβάθμισης των υποδομών και του κοινωνικού κράτους, όλοι εμείς θα τον πληρώσουμε.

Η χώρα μας, με το κουμάντο του κυρίου Καραμανλή,
  • απέγραψε με μίσος τον εαυτό της,
  • κατέγραψε ως πρόβλημα των παρατάξεων και όχι της πατρίδας την επιτήρηση του 2004
  • επιδίωξε [;] μια επανίδρυση του γλυκού νερού. Kούνησε [;] το δακτύλο στους νταβατζήδες και θαλάσσωσε μεταρρυθμίσεις[;] παντού, τύπου "βασικός μέτοχος"... ενώ στην πραγματικότητα πάγωνε η ανάπτυξη και κατέρρεε κάθε κεντρικός σχεδιασμός, κάθε κοινωνική μέριμνα.
  • Με τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα το 2007, δείξαμε παντού ότι "δικό μας"είναι το μαγαζί. Άμα θέλουμε το καίμε. (όποιο οικοπεδάκι δεν καίγεται, μπορούμε να το ανταλλάσσουμε οικονομικά).
  • Στον πολιτισμό δημιουργήσαμε εξαγωγές μετά από χρόνια. Ζαχοπουλιάδα, Ρουσσοπουλιάδα, δομημένα ομόλογα.
  • Στα νοσοκομεία; Διαπρέπουμε, λέει ο κύριος Αβραμόπουλος.
  • Στο περιβάλλον; Στου κουφού την πόρτα...
  • Στην εκπαίδευση; Μα διάλογος. Ήρθε απάνω στην ώρα. Μετά τις ξυλιές στην νεολαία και με άδεια τα ταμεία, μια συζητησούλα είναι ότι πρέπει.
Είναι φυσικό να βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το σημείο. Όμως, ο καιρός πλησιάζει. Πρέπει τώρα να αναβαθμίσουμε το πρόβλημα. Σε λίγο αυτή η κυβέρνηση τελειώνει. Τότε, εκ των πραγμάτων δεν θα υπάρχει συζήτηση για έλλειμμα Κυβέρνησης ή έλλειμμα Πρωθυπουργού. Αν μαζί με αυτήν την αλλαγή δεν ανάψει η ελπίδα, τότε αυτό το έλλειμμα, θα είναι έλλειμα της πολιτικής ολόκληρης. Έλλειμμα ουσιαστικό της χώρας.
Ας ανάψουμε τώρα την ελπίδα.
Ας θέσουμε μια νέα αφετηρία όπου όλα γίνονται. Ο τόπος, δεν χρειάζεται μόνο "αλλαγή κυβέρνησης". Χρειάζεται αλλαγή στη σκέψη και στη ζωή. Αλλαγή στην ηλικία που αντιλαμβάνεται ο κάθε Έλληνας για την Ελλάδα.
Ας ξαναδούμε από την αρχή τις ανάγκες του τόπου, αξιοποιώντας όλες τις δυνάμεις του.
Μπορούμε;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ