Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Καλό μήνα. Θα είναι ένας Δεκέμβριος δυνατός, αξέχαστος!


--------------------------------------------------
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Συμπληρώνουμε αύριο ένα χρόνο από τη μεγάλη ανοιχτή εκδήλωσή μας στο ΥΛΙΝΟ, (2 Δεκ. 2007 στην πλατεία Μέμου του Κορυδαλλού).
Μια εκδήλωση αμφισβήτησης. Αλλά κυρίως, απόφασης και εκκίνησης.
Ας θυμηθούμε το μήνυμα αυτού του γεγονότος, πατώντας εδώ.


Και ενώ πολλά θα μπορούσαμε να πούμε σήμερα, θα περιοριστούμε σε δυό παραγράφους:
Η εκδήλωση αυτή, έγινε σε πλήρη και ολική ρίξη με τις επιθυμίες ολόκληρου του τοπικού, περιφερειακού και κεντρικού συστήματος εξουσίας. Έγινε όπως λέμε ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Πολλοί, πάρα πολλοί, στοιχημάτιζαν, ότι σήμερα που μιλάμε δεν θα υπάρχουμε. Όχι μόνο δεν ξεφουσκώσαμε, αλλά, διατηρούμαστε ακμαιότατοι, αποφασιστικοί και δυνατοί! Πιο δυνατοί από ποτέ.
Ορισμένοι, προσπάθησαν μια επίμονη βροχή λάσπης που έπεσε στο κενό. Όπως και κάθε καινούρια που θα επιδιώξουν, γιατί έχουν στενό, προσωπικό και κρίσιμο συμφέρον. Και τους καταλαβαίνουμε. Το γνωρίζαμε και το περιμέναμε. Στα σκουπίδια θα πέσει και κάθε νέα προσπάθειά τους. Ασπίδα μας, η αγνότητα των ιδεών και η καθαρότητα των κινήτρων μας.
Κύριοι,
Είμαστε ολόρθοι και παραμένουμε απέναντι.
Με την ευκαιρία, πρέπει να πούμε στους "ψευτοκλαψούρηδες", που από τη μία μας λασπώνουν και από την άλλη μας προσκαλούν σε «ενότητα» ότι δεν είμαστε απέναντι «κατ΄επάγγελμα».
Είμαστε απέναντι σε ότι και όποιον σκοτώνει τη συμμετοχή. Είμαστε απέναντι σε όλους τους δήθεν. Και για να μην πολυλογήσουμε, είμαστε απέναντι, γιατί έτσι αξίζει στην πολιτική παρουσία τους.
Όχι άδικα λοιπόν.


Επαναλαμβάνουμε σήμερα, για να μην ξεχνιόμαστε, ότι εμείς έχουμε καθαρές, δημόσιες και -πιστεύουμε- πλειοψηφικές θέσεις και όχι "αιρετικές εμμονές", όπως έντεχνα παρουσιάζουν επαγγελματίες φραπεδολόγοι.


Υπενθυμίζουμε ορισμένα:
"Την τοποθέτηση χρονικού ορίου για τη διάρκεια θητειών Δημάρχων, Βουλευτών, Νομαρχών κλπ.

Την απαλλαγή των πολιτικών σχηματισμών από την υποχρέωση «απόδοσης χρίσματος» για τις τοπικές κοινωνίες. Την απεξάρτηση των τοπικών σχημάτων από τη διεκδίκηση κομματικών χρισμάτων.
Την ανάπτυξη δυναμικών, πολιτικοποιημένων αλλά ακηδεμόνευτων κινημάτων, που στον πυρήνα τους διαθέτουν αρχές, αξίες, προγράμματα και στην πρακτική τους ανοιχτή συλλογική δράση και συμμετοχή. Η αντιπαράθεση τέτοιων σχημάτων, εγγυάται την ανάδειξη των πιο άξιων και προπαντός των πιο φυσικών ηγεσιών της κοινωνίας".


Όσοι λοιπόν, υποκριτικά, εξακολουθείτε "να μην καταλάβατε", ότι εμείς δεν έχουμε αρχηγό, έχουμε αρχές και επιλογή, επιλογή αυτο-οργάνωσης και προσφοράς, τοποθετηθείτε πρώτα δημόσια και δυνατά σε όλα αυτά για τα οποία εμείς καθαρά μιλήσαμε και μιλάμε, και μετά θα μπορείτε να αναφέρεστε σε μας. Καθαρές κουβέντες, τις οποίες γρήγορα θα συζητήσουμε.


Γιατί, το neagenia, επιθυμεί πραγματική πολιτική, στο κέντρο και στην ουσία των θεμάτων και όχι στο περιθώριο, όπως συνειδητά ορισμένοι θέλουν συστηματικά να παρουσιάσουν. Είμαστε έτοιμοι. Συνεχίζουμε.

Και όσο συνεχίζουμε, ένα πιο πράσινο μέλλον είναι μπροστά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ