Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ένα blog με εικόνες του Πειραιά που συναρπάζουν.


Δείτε τις δύο αναρτήσεις
http://mlp-blo-g-spot.blogspot.com/2011/02/clopyright.html
http://mlp-blo-g-spot.blogspot.com/2011/02/blog-post_18.html
και την "αποκατάσταση" για το
MLP BLO-G-SPOT με κλικ εδώ




ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ - 17/02/2011


Πράγματι, πολλές τοπικές εκδόσεις αρπάζουν (άνευ αναφοράς στην πηγή) αρθρογραφίες και -κυρίως- φωτογραφίες από τα blog. Το έχουμε παρατηρήσει και εμείς στο παρελθόν, άσχετα αν το χειριστήκαμε με ανοχή, η οποία σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αποδοχή μελλοντικών συμπεριφορών.
Με την ευκαιρία, διατυπώνουμε την εκτίμηση ότι η εφημερίδα "κοινωνική" αποτελεί μια από εκείνες τις ελάχιστες περιπτώσεις μιας αποδεκτής ποιότητας εντύπου και πιστεύουμε ότι λειτούργησε με παράλειψη μεν, χωρίς δόλο όμως.
Η αποκατάσταση αναφέρει: "Ένα blog... με εικόνες του Πειραιά που συναρπάζουν".

2 σχόλια:

MLP είπε...

Προσωπικά και αφού μου δίδεται η ευκαιρία θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

α. Πράγματι η εφημερίδα "Κοινωνική" τόσο στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί τους όσο και στον μετέπειτα χειρισμό του θέματος ενέργησε σωστά και άμεσα.
β. Είναι γεγονός πως στα blogs γίνεται ο "κλέψας του κλέψαντος". Αν κάποιος διαβάσει το post που έκανα περί ΗΣΑΠ, όλα τα ιστορικά στοιχεία που παραθέτω καθώς και τεχνικά χαρακτηριστικά του Σταθμού όπως αντιλαμβάνεστε δεν τα έβγαλα από το κεφάλι μου. Για τον λόγο αυτό στο τέλος του κειμένου υπάρχει σαφής αναφορά στις πηγές στις οποίες ανέτρεξα (websites και βιβλία)
γ. Το ίδιο ισχύει για τις φωτογραφίες. Στο συγκεκριμένο post π.χ. οι έγχρωμες είναι δικές μου, είναι προϊόν του δικού μου χόμπι... οι ασπρόμαυρες όμως προέρχονται από σχετική ιστοσελίδα του ΗΣΑΠ.

Συμπερασματικά: Εδώ δε μιλάμε για διαφυγόντα κέρδη ή τίποτε παρόμοιο... Ζητάμε μια απλή αναφορά η οποία δε κοστίζει τίποτε ως ένδειξη πείτε το σεβασμού ή αναγνώρισης στον όποιον άνθρωπο έκατσε και έγραψε ή φωτογράφησε 5-10 πράγματα... Εγώ προσωπικά έτσι το βλέπω από την πλευρά μου και έτσι αισθάνομαι για τους υπόλοιπους ανθρώπους στων οποίων τα websites ή βιβλία ανατρέχω...

Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία

neagenia είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο και με αυτό το σκεπτικό ακριβώς έγινε η παρουσίαση του θέματος. Ευχαριστούμε για το σχόλιο.

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ