Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ας κατεβεί και ο Βούδας στον Κορυδαλλό. Είναι εντελώς αδιάφορο.


Συνέντευξη σημερινή στο πολύ δυνατό ιστολόγιο http://korydallos.blogspot.com

Δυό πολιτισμοί στην πόλη μας

Για ορισμένα επίκαιρα και ενδιαφέροντα ζητήματα το korydallos.blogspot φιλοξενεί σήμερα συνέντευξη του υπεύθυνου επικοινωνίας της δημοτικής κίνησης 16χρονη πόλη Προκόπη Φωτεινόπουλου.
Κοντά 3 μήνες πριν από τις Δημοτικές εκλογές, πόσο έτοιμοι είστε και τι περιμένει η 16χρονη πόλη ως «καλό αποτέλεσμα»;
Όλες οι βασικές θέσεις, ακόμη και προβλέψεις, που διατυπώσαμε, επιβεβαιώνονται από τα πράγματα. Συνεχίζουμε. Και όσο συνεχίζουμε δικαιωνόμαστε. Νομίζω ότι αναπτύσσοντας την απαραίτητη προσπάθεια θα υπάρξει αντίστοιχη εξέλιξη στην κάλπη. Καλό αποτέλεσμα πλέον είναι μόνο η νίκη και η ανατροπή της σημερινής αυτοδιοικητικής ομάδας.

Με ποια δύναμη θα πάτε στον δεύτερο γύρο;
Αυτό είναι κάπως νωρίς για να το γνωρίζουμε από τώρα, γιατί η παράταξη του κυρίου Κασιμάτη υποχωρεί καθημερινά. Λογικά θα είναι ή ο κύριος Κασιμάτης ή ο κύριος Βουγιουκλάκης.

Ο κύριος Κασιμάτης θα έχει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ;
Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται μόνο από τη σοβαρότητα του ΠΑΣΟΚ!

Δηλαδή;
Το χρίσμα δεν το ζήτησε ούτε ο ίδιος. Ζήτησε την στήριξη, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι στιγμής, από αυτά που γνωρίζουμε, πήρε μόνο την στήριξη της μικρής ομάδας που εκφράζει ο κύριος Μερεντίτης, ως επικεφαλής της τοπικής Νεοδημοκρατικής παράταξης, ενώ φαίνεται ότι το μεγάλο κομμάτι των συντηρητικά προσκείμενων πολιτών θα εκφραστεί από τον κύριο Βουγιουκλάκη. Στο ΠΑΣΟΚ, όπως γνωρίζουν όλοι, υπήρξε και υπάρχει ισχυρή εσωτερική σύγκρουση, αλλά υπάρχουν και διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη. Η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι η σύγκρουση αυτή δεν είναι και δεν μπορεί να περιοριστεί - να επιλυθεί σε κλειστά γραφεία. Είναι μια σύγκρουση που έχει βαθύνει εξαιρετικά στην τοπική – κοινωνική βάση. Θα έλεγα όμως, ότι δεν πρόκειται μόνο για μια πολιτικού χαρακτήρα διαφορά. Είναι δυο πολιτισμοί. Στο τέλος, πιστεύω, ότι είτε υπάρξει η λέξη «στήριξη» είτε δεν υπάρξει, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει πρώτα με κριτήριο την αξιοπρέπεια! Το σύστημα αξιών κάθε αληθινά προοδευτικού ανθρώπου, σήμερα του επιβάλλει να αρνηθεί επειγόντως τους περίεργους προσωπικούς μηχανισμούς, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε κομματική πειθαρχία. Άλλωστε, δεν μπορούν να μιλούν για κομματική πειθαρχία, σε κανέναν, όσοι λειτούργησαν ως διασπαστές αλλά και ως λαθρεπιβάτες οχημάτων το 2006, με αποκλειστικό αυτοσκοπό την εξουσία. Πιστεύω, ότι πλέον δεν έχει καμιά σημασία ποιοί θα δώσουν «στήριξη» στον κύριο Κασιμάτη. Εκείνος, ίσως, θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τον στηρίζει και ο Βούδας. Αλλά και να κατεβεί ό ίδιος ο Βούδας στον Κορυδαλλό, αυτό είναι εντελώς αδιάφορο στους υποψιασμένους πολίτες.

Στις προτάσεις όμως που έγιναν από το ΠΑΣΟΚ είναι και η κυρία Κατσάνου.
Πιστεύω, ότι για την κυρία Μερόπη Κατσάνου αποτελεί εξαιρετικά μεγάλη τιμή η πρόταση αυτή. Αυτό όμως, είναι ανεξάρτητο από τη θέση μας για τα πράγματα... Πολύ εγκαίρως, από την ίδρυσή μας, το 2008, έχουμε τοποθετηθεί καθαρά: Όπως είναι πλέον τα πράγματα και όπως έγιναν τα κόμματα, καλό θα είναι να μην δίνουν χρίσματα. Πως είναι δυνατόν μια Συντονιστική ή μια Νομαρχιακή Επιτροπή που δεν έχει κανέναν πολιτικό ρόλο, δεν συμμετέχει καν στην πραγματικότητα της καθημερινής ζωής της πόλης δεν βγάζει ούτε μια ανακοίνωση επί τρία χρόνια, μαζεύεται μόνο για να χειροκροτήσει τους βουλευτές σε καμιά κοπή πίτας ή σε καμιά τελετή με σουβλάκια να λαμβάνει ξαφνικά Θείον Φως και να ξέρει να μας πει και τι θα προτείνουμε για Δήμαρχο; Αυτά είναι αστειότητες...

Τι απέγινε η ανοιχτή πρόταση που είχατε διατυπώσει τον Μάιο;
Τα συμβάντα των τελευταίων δυο μηνών επιβεβαιώνουν ότι κινηθήκαμε στην ορθή κατεύθυνση. Η πρόταση μάλιστα αυτή –και με τον τρόπο που έγινε- είμαι απολύτως πεισμένος ότι βρήκε ισχυρό έδαφος στη βάση των πολιτών, που βρίσκονται πιθανότατα αυτή τη στιγμή ένα βήμα πιο μπροστά και από τις ηγεσίες των τοπικών κινήσεων. Οι πολίτες τελικά, σε πείσμα όλων, εξακολουθούν να παρακολουθούν και να ενδιαφέρονται, όποτε η πολιτική σκέψη και δράση κινείται επί της ουσίας.

Δεν υπάρχει όμως καμιά ανακοίνωση...
Η πρόταση που κάναμε δεν είχε ούτε προεξοφλημένη κατάληξη ούτε εύκολο διαδικαστικό. Παρ όλα αυτά, είναι σαφές, ότι παρήγαγε άμεσες και δραστικότατες εξελίξεις, που αυτή τη στιγμή δεν έχουν ολοκληρωθεί. Επειδή όμως, είναι αναγκαίο να σεβόμαστε τους συντελεστές ενός διαλόγου, όπου συμμετέχουν ισότιμοι συνομιλητές, περισσότερες λεπτομέρειες, ευχαρίστως και αναλυτικά, τον Σεπτέμβριο.

Κλείνετε την παράταξη για διακοπές και ξεκινάτε πάλι τον Σεπτέμβριο δηλαδή;
Καθόλου. Εντός ολίγων ωρών θα υπάρξουν ανακοινώσεις αποφάσεων και κινήσεων. Τις επόμενες μέρες μπαίνουμε σε λεπτομέρειες συζήτησης του προγράμματος, διαβάζουμε πολύ και δουλεύουμε πολύ. Θα υπάρξει και εγκύκλιος για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Τα ιστολόγιά μας θα κάνουν ελάχιστες διακοπές και τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν εκπλήξεις.

Η παράταξη του κυρίου Κασιμάτη «Πολίτες για τον Κορυδαλλό», έδωσε χτες "νέα διακήρυξη" για τις εκλογές. Ποιές βασικές διαφορές προκύπτουν σε επίπεδο αρχών με την 16χρονη πόλη;
Η μεγάλη διαφορά είναι ότι την διακήρυξη του κυρίου Κασιμάτη δεν θα την διαβάσουν καθόλου οι πολίτες. Οι πολίτες, έχουν δείγμα γραφής από την διοίκηση του κυρίου Κασιμάτη και δεν χρειάζονται καμιά διακήρυξη. Διάβασαν και την προηγούμενη πριν από τέσσερα χρόνια. Θα συγκρίνουν αυτήν με τα έργα του.

Στην πρακτική τι διαφορετικό θα κάνετε; Που είναι η διαφοροποίηση;
Η κρισιμότερη διαφορά μιας αυτο-οργάνωσης, από μια παράταξη σαν του κυρίου Κασιμάτη είναι απλώς: ότι εμείς είμαστε κίνηση πολιτών ενώ εκείνη είναι η παράταξη του αυτοδιοικητικού κατεστημένου.
Συνεπώς οι διαφορές είναι παντού. Στον σχεδιασμό, στον τρόπο της δημοκρατικής συμμετοχής και λήψης αποφάσεων, στο θέμα της διαφάνειας, στο θέμα της αξιοποίησης των ανθρώπων, στην ορθολογιστική αξιοποίηση των οικονομικών πόρων και στην ικανότητα ενεργοποίησης όλων των δυνατοτήτων που διαθέτει η πόλη μας.

Έχετε βρει κεντρικό σύνθημα;
Όχι ακόμα αλλά πιστεύω κάτι όπως
«Οι Κορυδαλλιώτες αρπάζουν την ευκαιρία»
θα ήταν καλό...

http://korydallos.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ