Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Κορυδαλλός, "στην Ελληνική": Καθαρές κουβέντες αλλιώς δεν κλείνει το θέμα ούτε τον Θεό βίσμα νάχετε.















Προς: "neoskorydallos" - http://neoskorydallos.blogspot.com/

(το στείλαμε με email)
Διαβάσαμε την ανάρτησή σας με τίτλο
«Κορυδαλλός : Κινέζικα για όσους δεν θέλουν να καταλάβουν και όχι μόνο» http://neoskorydallos.blogspot.com/2010/04/blog-post_07.html

Αποτελεί (με την υπογραφή του blog σας) μια «καυστική απάντηση», ερχόμενη σε συνέχεια σειράς αναρτήσεων* άλλων ιστολογίων, για το θέμα της πρόσληψης και διάθεσης εργαζομένων - γυμναστών (σύμφωνα με τα γνωστά στοιχεία), σε μια συνεργασία μεταξύ Δήμου Κορυδαλλού και Δήμου Νίκαιας.

Για το καθεστώς της οποίας, πολλά αναφέρονται ως αμφισβήτηση από όσους ελέγχουν και αμφισβητούν τις ενέργειες και τις πράξεις των τοπικών διοικήσεων.


Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό, μέχρι τα όρια της σάτιρας και τα όρια της υπερβολής ακόμα, αρκεί να μην ψεύδονται και να μην συκοφαντούν. Και οι διοικήσεις, έχουν το δικαίωμα να αμύνονται υπερασπίζοντας τα πεπραγμένα τους, είτε ενυπόγραφα και μέσω των γραφείων τύπου που πληρώνουν είτε –έστω- μέσω δημιουργίας «εθελοντικών μηχανισμών υποστήριξης» και αυτόκλητων ανιδιοτελών οπαδών τους.


Ως εδώ πολύ καλά! Επί της ουσίας όμως, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι: η εξουσία που όταν ελέγχεται δυσφορεί αντί να αποκτά ευκαιρία απάντησης και λογοδοσίας, είναι φυσικό να προκαλεί την καχυποψία των πολιτών. Και πάντως δεν είναι αυτό ένα χαρακτηριστικό φιλολαϊκής εξουσίας.


Επειδή, πραγματικά, εάν έχει αδικηθεί ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, κύριος Κασιμάτης, επιθυμούμε, χωρίς περιστροφές, να διορθώσουμε από αυτό το ιστολόγιο, όπου γράφουμε επωνύμως από το 2007, (πλησιάζοντας πλέον τις 600 αναρτήσεις, ποτέ μέχρι σήμερα στο παραμικρό δεν έχει αμφισβητηθεί η ακρίβεια των στοιχείων μας) αποκαθιστώντας την όποια αδικία. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τον Δήμαρχο Νίκαιας κύριο Μπενετάτο. Για αυτόν το λόγο και επειδή τα πράγματα είναι πολύ απλά, δεν έχετε παρά να αναρτήσετε (ή να μας τα στείλετε - και θα αναρτήσουμε με δικό μας κόπο) τα ακόλουθα προς διευκρίνιση στοιχεία:

1) Στην τέταρτη σειρά της ανάρτησης χρησιμοποιείτε την φράση «η Δημοτική Επιχείρηση Κορυδαλλού». Θέλουμε την επωνυμία της, και το ΣΗΜΕΡΙΝΌ Διοικητικό της Συμβούλιο, γιατί στο korydallos.gr δεν μπορούμε να βρούμε άκρη.

2) Ποιά ακριβώς Νομικά Πρόσωπα έκαναν την
Σύμβαση; Ποιο είναι το χρηματικό ποσό και ποιο το αντικείμενό της. Για να μην παιδευόμαστε, μπορείτε να μας χρεώσετε μια φωτοτυπία και να μας την στείλετε, γιατί είμαστε ενδιαφερόμενοι.

3) Τις σχετικές αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, γιατί η έρευνά μας δεν έχει αποτέλεσμα. Πιθανόν να μην ξέρουμε να ψάξουμε καλά, αλλά εσείς όπως αναφέρετε το ψάξατε. Απλό είναι: Τους αριθμούς Αποφάσεων.

4) Αναφέρετε:
“Τα χρήματα της μισθοδοσίας τους καταβάλλει, μέσω της προγραμματικής σύμβασης, ο Δήμος Νικαίας στη Δημοτική επιχείρηση Κορυδαλλού”.
Θα θέλαμε
να μας διαφωτίσετε μόνο, επειδή προφανώς πρόκειται και για πολλά λεφτά, σε ποιες οικονομικές καταστάσεις αποτυπώνει ο Κορυδαλλός το έσοδο και σε ποιες αντίστοιχες η Νίκαια το έξοδο; Καταλαβαίνετε, ότι πρόκειται για κάπως πολλά λεφτά. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, φτηνά- φτηνά με την ασφάλισή του ο κάθε εργαζόμενος, (αν δεν υπάρχουν παχουλοί μισθοί διοικητικών, διευθυντών προγράμματος κλπ) έστω ότι κοστίζει 1100 ευρώ έκαστος. Ο λογαριασμός πρέπει να είναι κάπως έτσι: 1100χ14 μισθοί =15.400 ευρώ χ 31 εργαζόμενοι=477.400 ευρώ.

Αν και πιστεύουμε ότι πρέπει να πρόκειται για πολύ μεγαλύτερο ποσό, νομίζουμε ότι και αυτό είναι αρκετό για να μην είναι δυνατόν να αποτελεί «αόρατο» κωδικό στους προϋπολογισμούς δύο Δήμων. Σωστά;

5) Τέλος, επειδή αναφέρεστε -με υπαινιγμό- στο 2002, πείτε μας τι εννοείτε; Δημοσιοποιήστε αυτήν την περιβόητη σύμβαση όπου αναφέρεστε και θα διαπιστώσετε αμέσως ότι το neagenia δεν χρωστάει σε κανέναν. Εάν όμως ρίχνετε πυροτεχνήματα ενώ η απαίτηση για απαντήσεις καθαρές είναι πιεστική και προφανέστατη, τότε να είστε σίγουροι ότι θα καταλογιστεί το σχετικό πολιτικό κόστος της ενέργειας και θα αποδοθεί εκεί που ανήκει.

Τις θέσεις μας αυτές, από το ενυπόγραφο email του neagenia, θα την στείλουμε στους άμεσα εμπλεκόμενους Δημοτικούς Άρχοντες, στους οποίους δηλώνουμε ότι θα είναι χαρά μας να φιλοξενήσουμε τις απαντήσεις τους, προκειμένου να κλείσει αυτό το θέμα που παραμένει για την ώρα ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟ.

Θα την στείλουμε επίσης: Στον ΥΠ.ΕΣ κύριο Ραγκούση και στον Υφυπουργό τον κύριο Ντόλιο.
Σε πολιτικούς παράγοντες παρατάξεις και κόμματα της περιοχής που πιστεύουμε ότι πρέπει να ενημερώνονται και να αναλαμβάνουν την ευθύνη τους. (Εγκαίρως λέμε).
Θα την αναρτήσουμε στο ιστολόγιο και θα την στείλουμε σε φιλικά μας ιστολόγια.
Και κατά περίπτωση, όπου αλλού εκτιμήσουμε...

η ηλεκτρονική διεύθυνση του neoskorydallos
neoskorydallos@hotmail.com

η ηλεκτρονική διεύθυνση του neagenia

neagenia07@yahoo.gr

πατήστε την εικόνα για να δείτε την ανάρτηση του neoskorydallos









*σχετικοί σύνδεσμοι:





Και εδώ η ανάρτηση που άναψε φωτιά

3 σχόλια:

zimotirio είπε...

.

ΕΙΚΟΝΕΣ είπε...

Απαντήστε κύριοι Δήμαρχοι...

Ανώνυμος είπε...

ειναι πολλά τα λεφτά Άρη

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ