Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ελπίζουμε και απαιτούμε επένδυση στην Παιδεία!

Χτες ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε ένα σχέδιο.
Σημειώνουμε ορισμένες αναφορές του:

(ethnos.gr-Ενα δισ. ευρώ επιπλέον στην Παιδεία)
...Το 5% για την παιδεία θα το βρούμε οπωσδήποτε. Ένα δισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον για την παιδεία, στον πρώτο μας προϋπολογισμό. Και θα εξοικονομήσουμε πόρους ...

... Έχω να πω ένα μόνο, ότι το ΠΑΣΟΚ λέει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο στο πρόγραμμά του ότι από τον πρώτο χρόνο θα δοθεί 1 δις ευρώ παραπάνω στην παιδεία κι ...

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ηλεκτρονικό βιβλίο
"Σκεφτείτε ότι με ένα βιβλίο θα μπορούσε να έχει κανείς όλα τα βιβλία, απ το Δημοτικό μέχρι και το πανεπιστήμιο, μέσα από αυτό το ηλεκτρονικό νέο τεχνολογικό όχημα».


Όλα αυτά, φυσικά:
-δύσπιστοι μπορούν να τα αμφισβητήσουν,
-πολιτικοί ανταγωνιστές μπορούν να τα απαξιώνουν και άλλοι να διατυπώνουν ειρωνείες και αντίλογο.
-όπως και άλλοι, -φίλοι και "υποστηρικτές"- μπορεί να πανηγυρίζουν προκαταβολικά, προκειμένου να επιδιωχθεί ένα πολιτικό όφελος.


Όμως, ο Παπανδρέου, είπε αυτά που είπε!
Αυτά είναι προγραμματικές δεσμεύσεις.
Τα υπόλοιπα είναι ...αέρας.


  • Δύσπιστοι εμφανίζονται όλοι όσοι πιστεύουν σταθερά "κάπου αλλού" (και είναι δικαίωμά τους). Όμως, δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την αποτυχία της πολιτικής στην παιδεία και τα αδιέξοδα που έχουν προκληθεί στην νέα γενιά.
  • Δύσπιστοι είναι και όσοι -μέχρι ενός ορίου δίκαιολογημένα- πουθενά δεν πιστεύουν και κανέναν δεν εμπιστεύονται. Όμως και αυτοί δεν μπορούν να αμφισβητήσουν ότι αυτό από μόνο του είναι αδιέξοδο. Οδηγεί σε απελπισία - απραξία και τελικά σε επιδείνωση της κατάστασης.
  • Σε αυτούς που χειροκροτούν θα επισημάνουμε: Να χειροκροτήσουμε μαζί τα αποτελέσματα. Αλλά για να φτάσουμε -ίσως- εκεί θέλει πολλή δουλειά. Όλα θα κριθούν στο αποτέλεσμα.
Κλείνοντας, σημειώνουμε την ακόλουθη πεποίθησή μας:
Ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει ότι ανεξάρτητα από το νοσηρό κλίμα της σημερινής πολιτικής ζωής και την απογοήτευση των πολιτών, όλα όσα μας λέει καταγράφονται.

Η συμφωνία μας στην πολιτική συμπεριφορά διατύπωσης θέσεων και πολιτικών δεσμεύσεων την ώρα που η πολιτική ζωή χαρακτηρίζεται από φαινόμενα διαφθοράς, μικροπολιτικού κουτσομπολιού, απάθειας και αναισθησίας για τα μικρά και μεγάλα πραγματικά προβλήματα της ζωής μας, είναι δεδομένη.

Η θέση μας ότι
Ελπίζουμε και απαιτούμε επένδυση στην παιδεία, τον πολιτισμό και την έρευνα, είναι δεδομένη και διατυπωμένη.

Η δέσμευση Παπανδρέου (που δεν διατυπώνεται πρώτη φορά), καταγράφεται σήμερα στο δικό μας ηλεκτρονικό βιβλίο. Στο blog neagenia.

Κατα τον Οκτώβρη μήνα, όπως όλα δείχνουν τον νέο προϋπολογισμό για το 2010 θα τον φτιάξει μια άλλη Κυβέρνηση.

Η δέσμευσή σας αυτή είναι ανάγκη για τον τόπο.
Ελπίζουμε και απαιτούμε.
Και έτσι ορίζεται η όποια συμπαράταξη. Ελπίζουμε...

Ελπίζουμε αυτό που απαιτούμε.
και
Απαιτούμε αυτό που ελπίζουμε.










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ