Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Μια σημαία με ιστορία


Στη Βουλή θα παραδώσει τη σημαία του Πολυτεχνείου το ΠΑΣΟΚ, την οποία φυλάσσει από το 1980. Και η παράδοση θα γίνει τις επόμενες ημέρες στο προεδρείο της Βουλής παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου.
Αυτά αναφέρει η επιστολή του Γιάννη Ραγκούση, προς τον πρύτανη του ΕΜΠ και προς τον πρόεδρο του συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων.

Και βέβαια, άριστα πράτει με την επιστολή του ο Ραγκούσης. Από κάθε άποψη.
Ιστορικά και πολιτικά.
Σιγά μην ανοίξει τέτοια ώρα τέτοιο θέμα (δικιά μου είναι, όχι άστην κάτω δικιά μου). Αυτό μας έλειπε.

Όμως, σε λίγο θα μάθουμε όλοι, που ακριβώς θα πάει η σημαία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και όποιες ευθύνες. Ευθύνες, που τόσα χρόνια που δεν συγκροτήθηκε Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ.

Είναι σωστό, τώρα που τακτοποιούμε την σημαία, να βάζουμε σε μια τάξη και τα γεγονότα.

Πάντως, όσο και αν φαίνεται άσχετο, το video δείχνει τι μπορεί να γίνει όταν τραβολογάμε υπερβολικά την σημαία.

3 σχόλια:

CybeRNerO είπε...

Το ότι δεν συννενοήθηκε ο Ραγκούσης με την ΠΑΣΠ πρωτού βγάλει την ανακοίνωσει, σημαίνει ότι δεν δείχνει τον δέοντα σεβασμό απέναντι στην Παράταξη των φοιτητών!
Η ΠΑΣΠ είναι αυτόνομη (όπως και η Νεολαία...).
Αν θέλει να βγάζει αποφάσεις για την παράταξη της ΠΑΣΠ, να συμβουλευτεί πρώτα το καταστατικό της...
Αν θέλουμε να έχουμε πολιτική αυτονομία πρέπει να την υπερασπιζόμαστε...
Μπορεί να είναι η καλύτερη λύση η Σημαία να πάει στην Βουλή, αλλά πλέον έχουν εξωθήσει την ΠΑΣΠ, στο να μην την παραδώσει, αν θέλει και η ίδια να θεωρείται αυτόνομη...
Κανείς δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις για την ΠΑΣΠ παρά μόνο τα όργανά της...
Κύριε Ραγκούση καλά θα κάνετε να τα σεβαστείτε...είναι ένας θεσμός που πολλοί από τους πολιτικούς μας έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα εκεί!

neagenia είπε...

Αγαπητέ cybernero.
(Α) Προφανός, το neagenia, βρίσκεται εξορισμού απέναντι σε κάθε αντίληψη έλλειψης σεβασμού σε ιστορικές παρατάξεις του φοιτητικού κινήματος. Και βέβαια, από ότι καλά γνωρίζουμε, το ΠΑΣΟΚ από θέση αρχής - και από ιδρύσεώς του (χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν παρεμβάσεις και καταστρατηγήσεις σε ορισμένες ιστορικές φάσεις, κυρίως από παράγοντες και ευρύτερα, στα πλαίσια των παλαιοκομματικών εκφράσεων), είναι τοποθετημένο με απόλυτη σαφήνεια υπέρ της αυτονομίας του συνδικαλιστικού κινήματος. Συνεπώς, σε αυτό το θέμα η συμφωνία μας είναι προφανής.

neagenia είπε...

Αγαπητέ cybernero
(Β) Μένουν δύο θέματα.

Το διαδικαστικό:
(πως το χειρίστηκε ο Ραγκούσης, αν συνεννοήθηκε κλπ.), όπου επειδή η δουλειά αυτού του blog δεν είναι τέτοια, θα πρέπει να αποφύγουμε έναν εγκλωβισμό σε αυτή τη συζήτηση.
Όπου, μπορεί και να έχεις δίκιο. Ή Μπορεί και να έχει ένα σημαντικό πολιτικό επιχείρημα ο Ραγκούσης, το οποίο πάντως, είναι μια συζήτηση της ΠΑΣΠ με τον Ραγκούση. Μην ξεχνάς, ότι ο Ραγκούσης, μεγάλωσε στην ΠΑΣΠ, σε εποχές πιο "ζόρικες" από την σημερινή. Άρα, δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν θα κατανοηθούν τα επιχειρήματα. Εκτός αν αμφισβητούνται οι προθέσεις. Ας υπάρξουν λοιπόν, ότι αποσαφηνίσεις είναι απαραίτητες, για το διαδικαστικό.

Στην ουσία:
Η ανάρτηση αναφέρεται καυστικά στην μη συγκρότηση προεδρείου, επί τόσα χρόνια.
Η ανάρτηση αρνείται να ασχολείται με ένα εσωτερικό καβγαδάκι, που αν συνεχιστεί, μετατοπίζει το θέμα αλλού. Και κάνει κακό, ενώ πράλληλα, συγκαλύπτει τις ευθύνες για αυτό το γεγονός. Που ανήκουν κατά βάση αλλού.
Η παράδοση της σημαίας στη βουλή, θα προβληματίσει θετικά τον κάθε φοιτητή, αλλά και τον κάθε εξωτερικό παρατηρητή του φοιτητικού κινήματος. Το οποίο, όποιος αισθάνεται πρροδευτικός, το "παρατηρεί". Και οφείλει να το παρατηρεί. Αλλά και το φοιτητικό κίνημα, πρέπει (αν έχει αντίληψη του προοδευτικού του ρόλου) να αντιλαμβάνεται ότι το "παρατηρούν". Και στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει υπεύθυνα και ώριμα να σκεφτούν όλοι, τι συμπεράσματα δημιουργεί η κάθε συμπεριφορά.
Το neagenia λοιπόν, δεν εμπλέκεται. Οι άμεσα εμπλεκόμενοι,
να τα ζυγίσουν.Και ας αναλάβουν ο καθένας την ευθύνη του.

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ