Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΡΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

<<Συστατικά του πυρήνα της φιλοσοφίας μας, και βασική αιτία της ίδρυσής μας, είναι η αμφισβήτηση των μοντέλων αντιπροσώπευσης, η επιδίωξή μας για άμεση συμμετοχή και δημοκρατία. Για αυτό, ο τρόπος ανάπτυξης και οι μορφές οργάνωσης που θα επιλέξουμε: Ø Θα είναι ένα ανοιχτό μοντέλο με σεβασμό στο κάθε άτομο ή ομάδα. Ø Θα βασίζεται στην ηγεμονία των ιδεών και όχι στην δημιουργία «μηχανισμών» και την «κυριαρχία των κουκιών». Ø Θα προκρίνει έναν ισότιμο- πρωταγωνιστικό ρόλο για τους νέους ανθρώπους. Ø Θα συναντά την καινοτομία, τον εθελοντισμό, την γνησιότητα, τη φαντασία και θα αντιπαλεύει την κάθε μορφή γραφειοκρατίας, δογματισμού, προκατάληψης, και την κάθε μορφή ελιτισμού, αρχηγισμού ή άλλης εκδοχής αυταρχισμού. Ø Θα επιδιώκει την πολιτικοποίηση ως μέθοδο προσέγγισης των αιτιών των προβλημάτων και ανάληψης συλλογικών πρωτοβουλιών, αλλά θα αρνείται την κομματικοποίηση, που συνθλίβει την πραγματική συμμετοχή και μεταφέρει τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ø Θα είναι μια οργάνωση ανοιχτή – συμμετοχική των πολιτών και όχι μια οργάνωση αξιωματούχων και υποψηφίων. Ø Θα συζητά με τοπικούς παράγοντες - βουλευτές, στελέχη κλπ. αλλά δεν θα υποκύπτει σε γραμμητζίδικες παρεμβάσεις και «πατρικές» παρουσίες. Ø Θα δημιουργεί, όχι μόνο όραμα, προγραμματικές θέσεις και σχέδια δράσεων, αλλά και μια νέα ηθική αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς. Ø Θα επιδιώκει τον εμπλουτισμό, την διαλεκτική και τη συνεργασία όπου είναι σκόπιμο και χρήσιμο με ομάδες προβληματισμού και δράσης και οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο επιδιώκοντας πάντοτε ότι το καλύτερο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δικαιότερη ανακατανομή των πόρων και των εισοδημάτων, την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και της παγκόσμιας δράσης για το περιβάλλον...>>
Και βέβαια, μην ψάχνετε από που τα αντιγράψαμε,γιατί.. χάσατε. Εμείς τα γράψαμε.Και για αυτό προβλέπουμε ότι εκτός από θερμό Καλοκαίρι, θα έχουμε φέτος και πολύ βροχερό Φθινόπωρο.
Έρχεται βροχή-έρχεται μπόρα. ΄Η (πιο σωστά) καταιγίδα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κύριοι με τέτοιες αναρτήσεις πάτε ή για υπουργοί ή για τη στενή.Μακάρι πάντως να βρεθούνε 20 παρέες σαν κι εσάς γιατί διαφορετικά, μας βλέπω όλους με τίποτα γκαζάκια κάθε βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ

...Το κοινοβούλιο της Σουηδίας ασχολήθηκε με το γεγονός ότι ένα 8χρονο αγόρι, στη χώρα αυτή, δεν κάλεσε δυο συμμαθητές του στο πάρτι των γενεθλίων του! Το σχολείο του 8χρονου που εδρεύει στην πόλη Lund, αφού ανακοίνωσε ότι με την ενέργεια του αυτή παραβίασε τα δικαιώματα των δύο παιδιών, κατήγγειλε το γεγονός στο σουηδικό κοινοβούλιο. Υποστήριξε δε στην καταγγελία του ότι αφού οι προσκλήσεις για το πάρτι διανεμήθηκαν εντός των σχολικών εγκαταστάσεων τότε δεν μπορεί να γίνονται διακρίσεις. Ο πατέρας του «μικρού» κατέθεσε έγγραφη απολογία μέσω του κοινοβουλευτικού συνηγόρου του πολίτη. Στην απολογία αναφέρεται ότι τα δύο παιδιά δεν κλήθηκαν στο πάρτι από το γιο του, γιατί το ένα δεν τον είχε καλέσει στο δικό του πάρτι, ενώ με το άλλο παιδί είχαν φιλονικήσει.
Ήμαρτον Παναγία μου. Οι Σουηδοί βουλευτές φαίνεται ότι έχουν λυμένα όλα τα προβλήματα της χώρας και για να μην κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια ασχολούνται και με το γιατί ο μικρός Γιαννάκης κρατά μούτρα σε δυο συμμαθητές του και δεν τους κάλεσε στο πάρτι του!!!!
...
Και επειδή είμαστε τίμιοι, το πήραμε από δω
http://meropbird.blogspot.com/2008_06_01_archive.html
και κυκλοφορεί και εδώ.
http://news.pathfinder.gr/misc/488215.html

Κάνοντας τώρα και εμείς ένα βήμα παραπέρα:
φταίμε να ρωτήσουμε αν οι δικοί μας δεν ασχολούνται
με τα παιδικά πάρτυ επειδή λύνουν
σοβαρότερα;
(σχετικά): http://www.youtube.com/watch?v=hwLiLXev7hw
Και αν τα λύνουν –έτσι- όπως έχει γίνει η χώρα, φταίμε να ρωτήσουμε μήπως είναι καλύτερα να ασχοληθούν και αυτοί με κανένα παιδικό πάρτυ;

prokopis είπε...

... ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ στο blog μας http://16xronipoli.blogspot.com ,πριν από λίγη ώρα…

Αλλά,δεν μπορώ και να μην εκφράσω ένα αυθόρμητο και αφελές ερώτημα που προκαλούν οι καλοπροαίρετοι αρχάγγελοι: ΤΙ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ, ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΘΝΗΣΙΓΕΝΗΣ" ΚΙΝΗΣΗ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ? Δεν έχετε ακούσει ότι από πίττα που δεν τρως, τι σε μέλει κι αν καεί? Αλλά αυτή τη βραδιά, έχω κέφια και έτσι θυμάμαι σιγά σιγά και άλλα ρητά και παροιμίες.
Ας πούμε, μαθαίνω -όπως είναι φυσικό όλοι οι μαρτυριάρηδες μαρτυράνε πάντοτε προς περισσότερες από μία κατεύθυνση-κάτι συζητήσεις που γίνονται Αυγουστιάτικα από επαγγελματίες φραπεδοπότες και φρεντοπότες των πλατειών. Και ασχολούνται με την βαθυστόχαστη προσέγγιση του ερωτήματος: Βάλαμε λέει το χεράκι μας (ισχυρίζεται ο ένας φραπεδιάρης) για τις αποστασιοποιήσεις του Ιουλίου. Αποκλείεται σου λέω είναι άσχετα. Και ρουφάει το φρέντο του ό άλλος.
Σκάει ο τρίτος τη σοφή παροιμία "μια ψυχή που ναι να βγει". Ο τέταρτος με την πορτοκαλάδα έρχεται και μου αναφέρει τις παροιμίες και τα γνωμικά με το νι και με το σίγμα και νομίζει μάλλον ότι θα του δώσω τροφή για να δουλεύει και το σύστημα.Δεν ξέρω βέβαια πόσα από αυτά που άκουσα είναι αλήθεια και πόσα από την παραπάνω ζάχαρη στον φρέντο. Θα μαρτυρήσω όμως τώρα και γώ την παροιμία που σκέφτηκα για όλα αυτά: Κύριοι, ένα είναι βέβαιο, ότι ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ. Και επειδή ορισμένα από αυτά που άκουσα, παραβιάζουν και όλους τους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας, θα διατυπώσω και ένα ερωτηματικό μου, που αυθόρμητα μιας και μιλάμε για κοτέτσια, μου ήρθε στο μυαλό. Ρε μπας και υπάρχουν κόκορες που δεν κοκορίζουν αλλά κακαρίζουν? Και μήπως υπάρχει συνολικά ένα θέμα παραγωγικών σχέσεων εκεί στο κοτέτσι?

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ