Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Πορεία για το περιβάλλον

και η εικόνα είναι δανεική από το ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ





Read More......

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Είναι γεγονός:iδρυθηκε! ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ, και φαίνεται δυνατό.


Ανέλαβαν την ευθύνη τους. Και ξεκίνησαν ζεστοί και αποφασισμένοι.

Ξεκαθάρισαν τι θα δοκιμάσουν να ανατρέψουν και τι θα δημιουργήσουν.

Θα θυμόνται πάντοτε αυτήν την ημέρα.
22 Σεπτεμβρίου 2008,
ενα απόγευμα με βροντές και με 40 πόντους νερό στη Γρηγόρη Λαμπράκη.
Οι πολίτες, έφταναν, έφταναν και γέμισαν τις Πλειάδες...

  • συγκίνησε η θεατρική ομάδα "μύγα μες στο γάλα" (Σοφία Βασιλαντωνάκη, Ηρώ Πρωτόπαπα, Μαρία Καραμπάτση), απλό και λιτό αλλά ωραίο, όπως χρειαζόταν
  • Φιλιππάκης: Ξεκινάμε, με δύναμη ζωής. Και θα τα ανατρέψουμε όλα...
  • Αρβανίτης: Περιθωριοποιημένες παραμένουν οι πιο δημιουργικές δυνάμεις της πόλης...
  • Φωτεινόπουλος: Μας ρωτούν, τι πάει να πει δεκαεξάχρονη πόλη; πάει να πει, δεν παραιτούμαι, πάει να πει έχω μέλλον και το θέλω. Πάει να πει, χάσω - κερδίσω δεν σταματώ...
  • Καπελεντζής: Να τελειώσει η εποχή της απάθειας. Τόσα χρόνια συμμετέχω. Ποτέ άλλοτε, δεν ήμουν τόσο πολύ σίγουρος ότι κάνω το σωστό!
  • Χατζίνας: Δεν φτάνει η διαχειριστική λογική. πρέπει να ξαναφέρουμε τη συμμετοχή.

και στην απόφαση των 170 πολιτών, αναφέρεται
"...Απέναντί μας είναι μόνον ο συμβιβασμός , η μετριότητα, η μιζέρια, η κακοδιαχείριση, ο δογματισμός, η άγονη προσωπική στοίχιση.
Όραμά μας είναι μια σύγχρονη και πράσινη Ευρωπαϊκή πόλη, με σεβασμό στην προσωπικότητα, του καθενός, με προτεραιότητα το περιβάλλον, με σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες. Και αξιοποίηση όλων των ταλέντων, όλων των ηλικιών, όλων των δημιουργικών της δυνάμεων. Δυνάμεων της γνώσης, των επιστημών και των γραμμάτων. Δυνάμεων της αμφισβήτησης και της ανανέωσης. Ανθρώπων της βιοπάλης και της ανάπτυξης. Με την σωστή αξιοποίηση όλων των υλικών- τεχνικών μέσων και εγκαταστάσεων που διαθέτει.
Για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς, θα επιδιώξουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους, την συνάντηση και συμπόρευση με όλα τα δημιουργικά άτομα, δημιουργικές ομάδες και εκφράσεις της πόλης.
Αποφασίσαμε αυτό-οργάνωση.
Συγκροτούμε ανοιχτό όργανο των πολιτών, κύτταρο έκφρασης και συσπείρωσης της δουλειάς που ακολουθεί.
Δεν προηγείται κανείς!
Δεν περισσεύει κανείς!"

όλη σχεδόν η εκδήλωση έχει βιντεοσκοπηθεί και σύντομα θα ανέβουν ζωντανά αποσπάσματα στο ίντερνετ.














Read More......

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΠΑΓΑΛΕ, ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΟΥ.


Υποστηρίζεται βέβαια, ότι ο παπαγάλος είναι ένα ον που του αρέσει η φυλακή του...
Προσπαθούμε να αποδείξουμε το αντίθετο. Από αγάπη στα ζώα. Αλλά και από απέχθεια στη φυλακή. Σε έναν ιδανικό κόσμο, δεν θα υπήρχαν φυλακές. Αλλά και οι παπαγάλοι,μπορεί να ταν αλλιώς. Πιο παλικάρια. Πιο δραστήρια όντα. Με φαντασία. Με δικό τους λόγο ίσως.


Και τότε δεν θα επαναλάμβαναν μονότονα ότι άκουσαν από τα αφεντικά τους:
Τι είστε εσείς και από πού έχετε έρθει; Ποιόν έχετε αρχηγό; και ποιόν θα κάνετε αν δεν έχετε ήδη κρυφά συνωμοτήσει; Eίστε τάδε κόμματος ή δίνα; Δηλώστε τώρα ότι δεν θα πάτε με τον ... Δηλώστε τώρα ότι δεν θα πάρετε μαζί σας και την ......

ΟΠΑ ΦΙΛΕ. Ένας ταπεινός παπαγάλος είσαι. Και δυστυχώς, δεν ζούμε σε ιδανικό κόσμο. Δέν έγινες παλικάρι επειδή έκανες λίγη παρέα με το αφεντικό σου. Ούτε φαντασία απέκτησες. Μια πτωχή αναπαραγωγή λάσπης κάνεις. Με ξένα λόγια. Με ξένη τακτική. Ενάντια στα συμφέροντά σου. Βγές από τη φυλακή παπαγάλε!!! Ελα κοντά μας. Αν η αξιοπρέπεια προϋποθέτει απειθαρχεία, γίνε απείθαρχος. Γίνε φωνακλάς.Βγάλε και καμιά δικιά σου κουβέντα. Άνοιξε τη φυλακή σου, να δεις τι ωραία μπορεί να νιώσεις.
Ξέρεις τι μεγάλη ικανοποίηση είναι όταν νιώσεις ότι εξαιτίας σου το αφεντικό έμεινε χωρίς παπαγάλο;

Δέν θα λείψει ούτε παπαγάλος.
22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΕΙΑΔΕΣ. Σπάμε αποφασιστικά τους μηχανισμούς της σιωπής και τύ συμβιβασμού και γράφουμε ιστορία.

Read More......

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! η επανίδρυση συνεχίζεται χωρίς τον Βουλγαράκη.



-Δεν είναι η πρώτη φορά που "κάνει τον Κινέζο".

Read More......

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Βγαίνει στο δρόμο η διακήρυξη. 22 Σεπτέμβρη "το στοίχημα των πολιτών"

[ΦΩΤΟ, ΥΛΙΝΟ 2 ΔΕΚ. 2007]

Ξεκινά από σήμερα μεγάλη έξοδος στους δρόμους της πόλης από ολιγομελείς ομάδες της κίνησης ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-16χρονη πόλη. Το σύνθημα και το νόημα αυτού του προγράμματος εξορμήσεων, συμπυκνώνεται στην παρακάτω φράση:
"ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ - ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΟ".

  • Οι εξορμήσεις αυτές, δεν θα επιδιώκουν τον εντυπωσιασμό με τον αριθμητικό όγκο ή με την σαρωτική μορφή τους, αλλά θα επιδιώκουν την ουσιαστική ενημέρωση και επικοινωνία. Την ενημέρωση για αυτό που είναι και κάνει η 16χρονη πόλη, την επικοινωνία με τον κάθε άνθρωπο και το άμεσο πρόβλημά του.Η απόφαση σε αυτή τη φάση είναι η διεύρυνση του αποφασιστικού και κρίσιμου πυρήνα και όχι το άγχος του αριθμητικού πολλαπλασιασμού, ο οποίος ούτως ή άλλως, με την εξέλιξη πρωτοβουλιών παρέμβασης, θα προκύψει γρήγορα. Η εξόρμηση αυτή, είναι βεβαίως μια ευκαιρία να διακινηθεί και η πρόσκληση για την μεγάλη εκδήλωση της 22ης Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση στους ψιθυριστές που εξακολουθούν συστηματικά να διακινούν σκόπιμα ονόματα δήθεν αρχηγών της κίνησης, και διάφορα παρελκόμενα σενάρια και παραμύθια της χαλιμάς, με τα οποία κρύβουν την αμηχανία και συγκαλύπτουν την ευθύνη τους για το κενό έργου και τα αδιέξοδα, που έχουν δημιουργήσει, με την μέτρια συμβιβασμένη διαχείρισή τους οι μεν, με την ανύπαρκτη, δημοσιοσχετίστικη ή διαπραγματευτική ψευτοαντιπολίτευσή τους ορισμένοι άλλοι.Η απήχηση μιας Διακήρυξης -και αύριο η αποδοχή ενός προγράμματος- στην κοινωνία, δεν εξαρτάται μόνο από την κακή διάθεση και την σκοπιμότητα αυτών που τολμούν συστηματικά τοποθετημένοι ολημερίς στο καφενείο να εκχυδαΐζουν την ονομασία της κίνησης. Και από το τι θα κάνουν ορισμένα συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων που προσπαθούν συστηματικά να φορέσουν αρχηγό στην κίνηση. Εξαρτάται από την ζωντανή ενέργεια και συμμετοχή του κάθε ανθρώπου. Όπως συνηθίζει τελευταία να αναφέρει κάποιος φίλος μας, παλιός και σημαντικός παράγοντας της τοπικής ιστορίας, από την επιλογή των πολιτών ανάμεσα σε καλούς εκπροσώπους και κακούς εκπροσώπους, δεν κρίνονται οι εκπρόσωποι, κρίνεται ο κάθε πολίτης. Σε κάθε περίπτωση, για την εξέλιξη των πραγμάτων, δεν αρκεί η συγγραφική δραστηριότητα. Χρειάζεται απόφαση, επικοινωνία, οργάνωση και σχέδιο. Αλλά κυρίως ζωντανή δράση. Και σε αυτό, οι συγγραφείς της διακήρυξης της 25ης Ιουλίου, έχουν πλεονέκτημα. Για δύο λόγους, μεταξύ πολλών άλλων που θα μπορούσαν να αποτελούν κατάλογο:
  • έχουν καινούριες φάτσες
  • οι φάτσες δεν είναι συνδεδεμένες με αμαρτίες
    Έχουν λοιπόν κάθε λόγο να εμπιστεύονται τους πολίτες!
    Με αυτές λοιπόν τις αποφάσεις, με αυτούς τους όρους και αξιοποιώντας το ηθικό πλεονέκτημα και την ύπαρξη καθαρών θέσεων, τα στελέχη της 16χρονης πόλης επιλέγουν: τον διάλογο και τον φυσικό δρόμο της παρέμβασης στην κοινωνία. Kαι δεν θα παρακολουθήσουν το δρόμο της κατάπτωσης σε φτηνή μικρο-συνδικαλιστική αντιπαράθεση.

Read More......

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ.


Δυο εβδομάδες μείνανε. Αυτή η συμμετοχή είναι ξεχωριστή. ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΑΦΕΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΖΩΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.
22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008- ΠΛΕΙΑΔΕΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΩΡΑ: 19:30

Read More......

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ



ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ. Όμως,νέες διακηρύξεις γράφτηκαν πολλές.Νέα διακήρυξη όχι.

Read More......

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ