Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΠΟΙΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

ΠΟΙΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Μουρούζη 4, 106 74 Αθήνα
🔥Ποινικά υπεύθυνοι είναι οι Δήμοι για την πυρασφάλεια των σχολικών κτιρίων, σύμφωνα με έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Μεταξύ άλλων, στο έγγραφο με θέμα «Προσδιορισμός ποινικά υπεύθυνου λόγω μη τήρησης της ισχύουσας νομοθεσίας πυροπροστασίας δημόσιων σχολικών κτιρίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», αναφέρεται:
"Ποινικά υπεύθυνοι για τη μη τήρηση των διαλαμβανόμενων στην ισχύουσα νομοθεσία πυροπροστασίας δημόσιων σχολικών κτιρίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι κατά περίπτωση (υλοποίηση και συντήρηση-μελέτη), οι υπεύθυνοι του Τομέα Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού, των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων και οι Πρόεδροι του Δ.Σ. των σχολικών Επιτροπών."
Ακόμη επισημαίνεται "ότι τα δημόσια σχολικά κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχουν υποχρέωση έκδοσης πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας, παρεχομένης όμως της δυνατότητας χορήγησης, εφόσον οι φορείς εκμετάλλευσης αυτών (Δήμοι) αιτηθούν σχετικά, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην (ε) σχετική."
Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν προκύψει σημαντικά προβλήματα γύρω από το ζήτημα, καθώς πολλοί διευθυντές σχολικών μονάδων κάθισαν στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες αναφορικά με την πυρασφάλεια των κτιρίων.

πηγή: https://www.facebook.com/groups/108179519244559/permalink/2242578929137930/
(group (fb) Νίκος Δουλάμης/ 16χρονη πόλη- παμαλλιώτες ενεργοί/ Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού - υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ