Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Βουλευτές μου, πείτε αλεύρι…


Γράφει η Κουκίδα

Το ΔΝΤ σας γυρεύει. Σιγά που θα σας άφηνε. Νομίζατε ότι θα υπερψηφίζατε το μνημόνιο και θα την βγάζατε καθαρή; Αμ δε.

Από το περασμένο καλοκαιράκι, αξιωματούχοι του ΔΝΤ είχαν αρχίσει να βάζουν την «ιδέα» ότι η βουλή των Ελλήνων έχει πολλούς βουλευτές και μήπως από 300 να γίνουν 200 για να …μειωθεί το κόστος; Τότε μάλλον άγουρο φάνταζε. Τώρα μαθαίνουμε ότι επανήλθε η ιδέα , με το οικονομικό επιτελείο να την υποστηρίζει σαν τρελό. Η κοινωνία έχει μπουχτίσει, η πλειονότητα των βουλευτών είναι ε, πλούσιοι (να το θέσουμε κομψά), ο κόσμος έχει πιάσει τα γιαούρτια και πολύ θα το χαρεί να τους δει να κουτσουρεύονται. Καλή ιδέα δεν λέμε, αλλά το ΔΝΤ αποσκοπεί αλλού. Εξ αρχής. Και η κυβέρνηση ψάχνει μετά μανίας τρόπους να φύγει η επικαιρότητα από τα της οικονομίας. Τι πιο καλό από το να απασχολήσει τους ίδιους τους βουλευτές με τα της τσέπης τους; Κάτι μήνες θα φάμε για την «κατάργηση της δημοκρατίας, την φαυλότητα της πρότασης, την μη επαρκή εκπροσώπηση των κομμάτων (θα πεθάνει η Ντόρα) πώς θα γίνει, αν θα γίνει» και τα συναφή. Μια χαρά τρικ.

Χρέη λαγού της ΔΝΤίστικης ιδέας ανέλαβε ο υφυπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Μίλησε για μείωση των βουλευτών σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ στις 23 Μαρτίου. Είπε ο υπουργός :

Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Οι Βουλευτές όπως και όλοι οι υπόλοιποι έχουν συμμετάσχει στις περικοπές οι οποίες έχουν γίνει. Επειδή πολλές φορές είναι εύκολο να στοχοποιούνται οι Βουλευτές για το αν συμμετέχουν στα βάρη, σας λέω το εξής: πρόσφατα δέχθηκα την επίσκεψη μίας Επιτροπής Ευρωβουλευτών και το πρώτο ερώτημα που μου θέσανε ήταν: «Μπορείτε να μας πείτε εάν το πολιτικό σύστημα της χώρας συμμετέχει ισότιμα στα βάρη μαζί με τους Έλληνες πολίτες»; Η απάντηση είναι: Ναι, το ελληνικό σύστημα της χώρας συμμετέχει στα βάρη ισότιμα, με την έννοια ότι δεχθήκανε και αυτοί περικοπές και προσαρμογές στο μισθό και σε αυτά τα οποία τους παρέχει η Βουλή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι, χρειάζεται δια του παραδείγματος να πείσετε όμως.

Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας κι εγώ είμαι από τους πρώτους που είμαι διατεθειμένος να ανοίξω μία συζήτηση για το αν θα πρέπει για παράδειγμα να διατηρηθεί και ο αριθμός των Βουλευτών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να μειωθεί λέτε;

Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Ναι, είμαστε 300 Βουλευτές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το βλέπετε δηλαδή;

Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Δεν έχω καμία αντίρρηση, αρκεί κάποιος να μου πει ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα λειτουργήσει αποτελεσματικά για τη χώρα μας, ότι θα υπάρχει επαρκής εκπροσώπηση, δεν έχω καμία αντίρρηση..
Δυστυχώς, η είδηση πέρασε στα πολύ ψιλά, όμως οι ενδοκυβερνητικές γκρίνιες αλλά και οι υψηλοί τόνοι από τα υπόλοιπα κόμματα, θα την ξαναφέρουν οσονούπω στο προσκήνιο.

Τώρα πως είναι δυνατό μια κυβέρνηση η οποία είναι η πολυπληθέστερη σε αριθμό, από κάθε άλλη φορά, και «τρώει» εκατομμύρια σε μυστικοσυμβούλους και παράπλευρα κονδύλια, να υψώσει λάβαρο κατά των 300, θα σας γελάσω..

Πάντως, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός οικονομικών φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί πλήρως ότι η οικονομία βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη πορεία και οι κινήσεις τους πλέον αφορούν μόνο σε τεχνάσματα που θα τους επιτρέψουν να μην καταστρέψουν το μέλλον τους (!) και τις ελπίδες για μια καλή θέση στο εξωτερικό. ..συνέχεια (topontiki)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ