Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Νίκαια - "πράσινη ζωή στην πόλη".

Με αφορμή την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας του προγράμματος "πράσινη ζωή στην πόλη", ο Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση, την οποία και μας απέστειλε ηλεκτρονικά:


ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ,ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Νοεμβρίου συζητήθηκε η ένταξη της Νίκαιας στο πρόγραμμα "Πράσινη Ζωή στην πόλη" που αφορά την αξιοποίηση χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά προγράμματα για έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη .

Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή αντιμετώπισε την συζήτηση ενός τέτοιας σημασίας θέματος με γραφειοκρατική διάθεση και προσπαθώντας να τελειώσει την συζήτηση ,με τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του Προεδρείου ,όσο πιο γρήγορα μπορούσε μη επιτρέποντας σε Δημοτικούς Συμβούλους να ολοκληρώσουν τις ομιλίες τους ή μη επιτρέποντας τους να μιλήσουν ,εφαρμόζοντας την 5λεπτη ομιλία για τους συμβούλους ,για ένα μείζονος σημασίας θέμα που αφορά την προοπτική και την ζωή της πόλης μας .

Το θέμα αυτό θα έπρεπε να συζητηθεί με συμμετοχή φορέων της πόλης και με άνεση χρόνου ώστε να κατατεθούν προτάσεις ,οι οποίες θα συνέβαλλαν στην καλλίτερη δυνατή αξιοποίηση αυτού του προγράμματος ύψους 3 δις ευρώ.

Οι προτάσεις των Δημοτικών Συμβούλων μπήκαν για μια ακόμη φορά στις καλένδες της διοίκησης του Δήμου και η «συζήτηση» έγινε απλά για να τηρηθεί το τυπικό μέρος της διαδικασίας .

Οι μελέτες που παρουσιάστηκαν αφορούσαν την ανάπλαση του πρώην κινηματογράφου «Βικτώρια», της πλατείας Δαβάκη ,και την ανάπλαση του χώρου της παιδικής χαράς «Ειρήνη» .

Οι προτάσεις της μελέτης για την πλατεία Δαβάκη ήταν στην ουσία η μετακίνηση μιας παιδικής χαράς κατά λίγα μέτρα, η κατάργηση του σιντριβανιού της πλατείας και η κατασκευή πεζούλων με μορφή κερκίδων στο άνω μέρος της πλατείας .

Καμία ανάληψη ευθύνης για τον μαρασμό της πλατείας όλα αυτά τα χρόνια και για την εγκατάλειψη των υπαρχόντων υποδομών της . Προφανώς το πρόβλημα της πλατείας Δαβάκη που αποτελεί την βιτρίνα της πόλης είναι η κατάργηση του σιντριβανιού που το είχαν εγκαταλείψει στη τύχη του ,η μετακίνηση κατά λίγα μέτρα μιας παιδικής χαράς που πρόσφατα είχε ανακαινισθεί και τα νέα παρτέρια για περισσότερο πράσινο ,όταν στα υπάρχοντα παρτέρια μπορεί να προστεθεί πράσινο χωρίς ιδιαίτερο κόστος .

Θα διατεθούν εκατομμύρια ευρώ για μια ψευδεπίγραφη ανάπλαση που δεν εντάσσει την πλατεία στο πλαίσιο της γενικότερης ανάπλασης της Π. Ράλλη, με δημιουργία ποδηλατοδρόμων και γενικότερης εμπορικής αξιοποίησής της ώστε αυτή η πλατεία να μην αποτελεί ένα γρήγορο και αδιάφορο «πέρασμα» για τους Νικαιώτες αλλά να γίνει πόλος έλξης όπως πλατείες γειτονικών μας Δήμων.

Για την παιδική χαρά «Ειρήνη» δίπλα στον «ΠΛΑΤΩΝΑ» ,ενώ την είχαν αφήσει για χρόνια απαξιωμένη και εγκαταλειμμένη πραγματική εστία αντικοινωνικών δραστηριοτήτων έρχονται τώρα να προτείνουν την ανάπλασή της χωρίς να την εντάσσουν σε μια προοπτική ενοποίησης με τους γύρω χώρους ,Μηχανικής Καλλιέργειας, Πλάτωνα κλπ ,ώστε να αποτελέσει οργανικό τμήμα μιας συνολικής προσπάθειας πολιτιστικής ,αθλητικής ,και κοινωνικής δραστηριότητας.

Με αυτήν την πρόταση συνεχίζουν την πολιτική απαξίωσης της περιοχής όπως έγινε στο απώτερο παρελθόν με το κτίσιμο των πολυκατοικιών, ενώ θα μπορούσε σήμερα αν πραγματικά είχαμε Δημοτικές Αρχές με όραμα να υπάρχει στην είσοδο της πόλης ένας τεράστιος χώρος ενοποιημένος με τον Πλάτωνα ,την Μηχανική Καλλιέργεια ,την πλατεία του Κρατικού ,και τον χώρο του Δηλαβέρη μελλοντικά, για πολλαπλές χρήσεις και κυρίως πολύ πράσινο .

Στον χώρο του πρώην κινηματογράφου «Βικτώρια» επαγγέλλονται ανάπλαση με πράσινο όταν είναι γνωστό σε όλους πώς αντιμετωπίζει με την ανεπάρκεια και ανικανότητά της η Διοίκηση του Δήμου τους υπάρχοντες χώρους πρασίνου και τους άλλους ελεύθερους χώρους .

Οι προτάσεις αυτές πέραν του ότι δεν μπήκαν στην βάσανο μιας ουσιαστικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο ,δεν δόθηκε η δυνατότητα να αξιολογηθούν μαζί με άλλες προτεραιότητες των αναγκών της πόλης ,ώστε τα χρήματα του προγράμματος να αξιοποιηθούν με τον καλλίτερο τρόπο για την αναπτυξιακή προοπτική.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν πείθει πλέον κανένα για την φερεγγυότητα και αποτελεσματικότητά της ,η πόλη μαραζώνει, οι Νικαιώτες ζουν καθημερινά την παρακμιακή πορεία της Νίκαιας, και τα όποια προγράμματα της Διοίκησης τα αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό έχοντας την εμπειρία 7 χρόνων από τα έργα και τις ημέρες αυτής της Δημοτικής Αρχής .

Μοναδική διέξοδος από τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής είναι οι επόμενες Δημοτικές εκλογές όπου οι πολίτες της Νίκαιας θα δώσουν την απάντησή τους στους υπεύθυνους αυτής κατάστασης .

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ


Διαβάστε ακόμη: Μια ντουζίνα μνηστήρες και όμως: "Ζητείται μνηστήρ".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ