Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Με... όπλο τη φοιτητική φαντασία


Ο κήπος με τα αρωματικά φυτά, τα καθιστικά με τις πέργκολες, τα παρτέρια με τις μανόλιες, τις δαμασκηνιές, τα πυξάρια και τις μυρτιές, τα αναρριχώμενα, οι υποχώροι ηρεμίας και κοινωνικής συνεύρεσης έδωσαν «πνοή» και χρώμα στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ.

Με... όπλο τη φαντασία, ομάδα φοιτητών επιχείρησε να «μεταμορφώσει» το συγκεκριμένο κομμάτι της πανεπιστημιούπολης, συντάσσοντας μία μελέτη για την αισθητική, οικολογική και εκπαιδευτική του αναβάθμιση, ενώ την υλοποίηση της πρότασης ανέλαβε η Τεχνική Υπηρεσία του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, έξι φοιτητές και φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης σχεδίασαν τον περιβάλλοντα χώρο της Παιδαγωγικής Σχολής. Το τελικό μάστερ πλαν, που βασίστηκε στις προτάσεις τους, συντάχτηκε από τη λεκτόρισσα του ΠΤΔΕ, Κωνσταντία Ταμουτσέλη, σε συνεργασία με την υποψήφια διδάκτορα Ευαγγελία Πολύζου.

«Το όλο εγχείρημα αποτέλεσε για τους φοιτητές υπόδειγμα συμμετοχικών και συνεργατικών διαδικασιών και έδειξε ότι από τη βιώσιμη εκπαίδευση μπορούμε να περάσουμε με επιτυχία και στη βιώσιμη δράση», δήλωσε η κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής, Δήμητρα Κογκίδου. Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ -ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ- ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ