Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ. Η πρώτη μετεκλογική συνέντευξη της Καίτης Κυλάκου.


Στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου, το «Πάμε Αλλιώς» έλαβε την τρίτη θέση με ποσοστό λίγο κάτω από 15%. Αυτό το αποτέλεσμα ικανοποιεί τους στόχους που είχατε θέσει;
Θέσαμε σε αυτές τις εκλογές τον υψηλό στόχο της ολικής ανατροπής στο Δήμο. Γνωρίζαμε εξαρχής ότι ο στόχος αυτός είναι δύσκολος. Ωστόσο, ποτέ δεν μας φόβισαν και δεν μας έκαμψαν τα δύσκολα. Η πολυετής δράση και λειτουργία του «Πάμε Αλλιώς» έχει περάσει από χωματόδρομους και κατσάβραχα.
Στις δημοτικές εκλογές του 2010, το «Πάμε Αλλιώς» είχε λάβει 1.500 ψήφους, στις δημοτικές εκλογές του 2014 έλαβε 4.240 ψήφους.
Παράλληλα, δεν πρέπει να μας διαφύγουν ορισμένα στοιχεία αυτού του προεκλογικού αγώνα.
Υπήρξαν ανταγωνιστικοί συνδυασμοί οι οποίοι εμφανίστηκαν υπονοώντας ή διαδίδοντας συστηματικά ότι έχουν αναφορά (ή στήριξη) στον πολιτικό μας φορέα. Αξιοποίησαν για να το πετύχουν αυτό τις περιφερειακές εκλογές που διεξάγονται παράλληλα. Έξω από τα εκλογικά κέντρα υπήρχαν άνθρωποι που διακινούσαν ψηφοδέλτια της κυρίας Δούρου, δηλώνοντας «ΣΥΡΙΖΑ», ψαρεύοντας κυριολεκτικά ψήφους για δημοτικούς συνδυασμούς. Οι πιο πολλοί από αυτούς, μοίραζαν εναλλακτικά και το ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού, αφού ασφαλώς εκείνο που τους ενδιέφερε ήταν το δημοτικό ψηφοδέλτιο. Μέχρι ενός ορίου, είναι γεγονός ότι πέτυχαν σύγχυση, η οποία είχε ένα εκλογικό κόστος. Το Σάββατο, 17 Μαϊου, παραμονή των εκλογών, μεγάλη ημερήσια Αθηναϊκή εφημερίδα εμφάνιζε άλλο συνδυασμό να έχει τη «στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ».
Ένα ακόμη στοιχείο του αποτελέσματος, είναι η κατάρρευση του συνδυασμού του κ. Διάκου σε ποσοστό λίγο πάνω από 5%, από το αντίστοιχο 15,5% του κ. Βουγιουκλάκη το 2010. Μας δείχνει, πόσο ιδιαίτερος ήταν αυτός ο προεκλογικός αγώνας στην πόλη. Μας αποκαλύπτει το ρόλο που παίζουν τα χρήματα που διαθέτει η κάθε πλευρά, μας αποκαλύπτει την κρισιμότητα των συμφερόντων που υφίστανται. Γιατί πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την εξαφάνιση της συντηρητικής παράταξης και όχι μόνο (που ασφαλώς εκπροσωπήθηκε σε άλλα σχήματα).
Το «Πάμε Αλλιώς», δεν πέτυχε την άμεση και ολοκληρωτική νίκη που επιδίωκε σε αυτές τις εκλογές. Ενισχυμένο όμως σε ψήφους και απήχηση, συνεχίζει με καλύτερους όρους. Το Σεπτέμβρη καλωσορίζουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο δυο νέες Δημοτικούς Συμβούλους του «Πάμε Αλλιώς», την κα Αγγελοπούλου και την κα Καλαμάρη. Κερδίσαμε φίλους, συναγωνιστές και συντρόφους με ιστορία στο χώρο της άλλης αριστεράς που πορεύτηκαν μαζί μας. Πετύχαμε ακόμη, τη μεγάλη διεύρυνση του «Πάμε Αλλιώς» με στελέχη της «16χρονης πόλης».


Όλοι μαζί συνεχίζουμε. Στη διαδρομή θα φανεί ότι η απήχηση των ιδεών και των προτάσεων του «Πάμε Αλλιώς» είναι πολύ μεγαλύτερη από τα όρια των ποσοστών του, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ποια είναι τα κρισιμότερα προβλήματα της πόλης την επόμενη περίοδο; Πως θα σταθεί το «Πάμε Αλλιώς στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Πρώτα από όλα, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της νέας Διοίκησης και στο Δήμαρχο κ. Σταύρο Κασιμάτη. Η τρίτη αυτή θητεία του, δεν βασίστηκε σε επίσημη στήριξη των παραδοσιακών δυνάμεων του παλαιοκομματισμού και αυτό αποτελεί θετικό στοιχείο που έχει τώρα ο ίδιος μια ευκαιρία να το αξιοποιήσει. Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε εδώ για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Απαιτείται η άμεση αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, κατά τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες. Η ανθρωπιστική κρίση δημιούργησε και δημιουργεί κάθε μέρα νεόπτωχους, αδύναμους συμπολίτες μας, ανθρώπους χωρίς πρόσβαση σε βασικά αγαθά και δικαιώματα. Η στέγη, η τροφή, η πρόσβαση των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας, είναι για μας αδιαπραγμάτευτα. Απαιτείται η ενεργητική παρουσία του Δήμου στην οργάνωση και εκδήλωση Αλληλεγγύης και υποστήριξης σε όλους, τους εκατοντάδες, τους χιλιάδες που το έχουν ανάγκη και όχι σε ορισμένους. 
Απαιτείται η υποστήριξη του εμπορικού κόσμου της πόλης με ουσιαστικό τρόπο. Όλα αυτά και όσα έχουμε διατυπώσει με τη δράση και με το πρόγραμμα του «Πάμε Αλλιώς», ασφαλώς κατά την άποψή μας συνδέονται με την προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής ανατροπής για την Ελλάδα, προϋποθέτουν όμως και ένα αναγκαίο διεκδικητικό πλαίσιο της Δημοτικής Αρχής και ενεργή λαϊκή συμμετοχή. Αυτά, τα πιστεύουμε, με αυτά θα συνεργαστούμε και με αυτά θα αντιπολιτευτούμε την νέα Δημοτική Αρχή, όπως κάναμε και με τις προηγούμενες. Για την ποιότητα ζωής, τις υποδομές και τους χώρους στην πόλη, ξεχωρίζουν δυο μεγάλα θέματα που δίδουν και το στίγμα της πολιτικής μας: 
-Η ολοκλήρωση των «εργασιών ΜΕΤΡΟ» με Ασφάλεια, Νομιμότητα και Ταχύτητα. -Η απόδοση του δημόσιου χαρακτήρα της στην έκταση των 115 στρεμμάτων των «πρώην λατομείων» στο Σχιστό Κορυδαλλού, που παραμένει ως αυτή τη στιγμή μια παράνομη χωματερή ικανοποιώντας εργολαβικά συμφέροντα εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

 Έχετε διεκδικήσει το Δήμο το 2006, 2010, 2014. Θα συνεχίσετε; Πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια να το επαναλάβετε;
Κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός. Αν αισθανόμουν ότι «επαναλαμβάνω», θα ήταν αρκετό για να αισθάνομαι περιττή. Η ζωή δεν επαναλαμβάνεται, συνεχίζεται. Συμμετέχω από πολύ παλαιότερα στους αγώνες και στη ζωή της αριστεράς και δεν σκέφτηκα ποτέ όλα αυτά τα χρόνια να εγκαταλείψω. Τώρα, σε ότι αφορά τη θέση που μπορεί να κατέχω στο « Πάμε Αλλιώς», μετά από δύο ή από τέσσερα χρόνια, να σας απαντήσω: Το «Πάμε Αλλιώς», ξεχωρίζει από άλλες παρατάξεις στην πόλη. Εμείς, απορρίπτουμε το αρχηγικό μοντέλο. Έχουμε συλλογική λειτουργία και δημοκρατικό τρόπο λήψης αποφάσεων. Όλοι μαζί, θα αποφασίσουμε και θα κάνουμε ότι πρέπει για να είναι πιο δυνατό, αξιόμαχο και ισχυρό το «Πάμε Αλλιώς», το οποίο δεν αρχίζει και δεν τελειώνει όπως άλλα σχήματα με την ημερομηνία λήξης του αρχηγού. Αποτελεί κύτταρο συσπείρωσης και δημοκρατίας των πολιτών. Επειδή όμως η ερώτηση είναι εμφανώς προσωπική, ανεξάρτητα από την πορεία που επιφυλάσσει το αβέβαιο μέλλον του καθενός μας, σε ότι με αφορά ισχύουν δυο πράγματα που καθορίζουν ασφαλώς και τα επόμενα άμεσα χρόνια: 
Δεν με εγκαταλείπουν οι αγωνίες για αυτή την πόλη. 
Δεν εγκαταλείπω προσπάθειες όσο αισθάνομαι χρήσιμη σε αυτές.


πηγή: εφημερίδα "η πόλη μας"

Read More......

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ