Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ένα μεγάλο group "πέφτει".


Κλείνει σε λίγο με απόφαση των διαχειριστών του τo group του facebook με το όνομα

"Είμαστε ΠΑΣΟΚ, είμαστε ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, είμαστε ΠΟΛΛΟΙ!" (νέο γκρουπ)


θέση: http://www.facebook.com/group.php?gid=359440322802&v=info&ref=ts

Οι διαχειριστές του group που αριθμούσε 2.563 μέλη, είχαν αρκετές διαφορές προσέγγισης και επιφυλάξεις για τον τρόπο λειτουργίας. Τελικά επικράτησε η άποψη να "πέσει" το group, κάτι που σε λίγη ώρα θα είναι πραγματικότητα.
Διαφορετικές προσεγγίσεις υπήρξαν μεταξύ των διαχειριστών και για το περιεχόμενο της "ανακοίνωσης" του κλεισίματος.

Read More......

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Διαφάνεια, επεισόδιο δυο χιλιάδες τετρακόσια πενήντα οκτώ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlGH7q-PMHHjT4OWQ0QU9k8zSY_ByHdPINmBp-KxXKCcdMJBzXC0MnT0Vn8kZhscfIK5-jYtifqy0NEgB3XFI4H3g2HxvH6fegD58XqAiD-z9Jjs6hMuxnJtINOf0AjJjRgqAoKUjs7Ls/s1600/korydallos+kinezika.bmp

Read More......

Ας κατεβεί και ο Βούδας στον Κορυδαλλό. Είναι εντελώς αδιάφορο.


Συνέντευξη σημερινή στο πολύ δυνατό ιστολόγιο http://korydallos.blogspot.com

Δυό πολιτισμοί στην πόλη μας

Για ορισμένα επίκαιρα και ενδιαφέροντα ζητήματα το korydallos.blogspot φιλοξενεί σήμερα συνέντευξη του υπεύθυνου επικοινωνίας της δημοτικής κίνησης 16χρονη πόλη Προκόπη Φωτεινόπουλου.
Κοντά 3 μήνες πριν από τις Δημοτικές εκλογές, πόσο έτοιμοι είστε και τι περιμένει η 16χρονη πόλη ως «καλό αποτέλεσμα»;
Όλες οι βασικές θέσεις, ακόμη και προβλέψεις, που διατυπώσαμε, επιβεβαιώνονται από τα πράγματα. Συνεχίζουμε. Και όσο συνεχίζουμε δικαιωνόμαστε. Νομίζω ότι αναπτύσσοντας την απαραίτητη προσπάθεια θα υπάρξει αντίστοιχη εξέλιξη στην κάλπη. Καλό αποτέλεσμα πλέον είναι μόνο η νίκη και η ανατροπή της σημερινής αυτοδιοικητικής ομάδας.

Με ποια δύναμη θα πάτε στον δεύτερο γύρο;
Αυτό είναι κάπως νωρίς για να το γνωρίζουμε από τώρα, γιατί η παράταξη του κυρίου Κασιμάτη υποχωρεί καθημερινά. Λογικά θα είναι ή ο κύριος Κασιμάτης ή ο κύριος Βουγιουκλάκης.

Ο κύριος Κασιμάτης θα έχει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ;
Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται μόνο από τη σοβαρότητα του ΠΑΣΟΚ!

Δηλαδή;
Το χρίσμα δεν το ζήτησε ούτε ο ίδιος. Ζήτησε την στήριξη, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι στιγμής, από αυτά που γνωρίζουμε, πήρε μόνο την στήριξη της μικρής ομάδας που εκφράζει ο κύριος Μερεντίτης, ως επικεφαλής της τοπικής Νεοδημοκρατικής παράταξης, ενώ φαίνεται ότι το μεγάλο κομμάτι των συντηρητικά προσκείμενων πολιτών θα εκφραστεί από τον κύριο Βουγιουκλάκη. Στο ΠΑΣΟΚ, όπως γνωρίζουν όλοι, υπήρξε και υπάρχει ισχυρή εσωτερική σύγκρουση, αλλά υπάρχουν και διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη. Η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι η σύγκρουση αυτή δεν είναι και δεν μπορεί να περιοριστεί - να επιλυθεί σε κλειστά γραφεία. Είναι μια σύγκρουση που έχει βαθύνει εξαιρετικά στην τοπική – κοινωνική βάση. Θα έλεγα όμως, ότι δεν πρόκειται μόνο για μια πολιτικού χαρακτήρα διαφορά. Είναι δυο πολιτισμοί. Στο τέλος, πιστεύω, ότι είτε υπάρξει η λέξη «στήριξη» είτε δεν υπάρξει, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει πρώτα με κριτήριο την αξιοπρέπεια! Το σύστημα αξιών κάθε αληθινά προοδευτικού ανθρώπου, σήμερα του επιβάλλει να αρνηθεί επειγόντως τους περίεργους προσωπικούς μηχανισμούς, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε κομματική πειθαρχία. Άλλωστε, δεν μπορούν να μιλούν για κομματική πειθαρχία, σε κανέναν, όσοι λειτούργησαν ως διασπαστές αλλά και ως λαθρεπιβάτες οχημάτων το 2006, με αποκλειστικό αυτοσκοπό την εξουσία. Πιστεύω, ότι πλέον δεν έχει καμιά σημασία ποιοί θα δώσουν «στήριξη» στον κύριο Κασιμάτη. Εκείνος, ίσως, θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τον στηρίζει και ο Βούδας. Αλλά και να κατεβεί ό ίδιος ο Βούδας στον Κορυδαλλό, αυτό είναι εντελώς αδιάφορο στους υποψιασμένους πολίτες.

Στις προτάσεις όμως που έγιναν από το ΠΑΣΟΚ είναι και η κυρία Κατσάνου.
Πιστεύω, ότι για την κυρία Μερόπη Κατσάνου αποτελεί εξαιρετικά μεγάλη τιμή η πρόταση αυτή. Αυτό όμως, είναι ανεξάρτητο από τη θέση μας για τα πράγματα... Πολύ εγκαίρως, από την ίδρυσή μας, το 2008, έχουμε τοποθετηθεί καθαρά: Όπως είναι πλέον τα πράγματα και όπως έγιναν τα κόμματα, καλό θα είναι να μην δίνουν χρίσματα. Πως είναι δυνατόν μια Συντονιστική ή μια Νομαρχιακή Επιτροπή που δεν έχει κανέναν πολιτικό ρόλο, δεν συμμετέχει καν στην πραγματικότητα της καθημερινής ζωής της πόλης δεν βγάζει ούτε μια ανακοίνωση επί τρία χρόνια, μαζεύεται μόνο για να χειροκροτήσει τους βουλευτές σε καμιά κοπή πίτας ή σε καμιά τελετή με σουβλάκια να λαμβάνει ξαφνικά Θείον Φως και να ξέρει να μας πει και τι θα προτείνουμε για Δήμαρχο; Αυτά είναι αστειότητες...

Τι απέγινε η ανοιχτή πρόταση που είχατε διατυπώσει τον Μάιο;
Τα συμβάντα των τελευταίων δυο μηνών επιβεβαιώνουν ότι κινηθήκαμε στην ορθή κατεύθυνση. Η πρόταση μάλιστα αυτή –και με τον τρόπο που έγινε- είμαι απολύτως πεισμένος ότι βρήκε ισχυρό έδαφος στη βάση των πολιτών, που βρίσκονται πιθανότατα αυτή τη στιγμή ένα βήμα πιο μπροστά και από τις ηγεσίες των τοπικών κινήσεων. Οι πολίτες τελικά, σε πείσμα όλων, εξακολουθούν να παρακολουθούν και να ενδιαφέρονται, όποτε η πολιτική σκέψη και δράση κινείται επί της ουσίας.

Δεν υπάρχει όμως καμιά ανακοίνωση...
Η πρόταση που κάναμε δεν είχε ούτε προεξοφλημένη κατάληξη ούτε εύκολο διαδικαστικό. Παρ όλα αυτά, είναι σαφές, ότι παρήγαγε άμεσες και δραστικότατες εξελίξεις, που αυτή τη στιγμή δεν έχουν ολοκληρωθεί. Επειδή όμως, είναι αναγκαίο να σεβόμαστε τους συντελεστές ενός διαλόγου, όπου συμμετέχουν ισότιμοι συνομιλητές, περισσότερες λεπτομέρειες, ευχαρίστως και αναλυτικά, τον Σεπτέμβριο.

Κλείνετε την παράταξη για διακοπές και ξεκινάτε πάλι τον Σεπτέμβριο δηλαδή;
Καθόλου. Εντός ολίγων ωρών θα υπάρξουν ανακοινώσεις αποφάσεων και κινήσεων. Τις επόμενες μέρες μπαίνουμε σε λεπτομέρειες συζήτησης του προγράμματος, διαβάζουμε πολύ και δουλεύουμε πολύ. Θα υπάρξει και εγκύκλιος για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Τα ιστολόγιά μας θα κάνουν ελάχιστες διακοπές και τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν εκπλήξεις.

Η παράταξη του κυρίου Κασιμάτη «Πολίτες για τον Κορυδαλλό», έδωσε χτες "νέα διακήρυξη" για τις εκλογές. Ποιές βασικές διαφορές προκύπτουν σε επίπεδο αρχών με την 16χρονη πόλη;
Η μεγάλη διαφορά είναι ότι την διακήρυξη του κυρίου Κασιμάτη δεν θα την διαβάσουν καθόλου οι πολίτες. Οι πολίτες, έχουν δείγμα γραφής από την διοίκηση του κυρίου Κασιμάτη και δεν χρειάζονται καμιά διακήρυξη. Διάβασαν και την προηγούμενη πριν από τέσσερα χρόνια. Θα συγκρίνουν αυτήν με τα έργα του.

Στην πρακτική τι διαφορετικό θα κάνετε; Που είναι η διαφοροποίηση;
Η κρισιμότερη διαφορά μιας αυτο-οργάνωσης, από μια παράταξη σαν του κυρίου Κασιμάτη είναι απλώς: ότι εμείς είμαστε κίνηση πολιτών ενώ εκείνη είναι η παράταξη του αυτοδιοικητικού κατεστημένου.
Συνεπώς οι διαφορές είναι παντού. Στον σχεδιασμό, στον τρόπο της δημοκρατικής συμμετοχής και λήψης αποφάσεων, στο θέμα της διαφάνειας, στο θέμα της αξιοποίησης των ανθρώπων, στην ορθολογιστική αξιοποίηση των οικονομικών πόρων και στην ικανότητα ενεργοποίησης όλων των δυνατοτήτων που διαθέτει η πόλη μας.

Έχετε βρει κεντρικό σύνθημα;
Όχι ακόμα αλλά πιστεύω κάτι όπως
«Οι Κορυδαλλιώτες αρπάζουν την ευκαιρία»
θα ήταν καλό...

http://korydallos.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html

Read More......

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Από τον Πειραιά φωνάζουμε και εμείς: Σ Κ Ε Υ Ω Ρ Ι Α...


Οι δηλώσεις του κυρίου Νεράντζη:

Αν. Νερατζης: «σκευωρία ΠΑΣΟΚ» εις βάρος ... ΠΑΣΟΚ

Για σκευωρία σε βάρος της ΝΔ με σύσταση εξεταστικών επιτροπών και ψήφιση νόμων κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο κ. Αναστάσιος Νεράτζης, βουλευτής και υπεύθυνος τομέα δικαιοσύνης της ΝΔ, με αφορμή την έκδοση διατάξεως σε βάρος του κ. Γιάννη Αγγέλου για το σκάνδαλο ΒΑτοπεδίου.

(πηγή εδώ όπου συνοδεύει και γνωστό πλέον βιντεάκι από το korydallos.blog)


Επιβεβαιώνουμε ότι πραγματικά υπάρχει σκευωρία εδώ στον Πειραιά, όπως φωνάζουμε εδώ και τέσσερα χρόνια.
Είναι η σκευωρία της αλλαξο ...βελονιάς μεταξύ αρκετών τοπικών στελεχών, με προσωπικές στρατηγικές, (του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο), που συνυπάρχουν αρμονικότατα με την συντηρητική νομεκλατούρα, και τη σκληρή δεξιά της περιοχής, διαμορφώνουν και διατηρούν "Αυτοδιοικητικά δίπορτα", συμφωνίες και οι διαπραγματεύσεις, κανονική μοιρασιά για κόρες, γιούς, αδέρφια και ανήψια, και κουμπάρους. Μια μοιρασιά που αηδιάζει όλους τους πολίτες και τους αποτρέπει από κάθε πραγματική συμμετοχή.

Για τον Δήμο Κορυδαλλού ας πούμε, προτείνουν λύσεις "ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας" και πρόσωπα κοινής αποδοχής, την ίδια ώρα που η οικονομική οπισθοδρόμηση οι ταξικές διαφορές οξύνονται και μεγάλα οικονομικά- κοινωνικά αδιέξοδα αγριεύουν.

Μαντεύουμε το αποτέλεσμα:
Για την περιφέρεια η μισή Δημοτική Ομάδα του κυρίου Κασιμάτη θα μοιράζει ψηφοδέλτια με τον εκλεκτό του Μιχαλολιάκου και του Νεράντζη, οι άλλοι μισοί θα δίνουν (ας πούμε) τον κύριο Μίχα ή τον κύριο Σκανδαλίδη.

Αγκαζέ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας θα παρελαύνουν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις της εμπριμέ συμμαχίας για το Δήμο το πρωί και το βραδάκι στις πλατείες θα βγάζουν "δεκάρικους" για την "νέα αλλαγή" οι μεν, για να λάμψει η αλήθεια των κυρίων Αγγέλου, Βουλγαράκη και Ρουσσόπουλου οι άλλοι.

Ρε σεις, φαινόμαστε για τόσο ηλίθιοι να ρθούμε να βαράμε και παλαμάκια;

Υπόψιν Παπανδρέου, Ξυνίδη, Τσούρα, Μίχου, Βουλευτάδων και Γραμματέων,
υπόψιν επίσης
(όπως ορίζουν τα νέα μας ήθη)
Σαμαρά, Μιχαλολιάκου, κλπ...
Υπόψιν επίσης
Πρετεντέρη, Χατζηνικολάου κλπ
Υπόψιν
Αννίτας Πάνια, Στεφανίδου Τατιάνας κλπ...

Εϊ παιδιά, έχει δίκιο ο Νεράντζης. Αθώοι όλοι!!!



Και τώρα οι φίλοι του κ. Κασιμάτη γίνονται μέλη! (τρεχάτε να προλάβετε)


Οικοδομούν το σοσιαλισμό στον Κορυδαλλό.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
ΚΙΝΗΜΑ ΖΩΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Neagenia- αυτοοργάνωση

Read More......

Σύμπτωση... Η Κορυδαλλιώτικη "διαφάνεια" φαίνεται Κινέζικη και στο ΥΠΕΣ!

Στις 8 Απριλίου, σχολιάζοντας την ανάρτηση του tenekedoupoli με τίτλο "Άριστα τα ΚΙΝΕΖΙΚΑ του κυρίου Δημάρχου..."

συμφωνήσαμε και επαναλάβαμε αναφέροντας

"Η ανάρτηση που άναψε φωτιά"...

Ψευδώνυμο ιστολόγιο, που (ατύπως) εκφράζει τον Δήμαρχο Κορυδαλλού κ. Κασιμάτη, απέκτησε δασκαλίστικο, εισαγγελικό ρόλο, επιπλήσσοντας τους πάντες, απορώντας και απαιτώντας σιωπή... Προβληματιστήκαμε, μήπως μιλάμε πολύ και μήπως μόνο εμείς κατανοούμε διαστρεβλωμένα τις διάφανες, ρηξικέλευθες τοποθετήσεις του Δημάρχου.

Τελικά, τρεις μήνες αργότερα ένα έγγραφο του ΥΠΕΣ, (με αποδέκτη εσάς κύριε Κασιμάτη), αναφέρει επί λέξη: "...Ως εκ τούτου, δεν κατανοούμε τους χαρακτηρισμούς που διατυπώνετε στο Α.Π. 14/24-3-2010 έγγραφό σας, καταγγέλλοντάς μας ότι ενεργήσαμε εντός των πλαισίων της αρμοδιότητάς μας..."

Αν δεν ήταν υπηρεσιακό το έγγραφο θα μπορούσε απλά να αναφέρει:

"Αφήστε τα ΚΙΝΕΖΙΚΑ".

Η απάντηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ" στην αίτηση της Μερόπης Κατσάνου με κλικ εδώ

(Σχετικό)
Κορυδαλλός, "στην Ελληνική": Καθαρές κουβέντες...


Read More......

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

"Το κράτος είμαι εγώ"

Από http://xilieseikones.blogspot.com

L’ETAT C’EST MOI
L’ETAT C’EST MOI
Τσιφλίκι των δημάρχων
Ως εργαλείο προσωπικής προβολής των δημάρχων φαίνεται πως χρησιμοποιούνται οι επίσημες ιστοσελίδες των δήμων. Μια περιήγηση σε αυτές καταδεικνύει ότι σε σημαντικό βαθμό αντιμετωπίζονται ως προσωπικό τσιφλίκι του κάθε δημοτικού άρχοντα.




(μεταφορά από το korydallos.blogspot, που για περισσότερα παραπέμπει εδώ:

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ στην Ελευθεροτυπία Τσιφλίκι των δημάρχων οι δημοτικές ιστοσελίδες.)

(παραπομπή)
στα δικά μας
(Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010)
Απαιτούμε εδώ και τώρα κανόνες ισότιμης μεταχείρισης κ. Δήμαρχε!

Read More......

Πολλά γκάλοπ στη Νίκαια για το χρίσμα...



ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ…..ΧΡΙΣΜΑΤΑ
(του Πρόδρομου Ζαχαρόπουλου)
Μπορεί να μας χωρίζουν περίπου 4 μήνες από τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές ,αλλά έχουμε μπει για τα καλά στις προεκλογικές προετοιμασίες κυρίως σε ότι αφορά την κατάθεση υποψηφιοτήτων εκ μέρους των ενδιαφερομένων .
Η αξιολόγηση και η τελική επιλογή είναι ομολογουμένως μια επίπονη και ψυχοφθόρος διαδικασία στην οποία πρέπει να μπουν οι κομματικοί φορείς προκειμένου να υποδείξουν εκείνους που θα μπορέσουν καλλίτερα και αποτελεσματικότερα να παρουσιάσουν τις αυτοδιοικητικές θέσεις κάθε κόμματος και παράλληλα να καταθέσουν ένα αξιόπιστο και φερέγγυο δημοτικό πρόγραμμα που θα βάλλει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου τους επιμέρους Δήμους .
Πολύ συζήτηση όμως γίνεται για το αν τα κόμματα θα πρέπει να δίνουν χρίσματα για τις δημοτικές εκλογές ,η θα πρέπει να αφήνουν τις «τοπικές κοινωνίες» ,όπως λέγεται, να επιλέγουν τους υποψηφίους τους .
Κατ αρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα κόμματα είναι συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας μας και δεν μπορεί να τα θεωρούμε ικανά για να κυβερνούν τη χώρα ,με ότι αυτό συνεπάγεται, και όταν πρόκειται για εκλογές τοπικού χαρακτήρα να υποστηρίζουμε ότι δεν πρέπει να παίρνουν θέση .
Αποτελεί μέγιστη υποκρισία να θεωρούμε ότι ένα κόμμα μπορεί να διαχειρίζεται μείζονα προβλήματα που σχετίζονται με την ίδια μας τη ζωή και τις προοπτικές της ,αλλά είναι ανίκανο να εκφράζει άποψη για τοπικά και αυτοδιοικητικά θέματα .
Άλλωστε τα κόμματα σε μια πραγματική Δημοκρατία κρίνονται από όλες τις επιλογές τους και επιβραβεύονται η όχι ανάλογα με αυτές .
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές σίγουρα έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε σχέση με τις Βουλευτικές εκλογές ,και είναι σίγουρο ότι σε αυτές τις εκλογές ο πολίτης ψηφίζει πιο χαλαρά από άποψη κομματικής δέσμευσης ,όμως ένα κόμμα δεν πρέπει να «κρύβεται» πίσω από αυτήν την ιδιαιτερότητα και να μη τολμά να πάρει θέση επί των προσώπων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών σε αυτές τις εκλογές οι οποίες κρίνουν την καθημερινότητα και τις άμεσες ανάγκες του πολίτη ιδιαίτερα τώρα που το αυτοδιοικητικό σκηνικό διαφοροποιείται τα μέγιστα λόγω της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας .
Τα κόμματα μπορεί να τα χαρακτηρίζουμε ικανά η όχι, αποτελεσματικά η μη ,ανταποκρινόμενα στις σύγχρονες απαιτήσεις η όχι και να τα κρίνουμε θετικά η αρνητικά . Δεν πρέπει όμως να παραγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο τους στην λειτουργία της Δημοκρατίας όπως αυτή εκφράζεται σε όλες τις πολιτικές διεργασίες, και μια τέτοια πολιτική διεργασία είναι οι Αυτοδιοικητικές εκλογές .
Πρέπει λοιπόν να τολμούν να παίρνουν θέση επί προσώπων και πολιτικών και να κρίνονται θετικά η αρνητικά για τις επιλογές τους .
Τα χρίσματα είναι αναφαίρετο δικαίωμα των κομμάτων διότι πάντα μέσα από αυτά κρίνονταν στις τοπικές εκλογές και πάντα μέσα από αυτά επικυρώνονταν η όχι οι επιλογές τους ,αρκεί αυτές οι επιλογές να κινούνται ,στο μέτρο του δυνατού, μέσα σε πλαίσια αξιοκρατίας και όχι μέσα σε πλαίσια συναλλαγής και κομματικών συσχετισμών η επιβράβευσης προσωπικών στρατηγικών και μωροφιλοδοξιών.
Η αντίθετη άποψη δεν επισφραγίζει τον ρόλο του κόμματος ως καθοδηγητή της κοινωνίας και απεμπολεί βασικά χαρακτηριστικά του ως συστατικό και απαραίτητο στοιχείο μιας κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.


Ευχαριστούμε τον κ. Ζαχαρόπουλο για το άρθρο του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Προς αποφυγή "συγχύσεων"
Η Δεκαεξάχρονη Πόλη από την ιδρυτική διακήρυξη (25 Ιουλίου 2008) έχει διατυπώσει διαφορετική προσέγγιση. Είναι γνωστό ότι το neagenia συμφωνεί με τη θέση αυτή.

Read More......

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ



Read More......

Μεγάλος τσαμπουκάς του tenekedoupoli.

"ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ"

Στην εικόνα ο διασπαστής (του ΠΑΣΟΚ) σημερινός Δήμαρχος Κορυδαλλού κύριος Κασιμάτης, όταν τα είχε βρεί με τον κύριο Διάκο. Χιλιάδες προβοκατόρικα μηνύματα πήγαν τότε στους δεξιούς ψηφοφόρους, με τα οποία "οι Νεοδημοκράτες έπρεπε να ψηφίσουν Κασιμάτη". Καταστάσεις και ονόματα κύριε Διάκο, από εσάς τα είχαν βρεί οι ενδιαφερόμενοι;;;
Κύριε Διάκο, μην απαντήσετε. Επιβαρύνεται η θέση σας.

Θέλει κάποιος να απαντήσει που βρήκε τις αντίστοιχες καταστάσεις μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ; Αυτό δεν είναι ανεξαρτησία. Είναι διακομματικό παζάρι. Όλοι το γνωρίζουν και κανείς δεν παραμυθιάζεται.


Read More......

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΜΠΑΡΟΥΦΑ

ΜΙΑ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ !...

Η εξέλιξη, εφ΄ όσον ευοδωθεί, συνιστά τριπλό σκάνδαλο :

Πολιτικό : Η προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ μιλά για Αγροτική Τράπεζα στον έλεγχο του δημοσίου, ενώ οι προεκλογικές και μετεκλογικές εξαγγελίες, αναφέρονταν σε ισχυρό κρατικό τραπεζικό πόλο, με τη συμμετοχή της. Πότε και ποιος άλλαξε αυτές τις θέσεις ; Πως, βασικοί προγραμματικοί στόχοι κόβονται και ράβονται στα μέτρα των εκπροσώπων του μεταπρατικού κεφαλαίου ;

Οικονομικό : Μια προσφορά, στην περίπτωση για την ΑΤΕ, κάτω και από την ονομαστική τιμή της μετοχής (!), ξεφτιλιστική, δηλαδή, τι νόημα έχει και που στηρίζονται οι όποιες προσδοκίες αποδοχής της ;
Πως και ποιος μπορεί να πουλήσει την Αγροτική στον Σάλλα, με τίμημα, περίπου 450 εκατ. €, όταν, μόνο τα ακίνητα, που έχει στην ιδιοκτησία της η τράπεζα, έχουν αντικειμενική αξία πάνω από τα 500 εκατ. €, ενώ, γενικά, τα περιουσιακά της στοιχεία, (υλικά και άϋλα), εκτιμιούνται πάνω από 10 δις. € ;
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Νομικό : Ακόμα και το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου για αποκρατικοποιήσεις, προβλέπει κυβερνητική απόφαση και απόφαση της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, για κάθε δημόσια επιχείρηση ή φορέα, χωριστά και την προκήρυξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για κάθε περίπτωση. Με ποιο δικαίωμα θα υπάρξει αντιμετώπιση και απάντηση στο αίτημα της Πειραιώς για το «πακέτο» ;

Πρόκειται, λοιπόν, για μια μπαρούφα και μισή, για μια κίνηση «λαγό», που αλλού αποσκοπεί κι όχι στην συγκεκριμένη εξαγορά : αυτή δεν μπορεί να γίνει !...

Read More......

"Συνεργασία" και "ανταγωνιστικότητα".



Αναπάντητο έχει παραμείνει το ερώτημά μας, διατυπωμένο εδώ από 8 Απριλίου.
Το έχουμε στείλει στους άμεσα εμπλεκόμενους Δημοτικούς Άρχοντες, κ.κ. Μπενετάτο (Δήμαρχο Νίκαιας) και Κασιμάτη (Δήμος Κορυδαλλού).
Το στείλαμε και στο ΥΠΕΣ και εξακολουθούμε να περιμένουμε.



Δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς πόσα ισχύουν από όσα ακούγονται για τον βαθμό ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των δυο Δημάρχων.
Γνωρίζουμε όμως ότι υπάρχει ένας τομέας όπου αναπτύσσεται σκληρός ανταγωνισμός:
Ποιος θα χρεοκοπήσει περισσότερο την πόλη που διοικεί;

Όσο για τους κυρίους του ΥΠΕΣ, που είναι ήδη εκπρόθεσμοι, θα περιμένουμε λίγες ώρες ακόμα.

Μετά θα αλλάξουμε τακτική.

Αρκετά το παίξατε "απασχολημένοι" εκεί στο Υφυπουργείο.

Οι φήμες που κυκλοφορούν για παρεμβάσεις δεν τιμούν καθόλου ορισμένους.
Διαφάνεια παντού δεν γίνεται όταν κάνετε 4 μήνες να ελέγξετε ένα ερώτημα.
Υπάρχει και άλλος τρόπος για να πάρουμε απαντήσεις. Όλοι οι τρόποι θα εξαντληθούν.

Πως θα απογράψετε τόσες εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους αν έχετε αδυναμία να μετρήσετε τρεις ντουζίνες σε μια Δημοτική επιχείρηση;

Read More......

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

"Χρυσές δουλειές"


Ανοίξαμε και σας περιμένουμε...


14/07/2010

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ
ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ



Πρώτη μέρα των θερινών εκπτώσεων και η αγορά του Πειραιά προσκαλεί τους καταναλωτές στις καλύτερες, μεγαλύτερες και ποιοτικότερες εκπτώσεις όλων των εποχών.
Η οικονομική κρίση φέρνει πραγματικές ευκαιρίες και φθηνές εκπλήξεις σε όλους τους επισκέπτες της πειραϊκής αγοράς.
Είδη που, λόγω τέλους εποχής, για τους εμπόρους χάνουν την αξία τους και φθηναίνουν, αποκτούν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για τους καταναλωτές που, με λιγότερα χρήματα, αγοράζουν περισσότερα και ποιοτικότερα είδη.
Καλές δουλειές στα μαγαζιά !
Καλές αγορές στους καταναλωτές!


Read More......

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Οριστικές διακοπές για 60.000

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Συχνά διαβάζουμε εδώ και χρόνια παρόμοιους τίτλους.
"Πετυχημένοι άνθρωποι της αγοράς", "μοντέρνοι οικονομολόγοι" και αναλυτές του καφενείου, αντιμετώπιζαν το γεγονός με απάθεια ή και με θετική προσέγγιση.

Το λεγόμενο "ξεκαθάρισμα", είχε πάντα οπαδούς σε μια χώρα με άτολμους και ύποπτους πολιτικούς, "πονηρούς" εμπόρους και "λαμόγια" επιχειρηματίες.

Είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια την ώρα που ένα λουκέτο κλείδωνε, πολλές φορές, λίγο πιό κάτω, κοβόταν μια κορδέλα στα εγκαίνια μιας νέας επιχείρησης.

Αυτή τη φορά δεν είναι έτσι.

Όταν λέμε λουκέτο, εννοούμε λουκέτο.

Πολλοί από αυτούς τους αξιοπρεπείς παραγωγικά και κοινωνικο-επαγγελματικά (χτεσινούς) επιχειρηματίες θα βρεθούν στο παγκάκι.

Οι παγκόσμιοι πρωτεργάτες και διαχειριστές αυτού του συστήματος, δεν θα πτοηθούν. Θα βρουν το αποτέλεσμα πολύ καλό! (-46% το έλλειμμα).

Η απόφαση είναι να τελειώσουν οριστικά χωρίς οίκτο και χωρίς κανένα περιθώριο αλληλεγγύης.

Αυτό λοιπόν δεν λέγεται "ξεκαθάρισμα". Αυτό λέγεται καθάρισμα.

Read More......

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Ο πάσαλος...





Από το Χειμώνα η Δημοτική Αρχή γέμισε όλο τον κόσμο με επαναλαμβανόμενα - πανηγυρικά δελτία τύπου, και τίτλο:
Νέες ασφαλείς παιδικές χαρές στον Κορυδαλλό!

Λίγους μήνες μετά την παράδοση της παιδικής χαράς του Αϊ Γιώργη στον Κορυδαλλό, τρέχουν να μαζέψουν τους πασάλους!
Από την δυνατή αυτο-οργάνωση ΔΕΚΑΕΞΑΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Read More......

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Φαντάστικές εκδηλώσεις και ονειρεμένα αθλητικά κέντρα...

Με αργούς ρυθμους


Το σκάνδαλο της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Ιανουάριο και ο χαμός έγινε αυτές τις ημέρες, μόλις 6 μήνες μετά.

Στις 14 Φεβρουαρίου έγινε γνωστή η εκδήλωση-φάντασμα του Υπ.Αθλητισμού που κόστισε 14 εκατ.ευρώ. Διαβάστε εδώ: (Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός και η εκδήλωση φάντασμα 14 εκατομμυρίων).

Σήμερα, 5 μήνες μετά ο Γερουλάνος έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Μήπως να πηγαίναμε λίγο πιο γρήγορα;


Σημ: Εδώ ο άλλος, ο κ. Ιωαννίδης, (στις 22 Σεπτ. 2009)

που ρωτήθηκε για το υπερσύγχρονο Αθλητικό κέντρο φάντασμα αλλά δεν απάντησε ποτέ, ενώ ο φίλος του ο κύριος Κασιμάτης (Δήμαρχος Κορυδαλλού), τον ευχαρίστησε για την προσπάθειά του...

δείτε σε ένα παραστατικό βίντεο τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής (κλικ)

ο κύριος Γερουλάνος, πρέπει τώρα να αναζητήσει πόσο κόστισε αυτό το "έργο" που δεν έγινε ποτέ;

Δυσκολεύεται;;;

Είναι λίγο μακριά ο Πειραιάς


το αθλητικό κέντρο σήμερα

Read More......

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Και τώρα οι φίλοι του κ. Κασιμάτη γίνονται μέλη!




Κορυδαλλός, έδεσε η μανέστρα....

από tenekedoupoli















Η παράταξη της ΝΔ στηρίζει Κασιμάτη
(γιατί "η πόλη μας χρειάζεται μια ισχυρή ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση").

Άιντε και για την περιφέρεια όλοι μαζί Μεϊμαράκη.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ...

Read More......

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Οικοδομούν το σοσιαλισμό στον Κορυδαλλό.


Διακομματική στήριξη ζητά ο "ανεξάρτητος" Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.
Στήριξη θα του δώσουν
μόνο οι "πετυχημένοι" μικροαπατεώνες του βουλευτικού κατεστημένου, οι τοπικές παραδουλεύτρες υπερτοπικών εργολαβικών συμφερόντων, οι μεσολαβητές εκδοτικών και μικροεκδοτικών επενδύσεων και ορισμένοι μικροβολεμένοι που συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο των παραπάνω αρρωστημένων σχέσεων του σκουριασμένου συστήματος της τοπικής εξουσίας.

Εδώ, ο κ. Κασιμάτης συναντά τον Υφυπουργό της Ν.Δ. κ. Ιωαννίδη. Στην συνέχεια όμως, η φωτογραφία αντικαθίσταται με άλλη, όπου προσπαθεί να ψήσει με δωράκι τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο τίτλος όμως μένει: "Συνάντηση Κασιμάτη - Ιωαννίδη".


Δεν είναι καθόλου περίεργο ότι τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κατέλαβαν θέσεις οργάνων σε Δημοτικό, Νομαρχιακό ή περιφερειακό επίπεδο, υποστηριζόμενα από αυτό ακριβώς το άθλιο και αρρωστημένο σύστημα, αφού έκαναν τα πάντα -σχεδόν- για να διαλύσουν την συλλογική λειτουργία των οργανώσεων και να αποκλείσουν με διάφορους τρόπους τους ανεπιθύμητους, εισηγούνται τώρα κατά πλειοψηφία την στήριξη του ανεξάρτητου υπερδιαπλεκόμενου Δημάρχου.


Ένα μικρό δείγμα από την οικοδόμηση του σοσιαλισμού του κυρίου Κασιμάτη!
πηγή βίντεο:
το φιάσκο της τετραετίας!!!





παραπομπές
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ Κορυδαλλού, διακινούν επιστολή (και μαζεύουν πολλές δεκάδες υπογραφές), με την οποία κάνουν σαφές ότι θα πολεμήσουν σκληρά μέχρι το τέλος "ενάντια στα λαμόγια της πολιτικής" από όπου και αν προέρχονται.

Το neagenia στηρίζει ανεπιφύλακτα την αξιοπρεπή επιλογή της 16χρονης πόλης, μια ελπιδοφόρα πρόταση που διατυπώθηκε πριν από δύο μήνες και βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο της συζήτησης των πιό δημιουργικών δυνάμεων της πόλης.

Read More......

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ