Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Ένα κίνημα έξι άμεσων στόχων

Για ένα κίνημα με σχέδιο, φορέα άμεσων ρεαλιστικών οραματικών στόχων

Του Νίκου Κοτζιά

Η χώρα έχει ανάγκη ενός ουσιαστικού σχεδίου που να της δίνει προοπτικές. Να γεννά προσμονές και ελπίδες. Να αντιστρατεύεται τη «δημιουργική λογιστική». Ταυτόχρονα, και όσο αυτό το σχέδιο δεν διαμορφώνεται, και κατά προέκταση δεν υλοποιείται, είναι επείγον οι πιο διαφορετικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, να διαμορφώσουν άμεσα ένα μεγάλο κίνημα που να προωθεί την αντίσταση απέναντι στην κατάρρευση της χώρας και να ανοίξει διάλογο για μια διαφορετική πορεία της.Το σχέδιο αυτό δεν θα είναι ένα πρόγραμμα κόμματος ή πολιτικού κινήματος, ή κάποιο υποκατάστατό του, αλλά ένα σχέδιο που μπορεί να το υιοθετήσει όλο ή εν μέρει ο οποιοσδήποτε και η οποιαδήποτε, άτομο, κόμμα, κοινωνικός φορέας, παρέα, μπλόκερς και πολίτες. Αποσκοπεί στην πραγμάτωση έξη, τουλάχιστον, μεγάλων στόχων που περιγράφω στη συνέχεια. Στην επαναφορά της αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία. Στην χάραξη ενός ρεαλιστικού οράματος για το αύριο. Τέλος, αποσκοπεί στο να υποχρεώσει τη κυβέρνηση να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων τα οποία όταν τα ακούει σφυρίζει αδιάφορα. Εννοώ ερωτήματα όπως εκείνο που αφορά τους λόγους που οδήγησαν το οικονομικό επιτελείο της, όταν η Επιτροπή πρότεινε τέσσερα χρόνια εξόδου από την κρίση, εκείνο αντί να προτείνει τα πέντε, αντιπρότεινε, ω! τι πονηροί! Ω τι θαυμάσια! Τρία χρόνια. Χρονοδιάγραμμα που αποτελεί το θεμέλιο για την σημερινή πολιτική λιτότητας που για ορισμένους στο οικονομικό επιτελείο δεν συγκροτήθηκε ως ανάγκη για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά ως «ευκαιρία με αφορμή την κρίση».

Κίνημα για την προάσπιση και προώθηση έξη στόχων

Στις σημερινές συνθήκες κρίσης, όπου η κυβέρνηση διεκπεραιώνει λογιστικά βιβλία και ονειρεύεται, όπως έλεγε μεταπολεμικά ο Γεώργιος Παπανδρέου, να «ευημερούν οι αριθμοί ενώ θα υποφέρουν οι άνθρωποι», είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσει και πάλι ο απλός πολίτης ένα κοινωνικό – πολιτικό αποκούμπι. Το ΠΑΣΟΚ δείχνει τάσεις αυτοκτονίας ως προς τις σχέσεις του με τα λαϊκά στρώματα. Η αριστερά δεν συμπεριφέρεται ως αριστερά. Ένα κομμάτι της έχει ως υπέρτατο στόχο την «διατηρήσει του φρουρίου της», ενώ το άλλο έχει θέσει το «εγώ» πάνω από το «εμείς» και τα συλλογικά αγαθά και ανάγκες. Ταυτόχρονα, η μεγάλη πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ και στην Αριστερά, αλλά και δυνάμεις από άλλα κόμματα καθώς και κοινωνικούς χώρους, μπορούν και θέλουν να υπερασπιστούν ορισμένες στοιχειώδεις κατακτήσεις και δικαιώματα. Να μην επιτρέψουν την πλήρη κατάρρευση της χώρας, του κοινωνικού ιστού και της εθνικής της ταυτότητας. Χρειάζεται, λοιπόν ένα κίνημα από τα κάτω που θα συμπεριλαμβάνει δυνάμεις από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές περιοχές.Ποιοι μπορούν να είναι αυτοί οι στόχοι; Κατά τη γνώμη μου οφείλουν να είναι (και ας συμπληρώσει, διορθώσει, αφαιρέσει, ο καθένας και η καθεμία ότι εκείνος (-η) θεωρεί ορθό) οι εξής έξη: Προάσπιση της δημοκρατίας, των κοινωνικών κατακτήσεων, του δημόσιου πλούτου, μιας δίκαιης ανάπτυξης, με μια νέα αντίληψη για την ΕΕ, και, τέλος, μιας δημοκρατικής ρεαλιστικής ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής,.

Στόχος πρώτος κάθε κινήματος η προάσπιση της Δημοκρατίας
Θεμέλιο κάθε κινήματος αυτή τη στιγμή είναι η προάσπιση της δημοκρατίας, της δημοκρατικής διαδικασίας, των δημοκρατικών θεσμών και του πολιτισμού του δημοκρατικού διαλόγου. Η δημοκρατία κινδυνεύει τόσο από αυτούς που θέλουν «να κάψουν τη βουλή», όσο και από εκείνους που με την πρακτική τους γεννάνε αυτές τις διαθέσεις καψίματος. Η δημοκρατία κινδυνεύει από εκείνους που παριστάνουν τους ειδικούς και επιδιώκουν να αφήσουν την κοινή γνώμη χωρίς επαρκείς πληροφορίες. Που θεωρούν ότι οι ειδικοί ή τα «ειδικά συμφέροντα» είναι οι μόνοι που μπορούν να γνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα κοινά. Σε αντίθεση με την Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία όπου οι ειδικοί θεωρούνταν κίνδυνος για τη δημοκρατία και την πόλη. Για αυτό εξάλλου, οι ειδικοί μπορούσαν να κοινοποιούν στο Δήμο τις ειδικές γνώσεις και εκτιμήσεις τους, ενώ η Πολιτική απόφαση παρέμενε στον Δήμο.Ακόμα μεγαλύτερο δημοκρατικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι έχουν εμφανιστεί σειρά υπερεθνικών θεσμών που λαμβάνουν αποφάσεις για το μέλλον αυτού του τόπου χωρίς τη συμμετοχή της κοινωνίας. Εδώ δεν έχει απλά απολεσθεί ένα τμήμα κυριαρχίας, αλλά, ουσιαστικά, έχει καταργηθεί η συγκροτημένη δημοκρατική συμμετοχή στη λήψη και υλοποίηση απόφασης για ζωτικές ανάγκες της ίδιας της κοινωνίας και των πολιτών. Είναι ολοφάνερο ότι η έλευση του ΔΝΤ, της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποτελεί τον μηχανισμό πίσω από τον οποίο κρύβονται τα συμφέροντα των ξένων και των ελληνικών τραπεζών, ενώ έχει ουσιαστικά καταργηθεί στα μεγάλα σοβαρά ζητήματα κάθε ίχνος δημοκρατίας. Η κατάργηση αυτή δεν μπορεί να υπερκεραστεί με κάποια παιχνίδια διαβούλευσης. Είναι κατά συνέπεια επιτακτική ανάγκη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα ελέγχου και λήψης απόφασης μιας δημοκρατικά οργανωμένης κοινωνίας.

Στόχος δεύτερος: Η προάσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων
Μέσα στο κλίμα αντιδημοκρατικότητας που σκεπάζεται από τις δήθεν διαβουλεύσεις, καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια να περιοριστούν και να καταργηθούν τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και γενικότερα σειρά από συλλογικά δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Δεν είναι απλά το γεγονός ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται εκτός της ελληνικής κοινωνίας, αλλά επιπλέον, και για αυτό εξάλλου λαμβάνονται εκτός, οι αποφάσεις αυτές στοχεύουν σε δικαιώματα δεκαετιών. Με αυτό τον τρόπο τα μεγάλα ελληνικά και ξένα συμφέροντα προσπαθούν να πάρουν μια ρεβάνς από τον ελληνικό λαό που με πολύ ιδρώτα, ακόμα και αίμα, είχε διασφαλίσει για τον εαυτό του αυτά τα δικαιώματα. Στοχεύοντας οι μηχανισμοί που δεν αποφασίζουν με δημοκρατικές διαδικασίες στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των Ελλήνων μισθωτών και των μεσαίων στρωμάτων, προσπαθούν, ταυτόχρονα, να αναδείξουν ως υπαίτιο της κρίσης αυτά τα κοινωνικά στρώματα και ομάδες, καθώς και τα εισοδήματά τους. Ο αντιδημοκρατικός και αντικοινωνικός χαρακτήρας των πρόσφατων μέτρων συνοδεύεται, δυστυχώς, από μια βαθιά κοινωνική ανηθικότητα.Η κυβέρνηση και πολλά ΜΜΕ προσπαθούν να απαλλάξουν τους ένοχους από τις ευθύνες τους. Είναι έτοιμη να τους ξεπουλήσει τον δημόσιο πλούτο. Αντίθετα, στοχεύον ενάντια στα μεσαία στρώματα και τους μισθωτούς. Λιδωρούν σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων. Σε αυτές τις επιλογές των εξουσιαστών, σε αυτή τη στάση τους, θα πρέπει να αντιτάξουμε μια διαφορετική, ηθικά στερεή αντίληψη για το ποιος φταίει για την κρίση και πώς αυτή αντιμετωπίζεται. Αντίληψη που δεν χάνει τον προσανατολισμό της από τον άρτο και θέαμα που μας δίνουν σήμερα, τιμωρώντας απόμαχους υπηρετήσαντες το σύστημα προκειμένου να διασωθούν οι «χρησιμότεροι».

Στόχος τρίτος: Η προάσπιση του δημόσιου πλούτου
Κάθε λαός διαθέτει τον ατομικό και συλλογικό του πλούτο. Η ευρύτερη βαθμίδα συλλογικής ιδιοκτησίας είναι ο δημόσιος πλούτος και οι δημόσιες ιδιοκτησίες. Μέσα από μια ιστορική πορεία το ελληνικό δημόσιο διαθέτει εργαλεία απαραίτητα για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά και υπέρβαρα από τα οποία μπορεί και πρέπει να απαλλαχτεί. Το πρόβλημα με τις συμφωνίες που κάνει η παρούσα κυβέρνηση είναι ότι είναι διατεθειμένη να προβεί σε δύο πολιτικά ατοπήματα. Το πρώτο να πουλήσει ακόμα και δίκτυα δημόσιων αγαθών που είναι απαραίτητο να βρίσκονται στην εποπτεία του δημοσίου, όπως είναι το νερό, και το δεύτερο ότι επιδιώκει να πουλήσει απαραίτητη ή μη δημόσια περιουσία σε πολύ φθηνή τιμή. Δηλαδή, να επιτρέψει όλοι εκείνοι, ξένοι τραπεζικοί και άλλοι τοκογλύφοι, Έλληνες φοροφυγάδες και φοροκλέπτες, να κάνουν πάρτυ πάνω στο κορμί της χώρας. Να τους επιτρέψει να είναι κερδισμένοι μία φορά από τις κλοπές που μας οδήγησαν στην κρίση. Να τους επιτρέψει να κερδίζουν, δεύτερη φορά, από την κρίση για την οποία ευθύνονται οι ίδιοι, και, τέλος, κερδισμένοι τρίτη φορά, να αγοράσουν τσάμπα τον δημόσιο πλούτο με τα κλοπιμαία. Ίσως δε, στο μέλλον, αφού θα έχουν καταστρέψει τις υποδομές να βγάλουν κέρδη, τέταρτη φορά, πουλώντας στο ελληνικό δημόσιο ακριβά αυτά που σήμερα θα αγοράσουν φτηνά. Με άλλα λόγια, είναι επιτακτική ανάγκη να υπερασπιστούμε τα δημόσια αγαθά και τα δημόσια δίκτυα που τα παράγουν από τα νύχια της λαμογιάς και της διαπλοκής. Και ας πάψει η κυβέρνηση να δημιουργεί σκόπιμες συγχύσεις: άλλο νέες επενδύσεις και άλλο μετακίνηση δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά χέρια, όταν, μάλιστα αγοράζονται με τα κλοπιμαία. Κλοπιμαία που λείπουν σήμερα στα δημόσια οικονομικά και είναι η θεμελιακή αιτία της κρίσης.Η πάλη για αυτούς τους στόχους θα πρέπει να συνδυάζεται με εκείνη για τους τρεις επόμενους, όπως θα αναλύσω την επόμενη εβδομάδα από αυτή τη στήλη.

(Η συνέχεια δημοσιεύτηκε σήμερα στο epirusgate)

Read More......

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΚΚΕ


Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις 13 περιφέρειες είναι οι:
1. Περιφέρεια Αττικής, Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Α΄Αθήνας.
2. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ , τοπογράφος.
3. Περιφέρεια Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ βουλευτής Εύβοιας.
4. Περιφέρεια Θεσσαλίας Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας.
5. Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τσάκωνας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
6. Περιφέρεια...

Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Χρήστος Τρέλλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης του ΚΚΕ.
7. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής Αχαϊας.
8. Περιφέρεια Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου.
9. Περιφέρεια Ηπείρου Κώστας Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου Περιοχής ΒΔ Ελλάδας.
10. Περιφέρεια Ιονίου Θεόδωρος Γουλής , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής ΒΔ Ελλάδας.
11. Περιφέρεια Κρήτης Στέλιος Ορφανός , πολιτικός μηχανικός.
12. Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Στρατής Κόρακας, στέλεχος του ΚΚΕ και πρώην βουλευτής.
13. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Λίλα Καφαντάρη, ηθοποιός και πρώην βουλευτής.
Σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα, τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων θα ανακοινωθούν σύντομα, μόλις ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες.

Read More......

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Στο «κόκκινο» οι μικρές επιχειρήσεις

Ερώτηση σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς στους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Οι βουλευτές Π. Λαφαζάνης, Μ. Κριτσωτάκης και Ευ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου κάνουν λόγο για μαζικό κύμα αιτήσεων στις τράπεζες από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που ζητούν την αναδιάρθρωση του δανεισμού τους.

Επιρρίπτουν παράλληλα ευθύνες στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για τοκογλυφικούς όρους και καθυστερήσεις σε ό, τι αφορά στην υλοποίηση των προγράμματων ΤΕΜΠΜΕ αλλά και για ανεπάρκειες στη νομοθεσία σχετικά με τη ρύθμιση επιχειρηματικών οφειλών.

Κρούουν επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για απώλεια ακόμα περισσότερων θέσεων εργασίας, ενώ ζητούν από τους υπουργούς την άμεση λήψη μέτρων για την υποβοήθηση των μικρών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αποπληρωμή των δανείων τους.

naftemporiki

Read More......

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ο Πειραιάρχης!

"Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υλοποίηση της σύμβασης κατα-σκευής του Αθλητικού Κέντρου στα πρώην Λατομεία μετά την εμπλοκή που παρουσιάστη-κε και την κήρυξη ως έκπτωτου του ανάδοχου του έργου.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά πιθανές λύσεις προκειμένου να προ-χωρήσει η κατασκευή του έργου, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργεί-ου.
Ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα διερευνήσει και θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου και των δυο ανοι-χτών γηπέδων που περιλαμβάνονται στο Αθλητικό Κέντρο.
Όπως έχει επανειλημμένως δηλώσει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, η δημοτική αρχή θα παρα-κολουθεί στενά κάθε εξέλιξη του έργου και οι πιέσεις της δημοτικής αρχής προς την Πολι-τεία θα είναι συνεχείς μέχρι να παραδοθεί το Αθλητικό Κέντρο."


Το βρήκαμε σε αυτή τη θέση.
http://peiraiarxis.blogspot.com/2009/03/blog-post_6203.html
Θα το σχολιάσουμε στην επόμενη ανάρτηση του
neagenia

Δεν έχει πλάκα;

Read More......

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Κορυδαλλός: η πιο θολή "διαφάνεια". Απ'έξω κούκλα...

Επαναλαμβάνουμε σήμερα ερωτήματα που έχουμε θέσει από τις 8 Απριλίου στον Δήμαρχο Κορυδαλλού κύριο Κασιμάτη (και στον κύριο Μπενετάτο της Νίκαιας, ένας - ένας με σειρά).

(Απόσπασμα της ανάρτησης, 8 Απριλίου)
...1) Στην τέταρτη σειρά της ανάρτησης χρησιμοποιείτε την φράση «η Δημοτική Επιχείρηση Κορυδαλλού». Θέλουμε
την επωνυμία της, και το ΣΗΜΕΡΙΝΌ Διοικητικό της Συμβούλιο, γιατί στο korydallos.gr δεν μπορούμε να βρούμε άκρη.

2) Ποιά ακριβώς Νομικά Πρόσωπα έκαναν την
Σύμβαση; Ποιο είναι το χρηματικό ποσό και ποιο το αντικείμενό της. Για να μην παιδευόμαστε, μπορείτε να μας χρεώσετε μια φωτοτυπία και να μας την στείλετε, γιατί είμαστε ενδιαφερόμενοι.

3) Τις σχετικές αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, γιατί η έρευνά μας δεν έχει αποτέλεσμα. Πιθανόν να μην ξέρουμε να ψάξουμε καλά, αλλά εσείς όπως αναφέρετε το ψάξατε. Απλό είναι: Τους αριθμούς Αποφάσεων.

4) Αναφέρετε:
“Τα χρήματα της μισθοδοσίας τους καταβάλλει, μέσω της προγραμματικής σύμβασης, ο Δήμος Νικαίας στη Δημοτική επιχείρηση Κορυδαλλού”.
Θα θέλαμε
να μας διαφωτίσετε μόνο, επειδή προφανώς πρόκειται και για πολλά λεφτά, σε ποιες οικονομικές καταστάσεις αποτυπώνει ο Κορυδαλλός το έσοδο και σε ποιες αντίστοιχες η Νίκαια το έξοδο; Καταλαβαίνετε, ότι πρόκειται για κάπως πολλά λεφτά. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, φτηνά- φτηνά με την ασφάλισή του ο κάθε εργαζόμενος, (αν δεν υπάρχουν παχουλοί μισθοί διοικητικών, διευθυντών προγράμματος κλπ) έστω ότι κοστίζει 1100 ευρώ έκαστος. Ο λογαριασμός πρέπει να είναι κάπως έτσι: 1100χ14 μισθοί =15.400 ευρώ χ 31 εργαζόμενοι=477.400 ευρώ.

Αν και πιστεύουμε ότι πρέπει να πρόκειται για πολύ μεγαλύτερο ποσό, νομίζουμε ότι και αυτό είναι αρκετό για να μην είναι δυνατόν να αποτελεί «αόρατο» κωδικό στους προϋπολογισμούς δύο Δήμων. Σωστά;

5) Τέλος, επειδή αναφέρεστε -με υπαινιγμό- στο 2002, πείτε μας τι εννοείτε; Δημοσιοποιήστε αυτήν την περιβόητη σύμβαση όπου αναφέρεστε και θα διαπιστώσετε αμέσως ότι το neagenia δεν χρωστάει σε κανέναν. Εάν όμως ρίχνετε πυροτεχνήματα ενώ η απαίτηση για απαντήσεις καθαρές είναι πιεστική και προφανέστατη, τότε να είστε σίγουροι ότι θα καταλογιστεί το σχετικό πολιτικό κόστος της ενέργειας και θα αποδοθεί εκεί που ανήκει.


Τις θέσεις μας αυτές, από το ενυπόγραφο email του neagenia, τις στείλαμε στους άμεσα εμπλεκόμενους Δημοτικούς Άρχοντες, στους οποίους δηλώσαμε ότι θα είναι χαρά μας να φιλοξενήσουμε τις απαντήσεις τους, προκειμένου να κλείσει αυτό το θέμα που παραμένει ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟ. για την ώρα.... (κλικ να βρείτε όλη την ανάρτηση)...

Όχι μόνο δεν μας απάντησαν, αλλά ιδιαίτερα ο κύριος Κασιμάτης, φαίνεται ότι αρέσκεται να απαντούν καμιά δεκαριά νιόφερτα blogs που άνοιξαν οι πολιτικοί του φίλοι.
Αυτό, είναι πιό εύκολο, γιατί έτσι αντί να απαντά εκείνος στις ερωτήσεις που του κάναμε εμείς,"απαντούν" οι φίλοι του στις ερωτήσεις που κάνουν στον εαυτό τους!!!

Κύριε Κασιμάτη, ετοιμάζουμε μια προσεκτική επιστολή για το θέμα αυτό.
Υποψιαζόμαστε ότι πρέπει τελικά να πάει στον Πρωθυπουργό.

Εμείς, παρά την διαρκή φήμη που διακινούνται από καλοπροέραιτους έμπειρους ανθρώπους σε πλατείες του Κορυδαλλού, ότι "ο Πρωθυπουργός δεν θα ασχοληθεί", είμαστε λιγάκι αφελείς και θέλουμε να δοκιμάσουμε.

Εδώ τα χαμπάρια από τα νέα ιστολόγια των ανιδιοτελών φίλων του κυρίου Κασιμάτη: (κλικ)

Εδώ παλιότερες ομορφιές: (κλικ), όταν το μοναδικό ιστολόγιο που σας υποστήριζε φαίνεται ότι το έγραφαν οι συνεργάτες που κάθονται δεξιά σας. Ενώ τώρα ...κρατάτε μια ισορροπία.



Ο ανωτέρω ζητά διπλή στήριξη του κυρίου Κασιμάτη;;;

Κούκλα έγινε η ιστοσελίδα του Δήμαρχου με τα απανωτά λίφτινγκ.

Read More......

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Από μια άποψη, αυτή η χώρα εχει τα προβλήματα των πλουσίων.


Έχετε ακούσει φυσικά που λένε "αυτός δεν ξέρει τι έχει".

Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου, δεν ξέρουν και μετρούν.

Άραγε σε πόσες χώρες του κόσμου θα χρειαζόταν Υπουργική απόφαση γιά...


"Απογραφή προσωπικού του δημοσίου και των ΟΤΑ"

Από

epirusgate


Ανακοίνωση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών αναφέρεται στην υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την απογραφή προσωπικού του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. και τη σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής.Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση και του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αποφασίστηκε η απογραφή προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και η σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (Ε.Α.Π.).Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προβλέπεται στον Νόμο 3845/2010, ξεκινά η απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία συνδυάζεται με την δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, παρέχοντας την άμεση δυνατότητα παρακολούθησης αναλυτικών και συγκεντρωτικών στοιχείων μισθοδοσίας, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών καταβολής αμοιβών του Δημοσίου.Πολύ περισσότερο, με την πρωτοβουλία αυτή, το κράτος αποκτά λεπτομερή εικόνα για το ανθρώπινο δυναμικό του και πλήρη έλεγχο των πληρωμών.Με την Κ.Υ.Α. καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της απογραφής, η εφαρμογή της οποίας είναι ευρεία. Η απογραφή θα διενεργηθεί το διάστημα 12-23 Ιουλίου 2010, ενω οι υπόχρεοι της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών απογράφονται κατά το χρονικό διάστημα 1-9 Ιουλίου 2010. Την απογραφή συντονίζει η Γενική Διεύθυνση Κατάστασης Προσωπικού της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.Όλοι οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, που περιέχει τα προσωπικά στοιχεία, στοιχεία υπηρεσιακής κατάστασης και τίτλους σπουδών του υπαλλήλου. Τα δεδομένα συγκεντρώνονται στη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει και με τους ασφαλιστικούς φορείς, για λόγους αξιοπιστίας της ταυτοποίησης. Κατά την διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων, αποδίδεται μοναδικός Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου (Ε.Κ.Μ.ΔΗ.) σε κάθε δημόσιο υπάλληλο, του οποίου τα στοιχεία έχουν διασταυρωθεί. Σε κάθε πρόσωπο που προσλαμβάνεται ή διορίζεται από οποιονδήποτε φορέα Δημοσίου χορηγείται στο εξής Ε.Κ.Μ.ΔΗ..Μετά το διάστημα των τριών μηνών για την βελτίωση της ποιότητας των δεδομένων των αρχείων της απογραφής, η Ε.Α.Π. υποχρεούται να παύσει προσωρινά την καταβολή των αμοιβών και κρατήσεων των εν λόγω αμειβομένων, μέχρι να διορθωθούν τα στοιχεία ή να απογραφεί ο αμειβόμενος. Μετά την επιτυχή διασταύρωση των στοιχείων του αμειβομένου, οι οφειλές καταβάλλονται αναδρομικά.Επιπλέον, με την Κ.Υ.Α. συστήνεται η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής/Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αποστολή της Ε.Α.Π. είναι η πληρωμή, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, των πάσης φύσεως αποδοχών, προσθέτων αμοιβών, Χ.Ε.Π., αποζημιώσεων του προσωπικού του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. και των φυσικών προσώπων, που απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου.Μετά τις ημερομηνίες έναρξης καταβολής αποδοχών και λοιπών αμοιβών από την Ε.Α.Π., απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η καταβολή με διαφορετικό τρόπο των πάσης φύσεως αποδοχών και λοιπών αμοιβών του προσωπικού.Όλοι οι φορείς, των οποίων η μισθοδοσία βαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό, είναι υποχρεωμένοι να εντάξουν τις πάσης φύσεως αμοιβές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Ε.Α.Π. μέχρι την 31η Αυγούστου 2010 (Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ. μεχρι 31 Δεκεμβρίου 2010).Με την απόφαση αυτή, η ελληνική Κυβέρνηση κάνει ένα ακόμα βήμα για την βελτίωση της λειτουργίας του κράτους και δείχνει την αποφασιστικότητα της να διορθώσει χρόνιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Το κράτος αποκτά για πρώτη φορά πλήρη εικόνα των αμοιβών σε όλα το φάσμα του Δημοσίου, ενώ γίνεται πράξη το αυτονόητο, η πλήρης καταγραφή των εργαζομένων, που θα επιτρέψει την ουσιαστική αξιοποίησή τους και παράλληλα τη δυνατότητα καλύτερου ελέγχου των δαπανών του Δημοσίου, δημιουργώντας τις προυποθέσεις, σε ένα δεύτερο στάδιο, για δημιουργία ενιαίου μισθολογίου.

Read More......

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Αποχαρακτηρισμός λιμένα, χωρίς επικεφαλίδες...

Διαβάσαμε σε πολλά δημοσιεύματα την υπόθεση και παρατηρήσαμε ότι ουσιαστικά αναλόγως "με το κέφι τους" αλλάζουν μόνο την επικεφαλίδα, θεωρώντας "εμπλοκή Ξυνίδη" την προσυπογραφή αποχαρακτηρισμού τμήματος του λιμένος...

Πραγματικά,
όποιος διαβάσει χωρίς την χρήση παραμορφωτικού φακού σκοπιμότητας και χωρίς κομματικές ή παρακομματικές θολούρες την υπόθεση, καταλαβαίνει αμέσως ότι από την συγκεκριμένη "αποκάλυψη", δεν προκύπτει κανένα ουσιώδες στοιχείο το οποίο να μπορεί να θίξει ηθικά τον Σωκράτη Ξυνίδη.

Συνεπώς, η αιτία της διαρκούς αναπαραγωγής την συγκεκριμένη στιγμή του θέματος αυτού, κατά αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να αναζητηθεί με την κλασσική μέθοδο.

Πρώτα από όλα λοιπόν, ας αναρωτηθούμε:
ποιος και γιατί ωφελείται από τον απο-προσανοτολισμό της υπόθεσης;


Θέλουμε να πούμε εδώ ότι από αυτού του είδους τα χτυπήματα, θα πρέπει με σαφήνεια να αποστασιοποιηθούν όλοι όσοι πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν στη διαφάνεια.
Ιδιαίτερα όμως όσοι αισθάνονται (για όποιον λόγο) εσωκομματικά αποστασιοποιημένοι, θα πρέπει να παραιτηθούν από "πειρασμούς" υιοθεσίας ή ανοχής τέτοιων μεθόδων, με απόλυτη σαφήνεια. Γιατί αφενός, έτσι διευρύνεται χωρίς θετικό αποτέλεσμα η αναξιοπιστία της πολιτικής. Αφετέρου, ο καθένας, κρίνεται και από τις πρακτικές που ακολουθεί. Όχι μόνο από τις θέσεις που διατυπώνει.

Η αντιπαράθεση: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η απάντηση του Σωκράτη Ξυνίδη.

Σχετικά με το έγγραφο - απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους

Posted: 05 Jun 2010 11:17 AM PDT

Σχετικά με το έγγραφο - απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους, που αφορά αποχαρακτηρισμό τμήματος της χερσαίας ζώνης λιμένος Λάγους το έτος 2001 την οποία προσυπογράφω τότε ως μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους, ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, εντοπίζω τα εξής:

1) Η εν λόγω απόφαση του 2001 της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους, λήφθηκε μετά από απαίτηση του, φερόμενου μέχρι τότε ιδιοκτήτη της έκτασης, ελληνικού δημοσίου, περί αποχαρακτηρισμού της νησίδας “Αντά Μπουρού” από χερσαία ζώνη λιμένος. Τούτο επήλθε ως επακόλουθο της αναγνώρισης της ιδιοκτησίας της Μονής Βατοπεδίου, με την απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Δρυ, που διαβιβάστηκε στην Λιμενική Επιτροπή και συνοδευόταν από σχετικά διαβιβαστικά έγγραφα του υπουργείου και τηρούνται στο αρχείο της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους και που έδιναν εντολή προς την έχουσα τη χρήση και μόνο Λιμενική Επιτροπή, να κάνει τον αποχαρακτηρισμό. Ακολούθησε αλληλογραφία της Επιτροπής με τα συναρμόδια υπουργεία και τα Δημόσια Κτήματα, προκειμένου να μας επιβεβαιώσουν την απόφαση αναγνώρισης ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων της Μονής Βατοπεδίου στη νησίδα “Αντά Μπουρού” και υπήρξε η εντολή του ιδιοκτήτη ελληνικού δημοσίου, η Λιμενική Επιτροπή να προχωρήσει “άνευ εταίρου τινός”. Υφίσταται η σχετική αλληλογραφία αλλά και η μαρτυρία του Προέδρου αλλά και των μελών της τότε Λιμενικής Επιτροπής, κάποιοι εκ των οποίων τυγχάνουν και ένστολοι υπηρεσιακοί. Η αποστολή της υπουργικής απόφασης με την εντολή για τον αποχαρακτηρισμό του τμήματος της χερσαίας ζώνης, υπήρξε η εισαγωγική πράξη της εμφάνισης των μοναχών στην περιοχή αλλά και η αφορμή για την έρευνά μας για τα δήθεν δικαιώματα της Μονής Βατοπεδίου στην περιοχή, που οδήγησε αργότερα στην αποκάλυψη του σκανδάλου.

2) Η απόφαση αυτή ανακλήθηκε πάραυτα από την Λιμενική Επιτροπή Λάγους το 2003, μόλις ο τότε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης και αδελφός μου Αθανάσιος Ξυνίδης της απέστειλε έγγραφο, περί αμφισβήτησης των φερομένων δικαιωμάτων της Μονής, ακόμη και επί της νησίδος “Αντά Μπουρού”.

3) Η ανάκληση αυτή έγινε πολύ πριν τη δικαστική διαμάχη και την ανακλητική απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη και έκανε πράξη αυτό που αντίστοιχα σε δικό τους επίπεδο θα έπρεπε να έχουν κάνει οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι υπηρεσιακοί παράγοντες και δεν το έκαναν. Η ανακλητική απόφαση μνημονεύεται σε όλες τις στάσεις της μετέπειτα δικαστικής διαμάχης και άρα κανείς δεν μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο όταν δημοσιεύει μόνο την απόφαση αποχαρακτηρισμού της χερσαίας ζώνης. Αποτελεί δε σημείο αναφοράς της νομικής και πραγματικής επιχειρηματολογίας όλων των φορέων της περιοχής και του ελληνικού δημοσίου, σε βάρος των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπεδίου. Δεν τέθηκε λίγες φορές μέχρι σήμερα κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου του Βατοπεδίου, το ερώτημα σε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες γιατί δεν μιμήθηκαν την αντίδραση της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους.

4) Η με καθυστέρηση και υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου εκδοθείσα πρωτόδικη δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης έκρινε ότι η νησίδα “Αντά Μπουρού” ανήκει στη Μονή Βατοπεδίου. Συνεπώς ακόμη και αν παραβλέψουμε την ανάκληση, νομικά αλλά και ηθικά δεν υφίσταται ζήτημα, αφού προφανώς ανηκούσης της νησίδας “Αντά Μπουρού” στην ιδιοκτησία της Μονής Βατοπεδίου, μόνο δι' αγοράς από τη Μονή θα μπορούσε να τυγχάνει ενταγμένη στη χερσαία ζώνη του Λιμένα Λάγους.

5) Η “εύρεση” και η ανάδειξη αυτού του πασίγνωστου και χρησιμοποιημένου κατ' επανάληψη στις δίκες μεταξύ δημοσίου αλλά και φορέων της Ξάνθης με την Μονή Βατοπεδίου δημοσίου εγγράφου την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, σχετίζεται άμεσα με εκβιασμό που μου τέθηκε προ ημερών στο γραφείο μου στη Ξάνθη, μεταξύ κατάθεσης και ψήφισης Καλλικράτη, προκειμένου να υπαναχωρήσω της άποψής μου για την πρωτεύουσα του Δήμου Αβδήρων. Οι διακομιστές των εκβιασμών που νόμιζαν ότι δήθεν είχαν στα χέρια τους κάτι που μου κάνει κακό, πήραν βέβαια την απάντησή τους σε απλή καθομιλουμένη.

6) Είναι πράγματι απορίας άξιο πως πιστεύουν κάποιοι ότι θα “με τελειώσουν” όπως μου είπαν μέσω των μαντατοφόρων τους που μ' επισκέφτηκαν, με ένα θέμα που έχει αποτελέσει τον κύριο προσωπικό μου αγώνα αλλά και της οικογένειάς μου με τεράστιο κόστος αλλά και κοινωνική αναγνώριση και επιβράβευση. Προφανώς είναι οι ίδιοι που παρέδωσαν “άνευ ετέρου τινός” τη γη του Δήμου τους στο Πόρτο Λάγος και την Νέα Κεσσάνη στον Εφραίμ και τον Αρσένιο με “πρακτικό συμβιβασμού” ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων και που μέχρι σήμερα καμιά ενέργεια ανατροπής της δεν έχουν κάνει, ισχυροποιώντας με αυτόν τον τρόπο την παρουσία της Μονής στην περιοχή. Είμαι χαρούμενος που επέλεξαν τα παράσημά μου ως μοναδικά ευρήματα της προσπάθειας συκοφάντησής μου.

Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ με κανέναν και για κανέναν λόγο την πολιτική και προσωπική μου αυτονομία. Αν αλλιώς είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα δικό τους πρόβλημα.

Σωκράτης Ξυνίδης


ΠΩΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ...


(Άλλα που διαλέξαμε)
Όχι μάγκες!

Θέλουμε όλη την αλήθεια...

Σχολιασμός για τον "βασικό σχολιασμό" της 02/03/2010.

Πρωτομαγιά
2010
ετικέτες ΠΑΣΟΚ

Read More......

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Συναυλία των Scorpions σήμερα.

Read More......

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Στα Γιάννενα αύριο οι θρυλικοί scorpions!!!





http://epirusgate.blogspot.com/2010/06/scorpions.html

Read More......

Το Νοσοκομείο της γειτονιάς μας. Λευκό, ροζ, κίτρινο, σαν τον παλιό μπακάλη!

πηγή εικόνας

Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε, άλλο ποσό έγραφε το λευκό, άλλο το ροζ.
Χορεύουν, χρόνια τώρα, τα εκατομμύρια και όλοι πληρώνουμε σαν μαλάκες κάτι κλέφτες μπακάληδες... Ισως ορισμένοι από δαύτους, να μην έχουνε τελειώσει ούτε το Γυμνάσιο και να έχουν προσκομίσει "ροζ" αντίγραφο για την πρόσληψη.

Η ιστορία όμως αυτή, έχει κατά τη γνώμη μας πολλούς εμπλεκόμενους. Δεν αφορά ειδικά έναν ή δύο υπαλλήλους, αλλά φτάνει ψηλά στη Διοίκηση.

Κάτι μας λέει ότι η συμμετοχή είναι και "πολύχρωμη".

Τώρα όμως, που άνοιξε η ιστορία, νομίζουμε ότι θα μάθουμε πολλά.
Γιατί κανείς δεν θα τολμήσει να αποπειραθεί "κάλυψη", όταν υπάρχει κίνδυνος οι εμπλεκόμενοι να αρχίσουν τα καρφώματα.
Προτείνουμε απλώς, "όλοι μέσα από το κάγκελο, δεμένοι και με αλυσιδάκι".
Αλλά να δούμε και κατασχέσεις περιουσιών. Αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα.
Να βγεί και καμιά βίλα στην κλήρωση για τους φτωχούς.


Read More......

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Θέλουμε όλη την αλήθεια...

cabinet man...

Τι κρύβεται λοιπόν μέσα στη ντουλάπα;

tenekedoupoli

Read More......

6ο Συνέδριο του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας


Πρόγραμμα εργασιών του 6ου Συνεδρίου του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
Πέμπτη 3, Παρασκευή 4, Σάββατο 5, Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 - κλειστό γυμναστήριο Φαλήρου (ταε κβον ντο)
Την Πέμπτη 3 έως και την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 θα πραγματοποιηθεί το 6ο συνέδριο του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας στο κλειστό γυμναστήριο Φαλήρου (ταε κβον ντο).
Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο Γραμματέας της ΚΠΕ Δημήτρης Βίτσας την Πέμπτη στις 6 μ.μ. και θα...

ακολουθήσει η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010.
Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι ελληνικών κομμάτων καθώς και αντιπροσωπείες αριστερών κομμάτων της Ευρώπης.

Read More......

blog



Read More......

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Διεθνής κατακραυγή, εκατοντάδες ψηφίσματα και αποφάσεις.



Η χτεσινή στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ είναι μια δολοφονική ενέργεια που προκαλεί την οργή όλων των απλών ανθρώπων, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη αναγωγή και αναφορά προέλευσης.

Είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλονίζει την διεθνή κοινότητα και αναγκάζει ακόμα και όσους (διεθνείς παράγοντες) δεν λειτουργούν με βάση κριτήρια ευαισθησίας και δικαίου να αποδοκιμάσουν. Έστω και φραστικά.

Το καράβι για τη Γάζα, απέδειξε για μια ακόμα φορά, ότι δυστυχώς, η σύγχρονη ιστορία του ανθρώπινου κόσμου, είναι ταυτισμένη με τον πολιτισμό του "παγκόσμια ισχυρού"
Την ατιμωρησία για όποιους "πράττουν άδικα", αλλά "μπορούν να επιβάλλουν την ισχύ τους", με απροκάλυπτη θρασύτητα επί δικαίων και αδίκων.

Η δράση κινημάτων με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, χρειάζεται σήμερα σε όλον τον κόσμο. Αν είναι ακτιβισμός οι αυτονόητες αλήθειες και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ας γίνουμε όλοι ακτιβιστές.

Μοιάζει ο κόσμος μας να πηγαίνει προς τα πίσω.
Ο πιό αδιέξοδος ακτιβισμός, είναι να αφήσουμε τα παιδιά μας να ζουν (ως οδυνηρό μονόδρομο τα επόμενα χρόνια) την παγκόσμια επιβολή του φασισμού.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους αντιστέκονται, όπου αντιστέκονται, με ότι μέσα μπορούν, σε αυτήν την κατάντια.


01 Ιουνίου 2010
ΔΕΚΑΕΞΑΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ
Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού

Read More......

ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Σοκαρισμένη παρακολούθησε η διεθνής κοινή γνώμη τις εξελίξεις σχετικά με την αιματηρή επίθεση των Ισραηλινών εναντίον του πολυεθνικού στολίσκου ειρηνιστών ακτιβιστών οι οποίοι κατευθύνονταν στην Γάζα προκειμένου να δώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στον πολύπαθο Παλαιστινιακό Λαό.

Με βιαιότητα και βαρβαρότητα που σοκάρισε ακόμη και τους μόνιμους συμμάχους και υποστηρικτές των Ισραηλινών ,επιτέθηκαν στον στολίσκο, στον οποίο μετείχαν και Έλληνες ακτιβιστές σκοτώνοντας και τραυματίζοντας ,καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ηθικής .

Μπορεί κανείς να έχει τις οποιεσδήποτε ενστάσεις για την Χαμάς και την πολιτική της ,αλλά δεν παύει αυτή να είναι η επιλογή του Παλαιστινιακού Λαού ο οποίος δεν θα πρέπει να τιμωρείται γι αυτήν την επιλογή του η οποία προήλθε από εκλογές .

Η κατάσταση που επικρατεί μέσα στην λωρίδα της Γάζας εξ αιτίας του αποκλεισμού που έχει επιβάλλει το Ισραήλ είναι απελπιστική.

Τρόφιμα ,φάρμακα ,και αλλά πρώτης ανάγκης είδη, είναι πλέον σπάνια .Αυτή η μεγάλη φυλακή αποτελεί πλέον όνειδος για την ανθρωπότητα ,γι αυτό το λόγο η διεθνής κοινή γνώμη κατανοεί απόλυτα ενέργειες σπασίματος αυτού του εμπάργκο και καταδικάζει απερίφραστα την ενέργειες των Ισραηλινών.

Ανεξάρτητα αν αυτή η αποστολή των ακτιβιστών είχε στοιχεία καπελώματος από τη μεριά της Τουρκίας με στόχο η συγκεκριμένη χώρα να ενισχύσει το ηγετικό της προφίλ στον Αραβικό κόσμο , ο τρόπος που αντέδρασε το Ισραήλ δείχνει την πολιτική του φιλοσοφία σε ότι έχει σχέση με την αντιμετώπιση του δράματος του Παλαιστινιακού Λαού.

Το διαρκές έγκλημα εις βάρος του πρέπει κάποια στιγμή να ευαισθητοποιήσει την διεθνή κοινότητα όχι σε επίπεδο δηλώσεων συμπαθείας αλλά και σε επίπεδο συγκεκριμένων ενεργειών και πρωτοβουλιών.

Τα κινήματα ειρήνης και οι πρωτοβουλίες σαν αυτή της βοήθειας προς τη Γάζα μπορούν να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης των δεινών των Παλαιστινίων ,αρκεί αυτές να μη κηδεμονεύονται από χώρες όπως η Τουρκία της οποίας η πολιτική οδήγησε στο θάνατο εκατοντάδες Κυπρίους ,στη διχοτόμηση του νησιού και σε εκατοντάδες αγνοούμενους, αρνούμενη ακόμη και μέχρι σήμερα να υποδείξει τον τόπο του μαρτυρίου τους και της ταφής τους.

Θα ήταν χρήσιμο να βλέπαμε ένα πολυεθνικό στολίσκο ειρηνιστών ακτιβιστών να κατευθύνεται και προς τα παράλια της Βόρειας Κύπρου απαιτώντας τον τερματισμό του καθεστώτος που κρατάει διαιρεμένο το νησί .

Μόνο τότε θα ενισχυθεί η αξιοπιστία τέτοιων πρωτοβουλιών ,και μόνο τότε δυνάμεις σαν την Τουρκία θα πάψουν να υποκρίνονται ότι θέλουν την βελτίωση των απάνθρωπων συνθηκών στη λωρίδα της Γάζας τη στιγμή που τα αιματοβαμμένα στρατεύματα της εξακολουθούν να πατάνε εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας .


του ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

( πρόεδρος ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ,
Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας)

Read More......

Βία, χουλιγκανισμός, αυτοδικία, μπορεί να κυριαρχήσουν...

«Η οικονομική κρίση που διατρέχουμε, σε συνδυασμό με την συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος, μπορεί να μας πάει ακόμα πιο μακριά, να μετατρέψει την « κρίση ασφάλειας » σε κοινωνική κρίση, όπου θα κυριαρχούν η βία, ο χουλιγκανισμός και η αυτοδικία».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ: ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

trelopeiraiotes
Τα προαναφερόμενα τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια, την Δευτέρα 31 Μαΐου από την Εταιρεία Πολιτισμού- Επιστημών και Κοινωνικής Παρέμβασης. Ο Δημήτρης Καρύδης ο οποίος μετείχε ως εισηγητής στην Ημερίδα, υπογράμμισε ότι οι όποιες κοινωνικές παροχές και οικονομική ανάπτυξη… «έχουν περιορισμένη αξία , αν οι πολίτες στερηθούν το αγαθό της ασφάλειας στην καθημερινή τους ζωή συμπληρώνοντας ότι όλες οι μορφές εγκληματικότητας και παραβατικότητας … «καταστρέφουν την κοινωνική ειρήνη και αλληλεγγύη». Ο βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων συνέδεσε την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας με την παγκοσμιοποίηση μορφών εγκληματικής δραστηριότητας υπογραμμίζοντας … « Το έγκλημα από περιορισμένο και ανοργάνωτο, γίνεται διεθνικό και οργανωμένο. Τα βαλκάνια και η ευρύτερη περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, παρά τις ευρωπαϊκές προοπτικές της περιοχής, συνεχίζουν να συσσωρεύουν παράνομη δραστηριότητα , διακίνηση ναρκωτικών, ανθρώπων, όπλων, ξέπλυμα χρήματος και οικονομικές απάτες». Αναφερόμενος στην τρομοκρατία ο Δημήτρης Καρύδης τόνισε …« Η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας στη χώρα μας με τη δράση ένοπλων ομάδων που πραγματοποιούν δολοφονικές επιθέσεις, συνδέεται περισσότερο με το κοινό έγκλημα και δρά σε συνεργασία με αυτό, παρά με ιδεολογικές επιλογές αλλαγής της κοινωνίας». Ο Δημήτρης Καρύδης αφού έδωσε στατιστικά στοιχεία που συνδέονται με την αύξηση της εγκληματικότητας αναφέρθηκε στη νέα αντιεγκληματική πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας ότι «για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτής της πολιτικής, χρειάζεται η πλήρης αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ τόσο στη δομή της όσο και στη λειτουργία της , με βασικό δόγμα , οι αστυνομικοί να είναι στο δρόμο δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται από την εγκληματικότητα». Τέλος, ο βουλευτής καταδίκασε τις πρόσφατες δολοφονικές πράξεις -όπως τις χαρακτήρισε- του ισραηλινού στρατού, οι οποίες όπως τόνισε … « αποτελούν ντροπή για όλο το σύγχρονο κόσμο, και σαν τέτοιες πρέπει να αντιμετωπισθούν. Το ισραηλινό κράτος πρέπει να απομονωθεί από τη Διεθνή Κοινότητα και η κυβέρνησή του να τιμωρηθεί παραδειγματικά ως εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας".

Read More......

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

"Αποψίλωση"


Αυτοί είμαστε

Αυτή είναι η άκρη του δρόμου που ενώνει το Σχιστό Κορυδαλλού με τα Κουνέλια Χαϊδαρίου μετά την αποψίλωση που έκανε ο Δήμος Χαιδαρίου.Χιλιάδες σκουπίδια πεταμένα κατά μήκος των 1.200 μέτρων δρόμου μέσα στο δάσος.
Τα σκουπίδια αυτά δεν τα πήγε ούτε ο αέρας ούτε μαγικό χαλί, οι οδηγοί τα πετάξαμε την ίδια στιγμή που "θαυμάζαμε" το όμορφο δάσος...

Υ.Γ. ο Δήμος Κορυδαλλού θα κάνει και φέτος αποψίλωση μέτα το καλοκαίρι; ή μετα από φωτιά όπως το 07;
(σύνδεσμος πηγής)

Read More......

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ