Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Διάφορες προσεγγίσεις για τις εκλογές (4)

4η Οκτωβρίου 2009. Η παρέμβασή της Δεκαεξάχρονης πόλης.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, μια εκλογική διαδικασία που από μόνη της, αλλά και λόγω της ευρύτερης πολιτικής και οικονομικής συγκυρίας, σηματοδοτεί μια σειρά από διλλήματα και ενδεχόμενες επιλογές για κάθε πολίτη ξεχωριστά και για όλη την ελληνική κοινωνία συνολικά.



Read More......

Διάφορες προσεγγίσεις για τις εκλογές (3)









Η δυναμική του λαού μπορεί ενίοτε να αναστέλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται...


sibilla


Το μεγάλο στοίχημα
Του Παναγιώτη Ν. Κρητικού *
Ο τόπος μπήκε στην τελική ευθεία της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Ήταν μια αντιπαράθεση υποσχέσεων, εντυπώσεων, προπαγανδιστικών συνθημάτων και ολιγότερο αντιπαράθεση ουσίας και πολιτικού ρεαλισμού. Εξαγγέλθηκαν προγράμματα, οτε μεν ευχάριστα, οτε δε δυσάρεστα με στόχο να αποσπάσουν την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος.
Την Κυριακή, θα μιλήσει ο Λαός, του οποίου αυτή την στιγμή την κυρίαρχη κρίση δε μπορούμε να προδικάσουμε. Εκείνο όμως που δικαιούμεθα να εκτιμήσουμε από τώρα είναι ότι η επόμενη μέρα, η νέα περίοδος που αρχίζει την 5η Οκτωβρίου θα είναι μια άλλη μέρα και μια νέα περίοδος αρκετά δύσκολη, καθόλου αισιόδοξη, μια περίοδος η οποία θα απαιτήσει τη διαχείριση και την αντιμετώπιση όχι μόνο της κακής πορείας της οικονομίας, αλλά και τη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων σύμφωνα με την υπηρέτηση των εθνικών μας συμφερόντων.
Εδώ, δεν θα παραλείψω να αποκαλύψω εκείνο που αμέσως με την προκήρυξη των εκλογών, στις 2 Σεπτεμβρίου, επισήμανα σε πολιτική συζήτηση, ότι: η πρόωρη προκήρυξη των εκλογών δεν έγινε για την οικονομία, η οποία μόνο λαϊκή εντολή δεν απαιτούσε, αλλά για άλλους λόγους. Εδώ σταματώ, για να επισημάνω την ανάγκη ότι η επόμενη μέρα απαιτεί την συστράτευση όλων των δυνάμεων του Έθνους για την ανάσχεση της πορείας της οικονομίας της, αλλά κυρίως την από κοινού αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων, τα οποία θα τεθούν σε ασφυκτική ατζέντα.
Δεν περιμένω θαύματα από τη νέα κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας. Θα είμαι ευχαριστημένος αν η νέα κυβέρνηση σταματήσει τον οικονομικό κατήφορο. Και ο κατήφορος θα σταματήσει με την καταπολέμηση της διαφθοράς και της συναλλαγής με την περιστολή των περιττών, ανώφελων, πολυτελών και υπερπολυτελών δαπανών, δηλαδή της δημόσιας σπατάλης, σπατάλη στην οποία διαγκωνίστηκε ακόμα και η Βουλή και ασφαλώς με την άμβλυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, μια άμβλυνση η οποία στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες είναι και αναγκαία και εφικτή.
Όμως, όλα αυτά έχουν ως προϋπόθεση την αλλαγή νοοτροπίας εκείνων τους οποίους θα επιλέξει ο Λαός να τον κυβερνήσουν. Και όταν λέμε αλλαγή νοοτροπίας εννοούμε την αντικατάσταση της ιδιοκτησιακής αντίληψης της εξουσίας, με την διαχειριστική αντίληψη της περιουσίας του λαού. Αν δεν γίνει συνείδηση στους εκάστοτε κυβερνώντες ότι δεν είναι ιδιοκτήτες της εξουσίας αλλά εξουσιοδοτημένοι διαχειριστές της περιουσίας του λαού, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα ανακυκλωθεί η αλαζονεία και κατά συνέπεια θα διευρυνθεί η κακοδαιμονία και θα βαθύνει ακόμα η παρακμή του τόπου. Η λαϊκή εντολή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πληρεξούσιο με το οποίο ο λαός εξουσιοδοτεί ένα κόμμα να διαχειριστεί την περιουσία του για μια τετραετία. Και το πληρεξούσιο αυτό το παραχωρεί επί τη βάσει του προγράμματος, δηλαδή των όρων με τους οποίους δηλώνει προεκλογικά το κόμμα ότι θα ασκήσει αυτή τη διαχείριση.
Συμβαίνει, όμως, σε αυτόν τον τόπο συχνά οι όροι αυτοί να παραβιάζονται από τον πληρεξούσιο-διαχειριστή, να γίνεται δηλαδή κακή χρήση του πληρεξουσίου, δηλαδή κατασπατάληση της περιουσίας του Λαού. Και ενώ ο λαός διαπιστώνει αυτήν την κακή διαχείριση, δεν έχει την δυνατότητα της μονομερούς ανάκλησης του πληρεξουσίου από τον επίορκο. Έτσι έφθασε στην πλήρη αναξιοπιστία του ο πολιτικός κόσμος, με συνακόλουθο την υπονόμευση του πολιτικού συστήματος. Αυτής της υπονόμευσης ηθικός αυτουργός είναι το πολιτικό προσωπικό.
Η επόμενη μέρα θα είναι μια άλλη μέρα, ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική για την πορεία του τόπου. Γιατί αν η κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν είναι κυβέρνηση με αντίληψη πληρεξουσίου-διαχειριστή της περιουσίας του λαού, αλλά κυβέρνηση με ιδιοκτησιακή αντίληψη για την εξουσία, θα έχει θέσει σε δοκιμασία το πολιτικό σύστημα. Είναι η τελευταία ευκαιρία.
Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τη νέα κυβέρνηση. Και θα κερδηθεί το στοίχημα, αν η αντίληψη αυτή γίνει συνείδηση και πολιτική πρακτική σε όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού, από τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς μέχρι τον τελευταίο κλητήρα της δημόσιας διοίκησης. Διαφορετικά, το στοίχημα θα χαθεί. Και τότε, θα ανοίξουν άλλοι δρόμοι για να μπουν αυτοτελώς νέες δυνάμεις στο πολιτικό προσκήνιο. Γιατί η δυναμική του λαού μπορεί ενίοτε να αναστέλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται.

* Ο Παναγιώτης Ν. Κρητικός ήταν Αντ/ος της Βουλής και είναι Πρόεδρος του Πολιτικού και Κοινωνικού Συνδέσμου «Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ»

Read More......

Διάφορες προσεγγίσεις για τις εκλογές (2)




Ο Θεόδωρος, είχε πλεονέκτημα. Είχε σαφή εχθρό.




"Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχωμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «Πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά, ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό, και εκάμαμε την Επανάσταση".
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

Γεννηθήκαμε άραγε σε λάθος εποχή;

(1) "σπρωχτε γερά" ...

(2)Eπειδή ζει η περιέργειά μας... κλικ

tenekedoupoli

Read More......

Διάφορες προσεγγίσεις για τις εκλογές (1)




"ΣΑΝ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ".

ALANI FREE BLOG




ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ! ΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ,ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ. ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΝΕ ΣΕ ΠΑΡΚΑ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΕ ΛΑΙΚΕΣ, ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ. ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ;Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ.

Read More......

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

"Απαγόρευση δημοσκοπήσεων".

Σε λίγο θα τους βγει το μάτι.
Γιατί δηλαδή πρέπει να τους βγει νωρίτερα και το όνομα;



Η Ντόρα κλείνει το μάτι για να μην της βγει...

Read More......

"Αριστερό κήρυγμα".






Μακριά από τα ναρκωτικά και τον Συνασπισμό.

φωτό και πνεύμα ΕΔΩ

Read More......

Γιατί δεν μιλάς Υπουργέ μου;

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.
Ίσως να τον δεσμεύει κάτι...



Μπά δεν πιστεύω...
απλώς μαζεύει τις βαλίτσες







το θέμα που ζητάει απάντηση ανέδειξαν τα ερωτήματα του 16xronipoli [ΕΔΩ] και εδώ
και αφορά ιστορίες με αναδόχους και υπεργολάβους, για τα λατομεία στον Κορυδαλλό, όπου οι υποσχέσεις πάνε και έρχονται από το 2004 ως ...προχτές!
Όταν στήνονταν οι φιέστες, ο κύριος Ιωαννίδης ήταν πρώτος και καλύτερος για τα στημένα χειροκροτήματα και τις θερμές ευχαριστίες.
Τώρα ΚΡΥΒΕΤΑΙ.

Read More......

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Το θέμα!

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ



Είναι το θέμα της εποχής μας.
Ένα κρίσιμο πεδίο της πολιτικής, όπου το επόμενο διάστημα νομίζουμε ότι θα παιχτεί το μεγαλύτερο στοίχημα της νέας κυβέρνησης, του Γιώργου Παπανδρέου.
Σε αυτό το στοίχημα, δεν έχει να χάσει ή να κερδίσει προσωπικά μόνο...

Είναι η ευκαιρία της πολιτικής να σηκωθεί από τον πάτο της απαξίωσης, είναι η ευκαιρία των πολιτών να αισθανθούν αξιοπρέπεια.

Είναι η προϋπόθεση για να στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια προκειμένου να αποκτήσει ξανά νόημα η συμμετοχή.

Αλλά και προϋπόθεση για την επιτυχία κάθε απόπειρας, προκειμένου να πειστούν οι απλοί - απογοητευμένοι άνθρωποι, να δώσουν και πάλι τις δυνάμεις τους, για να ξαναβρεί ο τόπος δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας.

Η ιστοσελίδα φαίνεται καλοστημένη. ΕΔΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

Read More......

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Νομάρχης Πειραιά δεν πράττει "άκομψα". Πράττει "ότι πιστεύει". (Και μεις το ίδιο)

Δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι γνωστό.
Πολύ συχνά, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τις συζητήσεις για πολύ ουσιαστικά και κρίσιμα θέματα, τις κάνουν "στον διάδρομο".
Στον διάδρομο, ο λόγος είναι πιο απλός, πιο συνοπτικός, σαφής και κατανοητός, καθόλου ξύλινος. Εκεί, τα στελέχη δεν έχουν αναστολές, λένε συνήθως αυτό που πιστεύουν. Και συχνά επίσης, εκεί αποφασίζουν...

Με αφορμή -προχτές- μια δημόσια παρουσία του Νομάρχη Πειραιά, αναπτύχθηκαν τις επόμενες ώρες αρκετές συζητήσεις μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ αρκετές συζητήσεις.
Παρουσία περίπου 1500 πολιτών, στα εγκαίνια του σταδίου (απέκτησε νέο χλοοτάπητα) στον Κορυδαλλό, πριν την συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, ο κύριος Γιάννης Μίχας, Νομάρχης, ανέφερε όπως διαβάζουμε εδώ: "Ατόπημα Μίχα στον Κορυδαλλο"
"Αυτή η πόλη είχε την τύχη να έχει έναν καλό Δήμαρχο. Που τον διαδέχτηκε ένας καλύτερος".
Αναφερόταν στον κύριο Στέφανο Χρήστου (τώρα υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Β Πειραιά) και στον κύριο Κασιμάτη, που εκλέχτηκε ως ανεξάρτητος λαμβάνωντας στον πρώτο γύρο 27%, με την υποστήριξη τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δυσαρεστημένων από τον κύριο Χρήστου.

Ο κύριος Κασιμάτης αφού έληξε η ποινή της επιτροπής καταστατικού, επέστρεψε και πάλι στην κομματική του ιδιότητα. Είχε όμως γίνει Δήμαρχος. Και φυσικά διοικεί τον Δήμο με μιά πλειοψηφία όπου συμμετέχουν καθοριστικά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος, είναι ηγέτης της προσωπικής του παράταξης, που συνεδριάζει και λαμβάνει αποφάσεις, με την από κοινού συμμετοχή μιας πολιτικά "πολυχρωματικής" προέλευσης προσώπων.

Ο κύριος Μίχας φυσικά, δεν τοποθετήθηκε στον διάδρομο για το θέμα. Στην πλατεία τοποθετήθηκε.
Έχει φυσικά αναφαίρετο δικαίωμα ο κάθε Νομάρχης, ο κάθε παράγοντας, να εκφράζει την προσωπική του άποψη για όποιοδήποτε θέμα κρίνει σκόπιμο.
Όπως και είναι επίσης απολύτως φυσικό, δημοκρατικό, δίκαιο και δεοντολογικά σωστό, εφόσον πρόκειται για κομματικά στελέχη, η ίδια δημόσια δυνατότητα να προσφέρεται και στις άλλες απόψεις.


Εμείς, δεν συμφωνούμε ότι πρόκειται για "ατόπημα Μίχα". Την άποψή του λέει ο άνθρωπος. Καλοδεχούμενη.

Υπάρχει όμως αντίλογος. Αντίλογος Ισχυρός.
Ακούσαμε πολλές συζητήσεις στους διαδρόμους του γηπέδου. Γνωρίζουμε ότι δεκάδες μέλη και εκατοντάδες πολίτες φίλοι του ΠΑΣΟΚ κάνουν τελείως διαφορετική προσέγγιση.

Αποδεικνύεται αυτό από δυό διαφορετικά δημοσιεύματα που προέκυψαν, το ένα το ίδιο βράδι (και αυτοπροσδιορίζονται μέλη του ΠΑΣΟΚ ΕΔΩ), το άλλο πρίν από έξι ώρες (και πρόκειται μάλλον για επαγγελματικού χαρακτήρα ιστολόγιο ΕΔΩ).


Παράλληλα όμως, με την επιλογή του να δηλώνει κατα αυτόν τον τρόπο την προτίμησή του, παρουσία εκατοντάδων μουσικόφιλων πολιτών και εντός προεκλογικής περιόδου ο κύριος Μίχας, αναίρεσε μια κεντρική κατεύθυνση που εδώ και αρκετές εβδομάδες προωθεί το κεντρικό ΠΑΣΟΚ: "Τα τοπικά ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ".
Ο κύριος Μίχας, είναι παλιός, εμπειρότατος συνδικαλιστής και δεν τοποθετήθηκε τυχαία. Γνωρίζει συνεπώς πολύ καλά τι σημαίνει η ενέργειά του.
Το πλεονέκτημα της δημοσιοποίησης άποψης, ουδέποτε στο ΠΑΣΟΚ προβλεπόταν ειδικά για Νομάρχες, βουλευτές, υπουργούς κλπ.
Ο διάλογος συνεπώς θα είναι δημόσιος και ανοιχτός.

Read More......

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ησυχία, τάξη και ασφάλεια στην Αθήνα του Κακλαμάνη.




Χωρίς ντροπή στον πεζόδρομο του Θησείου...

ο Κορυδαλλιώτης blogger φαίνεται ότι πήγε μια βόλτα στο Θησείο. Και δεν του ξέφυγαν τα στραβά. Πατήστε κλικ για να δείτε το χάλι


Αυτές είναι εικόνες στα μέσα του Σεπτεμβρίου 2009 από το πεζόδρομο του Θησείου.

Read More......

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

JOSEP A. ACEBILLO.



JOSEP A. ACEBILLO.


Γιώργος Παπανδρέου στον Αcebillo>Χοσέ, έλα να κάνουμε την Αθήνα, μια πόλη για ανθρώπους




(ΚΛΙΚ στο ΜΠΟΣΤΑΝΙ)

Read More......

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Χιτώνες.

Ο έ χ ω ν δ ύ ο χ ι τ ώ ν ε ς
ν α δ ί ν ε ι έ ν α ν .

Ο έ χ ω ν π ο λ λ ο ύ ς χ ι τ ώ ν ε ς
...

α ς δ ώ σ ε ι κ ά τ ι
π α ρ α π ά ν ω .

Ο μη έ χ ω ν χ ι τ ώ ν α ,

ν α μ η ν φ ο β ά τ α ι τ ί π ο τ α .



Μιά νέα φωτογραφία μας ανέβηκε στο neagenia-foto

καλύτερα (λόγω μεγέθους) μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Η πόζα του Δημήτρη Χατζίνα και του Νίκου Δουλάμη στο Θησείο.

Τους συλλάβαμε και τους εκθέσαμε, γιατί εξαιτίας της σεμνότητας που τους χαρακτηρίζει, αποκλείεται να εκτεθούν από μόνοι τους.

Read More......

Διαφάνεια στο κράτος. Διαφάνεια παντού.

"Δεν κοστίζει τίποτα να αναρτώνται στο διαδύκτιο όλες οι υπογραφές Υπουργών και όλες οι πράξεις του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης"








Σημειώνουμε ως εξαιρετικά κρίσιμες τις παραπάνω αναφορές του Γιώργου Παπανδρέου.
Είναι το πρώτο που πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση. (οι πρώτες εκατό μέρες εδώ)
Ετικέτες ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Read More......

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Τα σχολεία άνοιξαν. Οι οργανικές θέσεις "με την δεύτερη κατανομή".

Με 4000 κενές οργανικές τα δημοτικά και νηπιαγωγεία.

ο δείμος του πολίτη

H εκλογική καμπάνια έχει ξεκινήσει και μαζί της το σχολείο. Ωστόσο, ακόμα μία φορά την πολιτική της κυβέρνησης και των αποφάσεών της θα την πληρώσουν οι μαθητές. 4.000 κενές οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση περιμένουν καθηγητές -έστω αναπληρωτές.


Σε επικοινωνία που είχα που με το ΥΠΕΠΘ για προσωπικό λόγο τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν με την αγωνία "ζωγραφισμένη"... στη φωνή του συνομιλητή μου "τι θα γίνει με τα παιδιά". Στις ειδήσεις δε είδα ότι οι εκπαιδευτικοί θα... κληρώσουν ποια παιδιά θα γίνουν δεκτά στα σχολεία και ποια θα υποχρεωθούν να πάνε σε... ιδιωτικό. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική και διαφήμιση των ιδιωτικών σε όλο της το μεγαλείο. Και ακόμη χειρότερα όταν μιλάμε για υποχρεωτική εκπαίδευση (και στο νηπιαγωγείο που σε μία νύχτα, χωρίς καμία προετοιμασία το πέρασαν στην υποχρεωτική εκπαίδευση).


Οι δε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι πολύ λίγες (1781 δασκάλοι και 710 Νηπιαγωγοι) δηημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στα σχολεία (συμπτύξεις τμημάτων, απώλεια διδακτικών ωρών κ.λ.π.) και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ελαστική εργασία, παρά την πρόσφατη "δέσμευση" του Υπουργού Παιδείας για κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων. (ας σημειώσουμε ότι οι προλήψεις και οι διορισμοί όχι μόνο στηρίζει μερικές χιλιάδες οικογενειών -εν μέσω οικονομικής κρίσης- καθιστώντας το κράτος στυλοβάτη, αλλά βοηθά και τις χιλιάδες των οικογενειών που δε θα σπαταλούν χρήματα σε ιδιωτικά σχολεία -όταν μάλιστα δεν τα έχουν).


Ο Υπουργός θυμήθηκε να παρακάμψει τη διάταξη νόμο περί αναστολής χρηματοδοτήσεων και προμηθειών σε περίοδο εκλογών προκειμένου να διανύμει laptop σε μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου. Δεν μπορεί να παρακάμψει το νόμο για διορισμούς-προσλήψεις βάσει του Ενιαίου Πίνακα Αναπληρωτών; Οι εκλογές δεν μπορούν να αφήσουν κενές θέσεις στα σχολεία, στο όνομα του παγώματος προσλήψεων.


Τις ανεύθυνες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης δε γίνεται πάλι να τις πληρώνει η μαθητιώσα νεολαία. Και καλά μείωσαν στο 3% τις δαπάνες για την παιδεία. Θα τρώνε και τα λεφτά των φορολογουμένων για προσλήψεις αναπληρωτών σε lapotop τώρα προκειμένου να κάνουν προεκλογικές καμπάνιες στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων;



Read More......

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Α΄ και Β΄ Πειραιά, τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Υποψήφιοι που έχουν ήδη ανακοινωθεί

Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
Καράμπολα Μερσίνη, Καραβασιλειάδου Αγάπη, Κουτσούκος Νίκος, Μαρούπα Ειρήνη, Ματαράγκας Γιώργος, Ξυλούρης Κωνσταντίνος, Στέφανος Χρήστου και οι τρεις ήδη βουλευτές, που διεκδικούν την επανεκλογή τους: Γρηγόρης Νιώτης, Γιάννης Διαμαντίδης και Δημήτρης Λιντζέρης

Α' ΠΕΙΡΑΙΑ

Καρύδης Δημήτρης, Κατσικάρης Δημήτρης, Μπενέτος Γιώργος, Μπεντενιώτης Μανώλης, Μπόκοτα Δάφνη, Ντεντιδάκη Έλλη, Ρεσβανής Κωνσταντίνος.

Στην Α' Πειραιά, ο Μανώλης Μπεντενιώτης υπήρξε Βουλευτής σε προηγούμενες περιόδους. Ενώ επίσης, παραμένει ανοιχτό το θέμα της συμμετοχής ή όχι του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη που εκτός από την τοπική σημασία της διατηρεί και ένα ευρύτερο ενδιαφέρον.


παραπομπή: Τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Read More......

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

(Αναδημοσίευση)

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΡΕ ΜΑΓΚΑ








ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 5ΧΡΟΝΟ ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΑ Ν.ΣΙΛΑΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΟΓΚΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ.ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ....
ΤΗΛ. ΠΛΗΡ.6959788088 Κ. ΒΑΣΩ ΜΠΡΑΤΖΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...............

Help 5 year old Christis from N. Sylata Chalkidiki in Greece. He is suffering from a brain tumor and should be hospitalized right away in a clinique in Germany. We ask for annyone who can help for the sake of the child's health. Maybe with your help we can shave his life.
Information telephone 6959788088 Mrs Vaso Bratsou.
Thank you.




Read More......

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου, στον Πειραιά, μετά από συνάντηση με εργαζομένους, επιχειρηματίες και φορείς της πόλης







Read More......

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Να φύγετε

φωτογραφίες απο τη πορεία στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της ΔΕΘ ....










http://amaliazografou.blogspot.com

Read More......

Σκουπίδια

Ελλάδα, ένας απέραντος σκουπιδότοπος!
Ο τίτλος είναι πραγματικά κυριολεκτικός, αφιερώστε λίγο χρόνο και δείτε τι κάνουμε εμείς οι Νεοέλληνες για τα σκουπίδια μας.


εδώ το βίντεο του ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ

Read More......

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Είμαστε λοιπόν ένας ανόητος λαός;

Aυτόν τον άνθρωπο τον καλό, πάνω που θα τα έκανε όλα;
Τώρα μωρέ;
Τώρα τον διώχνουμε;
Πάνω στο καλό...
Πάνω που κατάλαβε τι πρέπει να κάνει.


Φαντάζομαι ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ υπό τους Βουλγαράκη Ρουσσόπουλο να αναρτούν πανώ με σύνθημα
"ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ"
Και από τα ηχεία στην προεκλογική συγκέντρωση του Καραμανλή, θα παίζει εκλιπαρώντας: "κωλοέλληνες"



Read More......

Οικογενειακές υποθέσεις...

Ο ΜΠΟΓΙΑΣ !...





πηγή ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

Η παραπάνω εύστοχη δημιουργία απεικονίζει μια πραγματικότητα.
Φυσικά, και οι ανάποδες μεταγραφές δεν αποκλείονται.
Πρόκειται για μιά οικογένεια.
Συνήθως, αν φύγει θυμωμένο ένα παιδί από το σπίτι το ψάχνουν οι γονείς του στη θειά του ή στην γιαγιά του...

Read More......

Άνθρωποι, ζώα και φυσικά φαινόμενα πρωταγωνιστούν σε 20 σπέσιαλ φωτογραφίες.

Στο Απολίτιστο στέκι πριν από λίγο, αναρτήθηκε ένα βίντεο με τον τίτλο

20 Καταπληκτικές φωτογραφίες..
απ' όλο τον κόσμο!!

Το περιεχόμενο είναι εντυπωσιακό


Top 20 Most Amazing and Unbelievable Photos in the World Video!! - The most amazing home videos are here

Read More......

Βουλή των Εφήβων

χαμομηλακι



Μεταξύ 4ης και 7ης Σεπτεμβρίου γίνεται η 14η σύνοδος του εκπαιδευτικού προγράμματος της Βουλής των Εφήβων. Στους σταθερούς στόχους της πρωτοβουλίας αυτής βρίσκονται η μύηση των νέων στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και η καλλιέργεια των δημοκρατικών αξιών. Στις εργασίες του προγράμματος συμμετείχαν κατά το σχολικό έτος 2008 - 2009 με γραπτά δοκίμια τους 17.033 μαθητές από τη Β΄ τάξη όλων των τύπων λυκείου. Ύστερα από αξιολόγηση όλων των γραπτών από την επιτροπή του προγράμματος επιλέχθηκαν οι 300 έφηβοι βουλευτές ,260 από την Ελλάδα, 20 από την Κύπρο και 20 από την ομογένεια.

Η ιδέα για την δημιουργία της Βουλής των Εφήβων ήταν του Έλληνα Πεζογράφου Αντώνη Σαμαράκη, το έργο του οποίου γνώρισε διεθνή αναγνώριση.





Ο Αντώνης Σαμαράκης γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας το 1919 και πέθανε το 2003. Εργάστηκε ως εμπειρογνώμων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών σε πολλές χώρες για κοινωνικά θέματα και το 1989 ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNICEF για τα παιδιά του κόσμου. Το έργο του Σαμαράκη έχει έντονο το στοιχείο της κοινωνικής καταγγελίας και αντικατοπτρίζει τις προσωπικές του ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον της σύγχρονης κοινωνίας. Χρησιμοποίησε απλή γλώσσα και μη επιτηδευμένο ύφος, και προσέγγισε τα θέματά του από μια έντονα ανθρωποκεντρική γωνία.


Χαρακτηριζόταν από την αγάπη του για τους νέους.

Read More......

πουλήσαμε όλα τα δαχτυλίδια...




  • νεα αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων προβλέπεται για το 2010

  • Στα 3 δισ. ευρώ εκτιμούν στελέχη τραπεζών ότι θα ανέλθουν οι ακάλυπτες επιταγές μέχρι το τέλος του έτους, αποτυπώνοντας την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών.

  • Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Τειρεσίας», οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 2,1 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου καταγράφοντας αύξηση κατά 194% σε σχέση με τα 714 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο περυσινό επτάμηνο.

  • Οι εκτιμήσεις για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, το τρίτο τρίμηνο, συνδέονται με την υποχώρηση των εσόδων από τον τουρισμό, την υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης και την αύξηση της ανεργίας.


Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν τα δάνεια σε καθυστέρηση
Υπολογίζονται στα 17 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα αναρριχηθούν στα 22 δισ. ευρώ

πηγή olatablog

Read More......

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΔΕΗ στο Σχιστό Κορυδαλλου θα διακόψει τη λειτουργία του Κέντρου Διανομής της!


Πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ την ημέρα θα πληρώνει η ΔΕΗ
εάν μέχρι και την 15η Σεπτεμβρίου δεν έχει διακόψει τη λειτουργία
του Κέντρου Διανομής της στο Σχιστό, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραία. Η απόφαση του Πρωτοδικείου δικαιώνει τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή, αφού το μιας και το δικαστήριο έκανε δεκτές τις προσφυγές του.
troktiko

Αυτά όμως τα έγραψε το
http://my-greek.blogspot.com/, αξιοποιώντας την πηγή του.
Αυτά είναι η είδηση με τρείς γραμμές.

Όμως

Υπάρχουν ορισμένες κρίσιμες παρατηρήσεις σε αυτό το δελτίο τύπου. Με κλικ μπορείτε να βρείτε στο 16χρονη πόλη

Read More......

Δώσε και μένα μπάρμπα!






Καταιγισμό ρουσφετολογικών προσλήψεων της τελευταίας στιγμής καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ, που υπόσχεται επαναξέταση όλων των πράξεων μετά τις εκλογές.


Σε δηλώσεις της χθες από την Ιπποκράτους, η πολιτική εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, έκανε λόγο για όργιο ρουσφετιού παρά το ότι έχει λήξει ουσιαστικά η θητεία της κυβέρνησης, “σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξευμενίσουν όσο μπορούν την εκλογική τους βάση.”


“Πρόλαβαν ήδη να υπογράψουν σήμερα 1.200 από τις 20.000 επαίσχυντες ρουσφετολογικές προσλήψεις στους ΟΤΑ μέσω ΟΑΕΔ. Ενώ στην Αττικό Μετρό μεταχρονολογούν βιογραφικά και αιτήσεις, σε μια προσπάθεια πρόσληψης επιπλέον 400 «ημετέρων»”, ήταν τα στοιχεία που κατέθεσε η κα Χριστοφιλοπούλου.


Ακόμη κατήγγειλε πως ήδη τα «γαλάζια ρουσφέτια» περιφέρονται στους σταθμούς του Μετρό χωρίς αντικείμενο εργασίας, ή ακόμα πολλά απ’ αυτά παραμένουν στο σπίτι τους αμειβόμενα κατόπιν ενεργειών κάποιων νεοδημοκρατικών παραγόντων.


“Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε και χθες δια του Προέδρου του, ότι θα βάλει τέλος σ’ αυτή την εξαθλίωση και ότι άμεσα προχωράει σε σχέδιο για την εργασία”, τόνισε.


Αναφερόμενη στην ρύθμιση που ανακοίνωσε η υπουργός Απασχόλησης για το δικαίωμα εξάμηνης άδειας μητρότητας και στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση θυμήθηκε στο παρα πέντε να αποκαταστήσει μερικώς αυτή την αδικία, παραλείπει όμως να καλύψει τις χιλιάδες γυναίκες που εξαιρούνται ακόμη, όπως οι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ που εργάζονται στο Δημόσιο, σε τράπεζες, σε δημοτικές επιχειρήσεις.



“Αυτές οι γυναίκες είναι για την κυβέρνηση μητέρες Β’ κατηγορίας” σχολίασε.


Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι το κίνημα “έχει κατακλυσθεί από καταγγελίες για όργιο ρουσφετιών της τελευταίας στιγμής και υπογραφές πολυετών συμβάσεων” και υπογράμμισε ότι “θα εξεταστεί ως προς την νομιμότητά της και την σκοπιμότητά της οποιαδήποτε παρόμοια σύμβαση έχει υπογραφεί μετά την προκήρυξη των εκλογών.” “Δεν θα επιτρέψουμε πράξεις πελατειακού και ρουσφετολογικού χαρακτήρα”, κατέληξε.

Ραούλης

Read More......

Αυτή η χώρα πριν λίγα χρόνια κέρδιζε τις μάχες.



Σήμερα ούτε ο καραγκιόζης δεν μας κάνει την χάρη...
Πάει και ο Καραγκιόζης...πατριώτηηηη!!!


http://johnkl.blogspot.com/



Η Τουρκία φαίνεται ότι κέρδισε μία μάχη σε μια υποεπιτροπή της UNESCO η οποία αναγνώρισε ότι η διάσημη φιγούρα του θεάτρου σκιών είναι τμήμα της τουρκικής και όχι της ελληνικής πολιτιστικής παράδοσης
Στη φιλολογική (και όχι μόνον) διαμάχη για την καταγωγή του Καραγκιόζη η Τουρκία φαίνεται ότι κερδίζει μία διεθνή μάχη, αφού, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της αγγλόφωνη τουρκικής εφημερίδας «Today's Zaman» "η UNESCO αποφάνθηκε ότι οι παραδοσιακές φιγούρες του θεάτρου σκιών, του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη, αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τουρκίας και όχι της Ελλάδας".
Βεβαίως, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Τουρκίας στην UNESCO, η πολιτιστική παρουσία του θεάτρου σκιών είναι πιο μακρά στην Ελλάδα παρά στη χώρα του, και για το λόγο αυτό όλος ο κόσμος πιστεύει ότι ο Καραγκιόζης είναι Έλληνας.
Κατά την εφημερίδα, η Τουρκία κατέφυγε στον οργανισμό αυτό του ΟΗΕ που ασχολείται με θέματα πολιτισμού, θέλοντας να αποκρούσει τις προσπάθειες της Ελλάδας να κατοχυρώσει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης την "ελληνικότητα του Καραγκιόζη".

Read More......

Κολαστήρια

Οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν «κολαστήρια» τα κρατητήρια


TVXS - 19574
Αναπαράγουμε από Τη λέξη «κολαστήρια» χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, για να περιγράψει τις συνθήκες που επικρατούν στα κρατητήρια του διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας αλλά και σε άλλα αστυνομικά τμήματα της χώρας

http://laikoyra.blogspot.com/

Oι δεσμεύσεις των κομμάτων εδώ, εκτός απο σαφείς να έχουν και χρονική δέσμευση.
Μπορούμε σε τριάντα, σαράντα, εκατό ημέρες να έχουμε αλλάξει αυτήν την αθλιότητα;

Read More......

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Με τον καλύτερο εαυτό σας. Μόνο έτσι.

Όπως τα είδε η Αμαλία Ζωγράφου (σύνδεσμος)

"Αγαπημένη μου Ελλάδα..."



"Στην Ελλάδα , όλα μπορούν να συμβουν …

να ψηφίζεις για κυβέρνηση
κάθε 2 χρόνια…

να γίνεις βουλευτής για
24 ώρες ….

να σου απαγορεύουν να διαβάσεις το αγαπημένο σου
blog

να δουλεύεις
χωρίς ασφάλεια και να λες και ευχαριστώ

να πληρώνεις για να
δεις τα γραπτά των εξετάσεων

να
φταίει ο στρατηγός άνεμος για τις φωτιές

να μην υπάρχουν
ιατρικά εργαλεία

να σκουριάζουν οι ακριβοπληρωμένοι
εξοπλισμοί

να μεταφέρονται οι άρρωστοι με
ψαροκάικο

να……να…….

να ψηφίζεις για
αλλαγή ,να απογοήτευσαι και να ξαναψηφίζεις τους ιδίους!!!!

Αγαπητοί αναγνώστες , επιστρέψαμε ….καλό χειμώνα να έχουμε. "

μπορείτε πατώντας τον σύνδεσμο να αναζητήσετε και την παραπομπή στο επιτυχημένο ραδιόφωνο της περιφέρειας (
Ράδιο Ημαθία 97.3 fm)

Σχόλιο:
Για "αυτούς" και για τους "άλλους".
Μιά κουβέντα του Γιώργου Παπανδρέου εμείς την έχουμε πάρει πολύ σοβαρά
"Η ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Η ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ"
Με την κουβέντα αυτή, σύμφωνούμε απολύτως.
Μόνο που ισχύει γιά όλους.

Και για αυτούς και για τους άλλους και για τους ίδιους.
Και το μήνυμα είναι ένα από εμάς:
Όσοι έμειναν "ίδιοι", καλύτερα να μην πάνε να αναλάβουν έδρα. Ας πάνε κάπου αλλού.

(Καλή σαιζόν στο εξαιρετικό ραδιόφωνο).


Read More......

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Ανατρέπονται οι συσχετισμοί. Να ανατραπεί τώρα η μιζέρια.

Φυσικά θα γραφούν, εδώ και αλλού,

πάρα πολλά εκλογικά,
προβλέψεις,
προαναγγελίες συγκεντρώσεων,
ντιμπέιτ και προσωπικές αψημαχίες...

Φυσικά θα εκδηλωθούν
πολιτικάντικες υποσχέσεις
και μικροϋποσχέσεις
και απόπειρες αποπροσανατολισμού ή και εξαγοράς του εκλογικού σώματος.

Φυσικά θα βγει στις λαϊκές
ο γνωστός καλοχεραίτας, -όχι για μάχη ιδεών αλλά για την μάχη των καρεκλών-.
Το τσαλαπατήματα των σταυροδοτήσεων, θα μας προκαλέσει την συνήθη σιχαμάρα και θα μας ενεργοποιήσει τα συναισθήματα της αποστροφής και την διάθεση να τους μουτζώσουμε όλους! Που εμπορεύονται τον πόνο μας και διαχειρίζονται με το αζημίωτο τα αδιέξοδά μας.

Μέσα σε όλα αυτά, σήμερα, 3 του Σεπτέμβρή,
μιά μέρα με σημάδι, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά για την ιστορία και την διαδρομή του προοδευτικού κινήματος,

ένα πράγμα πρέπει να ξεχωρίσουμε για τις εκλογές της 4ης του Οκτώβρη.
Και να μην το ξεχάσουμε.
Είναι ο πρώτος στόχος, που δεν αφορά ειδικά τους σοσιαλιστές, δεν είναι ειδικό ενδιαφέρον των αριστερών, δεν είναι συμφέρον μιάς κατηγορίας πολιτών ή μιας επαγγελμάτικής ομάδας.

Ο χρόνος τελείωσε!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ.




Read More......

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Για την κίνηση πολιτικής διαβούλευσης.


To neagenia συμμετέχει στο συγκεκριμένο φόρουμ.
Το neagenia, εκφράζεται αποκλειστικά από το ιστολόγιο όπου βρίσκεστε.

Στην διαβούλευση θα συμμετέχουν μέλη μας με τα επώνυμά τους.

Τα μέλη μας δεν εκφράζουν κατά μόνας το neagenia αλλά τις προσωπικές τους απόψεις. Φυσικά κάθε συμμέτοχος θα έχει τις απόψεις του στα θέματα που ανοίγουν.
Το neagenia είναι ένα αγωνιστικό ιστολόγιο αυτο-οργάνωσης. Που ευτυχώς δεν χρωστάει σε κανέναν.

Read More......

Δεν χρωστάμε σε κανέναν!


Ώρα με την ώρα γίνεται πιο ορατό απο ποτέ το τέλος της δεξιάς συντηρητικής διακυβέρνησης.

Μπορούμε και πάλι να ελπίζουμε. Να αφήσουμε πίσω τη μιζέρια. Να δώσουμε λύση στο αδιέξοδο της χώρας. Να δώσουμε όραμα στον απογοητευμένο πολίτη. Να δώσουμε διέξοδο στη νέα γενιά, που έχει δικαίωμα να ξαναδεί το μέλλον της με αισιοδοξία.

Τα χρόνια της δεξιάς διακυβέρνησης έφεραν πίσω τη ζωή μας. Όλοι μπορούμε να δούμε…

* Την καθυστέρηση στην ανάπτυξη, με την οικονομική, την κοινωνική και την πολιτισμική διάστασή της. Μια καθυστέρηση που παρουσιάζεται, σκόπιμα, “ως το αποτέλεσμα μιας διεθνούς κρίσης”. Ένα άλλοθι για την αδυναμία του πολιτικού φορέα που ασκεί την εξουσία. Για την αδυναμία του να την διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει την όποια κρίση. Για την αδυναμία του να σχεδιάσει ή να αξιοποιήσει συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία διαθέτει η χώρα μας.
* Την παντελή έλλειψη στρατηγικής -προσανατολισμού και στόχων στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Τόσο με την έννοια της απουσία μιας αξιοπρεπούς έστω διαχείρισης των ανοιχτών εθνικών υποθέσεων, όσο με την έννοια της προσβολής του κύρους της χώρας μας σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Με αρνητικές παρενέργειες σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς της καθημερινής ζωής.
* Την ελεύθερη πτώση των ηθικών αξιών. Με την καταρράκωση των θεσμών, την αναξιοκρατία. Και ακόμα περισσότερο: Με την επιβράβευση του καταφερτζή και του πονηρού. Με την αποδοχή ότι μπορείς -και μάλλον είναι και καλό-, να είσαι απατεώνας. Είσαι κορόιδο, αν δεν είσαι απατεώνας! Αυτό είναι το μήνυμα που δίνει ο τρόπος λειτουργίας του σημερινού μας συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο, ζητούν από τη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ τον πρόωρο συμβιβασμό και την ενσωμάτωση, την υποταγή και την ηθική απαξίωση.
* Την άδικη, βίαιη και ταχύτατη ανακατανομή του πλούτου. Είναι χαρακτηριστικό αποτέλεσμα -όχι τυχαία βέβαια- της διακυβέρνησης των συντηρητικών κυβερνήσεων. Ενεργοποιήθηκαν σε αυτήν την κατεύθυνση οι βασικοί μηχανισμοί: To φορολογικό σύστημα, το τραπεζικό σύστημα το χρηματιστήριο και η μίζερη διαχείριση των δημόσιων επενδύσεων. Είναι μια πραγματικότητα, ότι το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε με πολλά, χωρίς άλλο, προβλήματα, την Ελλάδα της Ολυμπιάδας και θα παραλάβει την Ελλάδα της χρεοκοπίας. Δεν είναι μόνο το λουκέτο στις επιχειρήσεις. Στα όρια της κατάρρευσης βρίσκονται σήμερα ακόμα και στοιχειώδεις μορφές του Κράτους Πρόνοιας. Η ασφάλιση και η περίθαλψη. Η βασική εκπαίδευση. Οι νέοι δεν μπορούν να παντρευτούν. Οι άνεργοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Οι μετανάστες από την μια πλευρά αντιμετωπίζονται ως “πρόβλημα”, και από την άλλη ως φτηνό εργατικό δυναμικό. Οι ασθενέστερες και ειδικές ομάδες πληθυσμού, αντιμετωπίζονται με ανειλικρίνεια και διάθεση εκμετάλλευσης. Ως πελάτες. Ως μηχανισμός. Ως δεξαμενές ψήφων.

Έρχεται καινούρια εποχή. Μια εποχή που η χώρα μας, δεν έχει απλώς ανάγκη από μια νέα διακυβέρνηση.

ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ.

ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΤΗΣ.

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ.

Στην απαίτηση αυτή της εποχής μας, στην πρόκληση αυτή για το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα. Ζητήματα που τίθενται “από μέσα” και ”από έξω”:

* Το ΠΑΣΟΚ σήμερα εκφράζει ή δεν εκφράζει μια κοινωνική συμμαχία δυνάμεων της ανάπτυξης, της προόδου, του πολιτισμού και της εργασίας, με σκοπό την ανατροπή αυτής της άδικης ανακατανομής;
* Το ΠΑΣΟΚ σήμερα αποτελείται από τον “κακό μηχανισμό” του που “παραμονεύει” για να ακυρώσει το ρόλο του; Ή ανανεώνεται και αναγεννιέται αναδεικνύοντας σε αυτήν την πορεία ένα νέο, ικανό στελεχιακό δυναμικό; Ένα δυναμικό που λειτουργώντας σε ένα πλαίσιο αρχών και με συλλογικότητα μπορεί να πετύχει τα καλύτερα για τη χώρα;
* Στην νέα πορεία του Κινήματος θα επικρατήσει μια μέθοδος συζήτησης και διαβούλευσης για προγράμματα, ιδέες και πολιτικές ή θα εφαρμοστεί μια λογική στενά τεχνοκρατικής συμμετοχής; Ή -ακόμα χειρότερα- η προχειρότητα της διαπραγμάτευσης και της στείρας σύγκρουσης μηχανισμών; Γιατί στα κόμματα είναι γνωστό ότι εκτός από ιδέες, επιδιώξεις και καλές προθέσεις, υπάρχουν μηχανισμοί. Ενίοτε ισχυροί. Κάποτε απαραίτητοι. Τις περισσότερες φορές όμως, άγονοι και καταστροφικοί.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σήμερα χρεωμένος με μια βαριά ευθύνη. Με την ευθύνη να εκφράσει την αδιαπραγμάτευτη βούληση όλων μας για πλήρη απελευθέρωση του πολιτικού μας συστήματος από πάσης μορφής “κακές” εξαρτήσεις και δεσμεύσεις. Θα χρειαστεί να θέσει τους όρους για να αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα και να παρέμβουμε στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, να ξαναχτίσουμε το κατεστραμμένο σύστημα υγείας, να φροντίσουμε τους φτωχούς και τους αδύναμους, να διαχειριστούμε με πρόνοια, και εθνική προνοητικότητα τους μετανάστες. Θα χρειαστεί “να σπάσει αυγά”. Άσχετα όπως από την προσωπική θέληση και ικανότητα του όποιου Προέδρου, άσχετα από την εμπιστοσύνη μας, πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως η επιτυχής έκβαση των συγκρούσεων αυτών προϋποθέτει συνείδηση και λειτουργία μιας πολιτικής συλλογικότητας.

Που διαρκώς θα συμμετέχει.

Θα καταχτά ωριμότητα.

Και θα δρα.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν υπάρχει σήμερα πραγματική βάση για όλα αυτά. Αν υπάρχει ο τρόπος να κινηθούν αυτά τα ζητήματα σε μια πραγματικά προοδευτική κατεύθυνση.

Αυτό κάνουμε σήμερα.

Δηλώνουμε την παρουσία μας.

Επιδιώκουμε την διαφορετική συμβολή μας.

Δεν θέλουμε να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Και ρωτάμε, απευθυνόμενοι σε όλους όσους παρόμοια σκέφτονται:

ΕΙΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ;

Εμείς…
Πιστέψαμε…
Ζήσαμε τις πιο όμορφες μέρες μας, την εποχή της αυτό-οργάνωσης, την εποχή των μαθητικών μας χρόνων.

Αλλά και δώσαμε …τον πιο όμορφο εαυτό μας.

Δεν ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κανέναν και τα νιάτα μας ΕΜΕΙΣ τα προσφέραμε!

Κανείς δεν μας πήρε τίποτα!

Ούτε λοιπόν μας ΧΡΩΣΤΟΥΝ.

Εμείς ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ, ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΧΑΡΙΣΑΜΕ…

Και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ:

Τις πιο όμορφες ημέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα.

Η ΚΙΝΗΣΗ Πολιτικής Διαβούλευσης είναι η απόφαση μας να συμμετέχουμε. Τώρα!

Για να μην χαραμίσουμε για κανέναν τα επόμενά μας χρόνια, που θα είναι και τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ!




[ekinissiForum.gif]
http://www.ekinissi.gr/

Read More......

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Στις 8 Οκτώβρη οι εκλογές. (έκλεισε το θέμα)

Πρώτη ο μήνας. Ενοίκιο, ρεύμα, ΦΠΑ, τσάντα σχολική, δόση δανείου... Και να συνεχίσουμε τα λεφτά τελείωσαν κιόλας!

Διαβάσαμε ότι:
"Χαμήλωσε χθες η συμμετοχή της Εκκλησίας στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής Τράπεζας.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του euro2day.gr, η Εκκλησία πούλησε περίπου 1,5 εκατομμύριο μετοχές της Εθνικής χθες.

Αγοραστής, ξένο χαρτοφυλάκιο το οποίο έψαχνε να βρει μετοχές.

Στο παγκάρι της Εκκλησίας μπήκαν περίπου 15 εκατ. ευρώ,
καθώς οι παραπάνω μετοχές ήταν αγορασμένες με μέση τιμή γύρω στα 13 ευρώ.

Και ως γνωστόν, το παγκάρι είναι και χωρίς προμήθειες."
η πηγή της είδησης: ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ

Διαδήλωση των εμπόρων προβλέπουμε αυτό το μήνα.
Θα ζητήσουν το λογικό. Να γίνουν οι εκλογές στις 8 Οκτώβρη.
-Τέλος του μήνα λίγουν οι επιταγές.

-8 μέρες έχουν οι τράπεζες για να σφραγίσουν.

-Ακολουθεί τριήμερο εορταστικό και
την Δευτέρα στις 12 Οκτωβρίου πρέπει να το έχουν σκάσει...

Εκτός φυσικά, αν αναλάβει η εκκλησία τα έξοδα παραμονής!


Read More......

Σενάρια.




Ένα απόσπασμα από το σενάριο που παρουσιάζει σήμερα το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ


"Σύμφωνα, λοιπόν με πληροφορίες, ο Μαρκογιαννάκης εισηγήθηκε σήμερα στον Καραμανλή να προχωρήσει σε μαζικές συλλήψεις «τρομοκρατών» τις αμέσως επόμενες μέρες ώστε να αλλάξει η πολιτική ατζέντα.

Ο πρώην εισαγγελέας της χούντας εκτιμάει ότι η ανεπάρκεια και η αδυναμία του κυβερνητικού μηχανισμού που υπήρξε στις πυρκαγιές θα δημιουργήσει μεγάλο πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές και σε μια προσπάθεια απροσανατολισμού της κοινής γνώμης προτείνει να ανοίξει καινούργιο κεφάλαιο τρομοϋστερίας".

περισσότερα

Read More......

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ